Skocz do zawartości

Buduję campervana w USA na bazie Transita.

Trucker Hiob
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No wiesz, szefowa tyle się napracowała i nie jedzie??? ;)

Czy możesz opisać jakie to są kamerki i jak przymocowane do karoserii?

Brawo za pobyt u fryzjera , od razu młodziej (to chyba też szefowa :))

Dobrze się kamperek prezentuje.

Szerokiej drogi.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

2 godziny temu, Misio napisał(a):

Udanej podróży!

24 minuty temu, bozka napisał(a):

No wiesz, szefowa tyle się napracowała i nie jedzie??? ;)

Moja żona lubi tego typu prace, więc dla niej sam proces budowy jest frajdą, podobnie zresztą jak dla Tomka, jej brata, który poświęcił dwa swoje urlopy na budowę naszego kamperka i też jeszcze nie miał okazji, by się nim przejechać. Tak przy okazji, jak to czytasz, Tomku, to jeszcze raz serdecznie dziękuję za Twoją pomoc i pracę przy tym projekcie. 

U nas wiosna pełną parą, drzewa kwitną od miesiąca, ogród koło domu zaniedbany, więc Grażynka postanowiła, że najpierw się zajmie domem na fundamentach, a dopiero potem tym na kołkach. Ja wrócę na Święta, dokończymy zabudowę i w kwietniu-maju ruszymy już razem na Zachód. 

Czy możesz opisać jakie to są kamerki i jak przymocowane do karoserii?

To jest domowy system firmy Reolink. Myślę, że to jest ten model:  https://reolink.com/product/rlk8-810b4-a/  Mam kamerkę po każdej stronie samochodu, plus piątą nad drzwiami, mającą pole widzenia 180 stopni i detektor ruchu włączający światła:  https://reolink.com/product/reolink-duo-floodlight-poe/   Kamerki zasilane PoE, kablem video, a kontroler, który jest w środku, prądem zmiennym. Przez Starlinka i aplikację na telefon, czy desktop, można cały czas oglądać obraz z tych kamer. 

Na dachu mam relingi dachowe z elementów aluminiowych i do nich są przykręcone kamery. 

Brawo za pobyt u fryzjera , od razu młodziej (to chyba też szefowa :))

Jasne, szefowa. U fryzjera nie byłem z pół wieku. Była trochę niezadowolona, że chcę tak krótko, ale w podróży to najwygodniejsza fryzura. Zabawne jest to, że gdy poprzednio ostrzygłem się "na szlachcica", z czubem na głowie i podgolony z tyłu i po bokach, też słyszałem, że młodziej wyglądam. ale to już chyba zdziecinnienie, a nie młodość... :laugh:

Dobrze się kamperek prezentuje.

Szerokiej drogi.

Dziękuję. 

16 minut temu, peja76 napisał(a):

Dopiero sobie kobitka odpocznie, mówi sobie pomogę mu szybciej pojedzie i będzie spokój:]

@Trucker Hiob Powodzenia:hej:

Coś tu jest na pewno na rzeczy...  :D 

3 godziny temu, Misio napisał(a):

Udanej podróży!

Dziękuję również. ;) 

Wracając jeszcze do kamerek, na monitorze w aucie, lub na aplikacji mogę podglądać obraz z jednej, dwóch, czterech, ośmiu, czy dziewięciu kamer równocześnie. Poniżej zdjęcia monitora w kamperku. Zwykle mam tak włączonego, że widzę większy podgląd z jednej z kamer i małe z pozostałych. tak to wygląda tu, gdzie dziś w nocy parkowałem:  

DSC02682.JPG

DSC02683.JPG

DSC02684.JPG

DSC02685.JPG

• 2 tygodnie później...

Już w domku. Byłem w drodze dwa tygodnie. przejechałem 3140 mil, 5000 km, średnie zużycie paliwa 16,5 l/100km. Zacząłem od wybrzeża Północnej Karoliny, potem w dół aż na Key West i powrót wzdłuż wybrzeża Zatoki Meksykańskiej. Po drodze aligatory w Everglades. Wróciłem szybciej niż planowałem, bo mi się zatęskniło za domem, a i w ogrodzie na wiosnę sporo pracy. Samotna jazda, bez żony i bez psiaka dobra na weekend, nie na dłuższe wojaże. W kolejną podróż wyruszymy prawdopodobnie na przełomie kwietnia-maja.

Co się sprawdziło, a co nie w kamperku? Sprawdziło się wszystko! Kibelek działa tak, jak powinien, jest bezzapachowy. Użyłem go trzy razy, pokazywałem znajomym i nieznajomym z dziesięć razy - nie mogli uwierzyć, że był używany. Prysznic był w użyciu pewnie z siedem razy - doświadczalnie stwierdzam, że mycie się wodą i myjką bawełnianą bez użycia detergentów, czy innych "namydlaczy" jest skuteczne, a po wytarciu się czujemy się świeżo i czysto - bo też tacy jesteśmy. Oprócz prysznica w aucie były też te w truckstopach i domach przyjaciół. 

Ma ktoś pytania? Chętnie odpowiem. 

PS. Psiak będzie już w sobotę... Golden Doodle. 

c1.jpg

c2.jpg

c3.jpg

f1.jpg

f2.jpg

f3.jpg

f4.jpg

f5.jpg

f6.jpg

f7.jpg

DSC02815.JPG

DSC02823.JPG