Skocz do zawartości

Straszno i śmieszno .........

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ramach przygotowania do sezonu, przeglądam sobie w necie polskie campingi. Widać, że co najmniej kilka z nich zostało zakupionych przez Holendrów, a ich strony www postawione na niderlandzkich serwerach. No i wszystko było by ok gdyby nie "polszczyzna". Czy właściciele nie mają już żadnych znajomych Polaków ??

Rozbawił mnie cennik Kampingu "Pod Bukami":

Tarifa 2007

Opis:

Osoba, włączenie prysznic

10,00 zł

Za przystawić mały namiot

7,00 zł

Za pies

5,00 zł

Za koń (pastwisko)

12,25 zł

Zamrażać elementy i na ładować bateria

5,25 zł

SERVICE:

Pralnia włącznie środek do pranie i obsługa

21,00 zł

Wysuszyć blisko pralnia

14,00 zł

Prasowania, za 15 minuty praca

8,75 zł

Taksówka albo transport z szofer za Km

2,00 zł

Poza tym za konia i suszenie, to chyba trochę za drogo ??

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

bo polska jenzyka to trudna jenzyka

Opublikowano

śmiech śmiechem, ale jak przyjedziemy na ten kemping i porozumiewać się będziemy w podobna język? Trochę mnie to martwi. Nie jestem nacjonalistą, ale chciałbym we własnym kraju wymagać podstawowego zakresu komunikacji w języku moim własnym.

Opublikowano

Myślę że gdy idzie o kasę to dogadamy się zawsze ,bardziej martwi mnie to że te campingi windują ceny pod swoich rodaków.

Opublikowano
bardziej martwi mnie to że te campingi windują ceny pod swoich rodaków.

być może, ale wcale na nie nie musimy jeżdzić, jest wiele innych i nie gorszych prowadzonych przez ziomali :look:

Opublikowano
prowadzonych przez ziomali

i oto chodzi :look:

Teraz Polska :bzik:

Opublikowano

globalna wioska :nono: gdzie te czasy że w lesie na dzikusa człek obozował i cieszył się przyrodą :) ech ........... a teraz to zaczynam mieć wątpliwości co nasze a co ich :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
globalna wioska :) gdzie te czasy że w lesie na dzikusa człek obozował i cieszył się przyrodą :) ech ........... a teraz to zaczynam mieć wątpliwości co nasze a co ich :)

Na dzikusa chyba juz coraz mniej wolno. Tez bym tak chcial czasami ale obawiam sie ze panowie niebiescy mogą sie przyczepic. Jak to jest ?

Opublikowano
Na dzikusa chyba juz coraz mniej wolno.

w ubiegłym roku będac w Gąskach w trakcie licznych wędrówek po okolicy zauważyłem wiele rozbitych namiotów i przyczep, tudzież kamperów na skraju lasów i dróg biegnących wzdłuż wybrzeżą, jakieś kilkanaście metrów od brzegu, ( po drugiej stronie wydm od strony lądu ) i jak wynikało z rozmów z tymi biwakującymi, policja przejeżdżała i zero reakcji, może dlatego, że nie robili żadnych zadym itp :)