Yabulon Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 No właśnie. Skonczył się sezon jazdy z przyczepkami, zaczyna się sezon na naprawy i modernizacje. Chciałem sobie zrobić w przyczpce ciepłą wodę, ale w grę wchodzi tylko bojler, lub przepływowy ogrzewacz wody na gaz. Czy ktoś ma takie coś, lub jakieś namiary, ewentualnie ceny takiego ustrojstwa, żeby to udogodnienie nie przekroczyło wartości całej przyczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Witam ! Yabulon - temat rzeka : http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?t=119 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrsulki Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 mogę jedynie zapodać fotki patentu jaki mam u siebie tzn zbiornik 70l + grzałka 600W z termostatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Witam ! Mrsulki, czy to jest ta grzałka od grzejnika drabinkowego ? Jeśli tak to dawaj zdjęcie i napisz coś więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrsulki Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Patent ze zbiornikiem taki jak u Ciebie tylko grzałka dostawiona. Jak jutro zdążę to zapodam fotki. W każdym razie super patent, grzałka do odpowiedniej temperatury (ok 30st C) potrzebuje około 1h. Teraz tylko pluje sobie w brodę że zdjęć w trakcie montażu nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yabulon Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 tomekk, Ten temat już czytałem , ale tam jest tylko o podgrzewaniu elektrycznym, a ja chciałem gazowe. Znalazłem taki bojler, ale miałem nadzieję, że ktoś może zrobił sam coś w tym stylu i podzieli się swoją mądrością, bo ten chyba będzie piekielnie drogi. http://www.truma.com.pl/?1,1,2,0,7,28 Niestety ceny nigdzie nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosmanzbryzy Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Yabulon, w jednej z przyczep mam sprawny oryginal, ale musialbys sobie sam przyjechac i go zdemontowac, bo nie mam czasu na takie zabawy :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yabulon Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 bosmanzbryzy, Dzięki za propozycje, ale trochę daleko. Jeżeli oferta bedzie aktualna to chetnie się odezwę, ale dopiero w lecie 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Witam ! Przepraszam Yabulon, dwa razy czytałem Twojego posta i nie zauważyłem, że chodzi Ci o gazowe. W tamtym wątku nie ma nic na temat, który Cię interesuje. Jeszcze raz przepraszam. Co do tego bojlera, który "pokazałeś" to cena chyba oscyluje koło 2000-2500 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwol Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Witam wszystkich! Właśnie montuję bolier gazowy z grzałką elektryczną (wszystko TRUMA). Koszt wraz z montażem to ca. 2500 PLN (w moim przypadku zbiornik 10 litrów, jest jeszcze 14). Urządzenie jest wspaniałe. Jak jesteś na kempingu to możesz wykorzystywać tylko grzałkę elektryczną (800W) lub wspomagać ją palnikiem gazowym. Woda osiąga temp. do 70C w przeciągu kilku minut. Co jest jednak najważniejsze to to, że będę miał ciepłą wodę w przyczepie bez potrzeby szukania zasilania. Iskrownik palnika gazowego wykorzystuje energię z aku samochodu (na wiosnę montuję zasilanie własne przyczepy na aku żelowe). Na sam koniec uważam, że jak już montujesz boiler gazowy to musisz mieć duży wewnętrzny zbiornik na wodę. Ja właśnie montuję 90 litrowy. Jestem właśnie w trakcie sporego "tuningu" mojej przyczepy więc służę informacją. Przyczepa będzie w przyszłym roku gotowa na wyjazdy w kierunku Ukrainy, Rumuni itp. z możliwością stania "na dziko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiszon Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Mrsulki, moge dac ci 2 szans na foty ) przyjedz i u mnie zamontujesz aaaa zdjatka to ja pocykam ... :)0 ok??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yabulon Opublikowano 27 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Właśnie montuję bolier gazowy z grzałką elektryczną (wszystko TRUMA). Sam to robisz, czy w jakiejś firmie. A jak w firmie to jakiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwol Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 W żadnym wypadku sam. Bolier gazowy ma osobny komin, ściane oddzielającą itd. Zły montaż może być mocno niebezpieczny (cały sprzęt leży pod przednim łóżkiem). Wszystkie elementy montuję w firmie S-CAMP z Bierunia (kontaktuj się z p. Michałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 czy mozna liczyc na kilka dobrych fotek jak bedziesz to mial gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yabulon Opublikowano 28 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Myślałem,że to jest prostsze i tańsze Podjadę jeszcze do Elcampu i popytam czy takie coś mają i za ile. przypominam, że forumowicze mają tam zniżkę (podobno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi