Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś dobry sposób na pranie przedsionka. Chodzi o boczne ściany które są materiałowe :-] - nie są mocno brudne tylko raczej zakurzone.

Zastanawiałem się czy najpierw nie rozrobić w ciepłej wodzie dużej ilości proszku do prania i nanieść go na zmoczony przedsionek miękką szczoteczką. Potem po położeniu na płaskiej powierzchni spłukać myją ciśnieniową.

Jak myślicie da radę :-]? No i gdzie najtaniej dostane nowe gumki do przedsionka - stare są trochę sparciałe i mało pewne :D .

Opublikowano

Teoretyzując Twój pomysł powinien zdać egzamin :-] MOże i ja swój daszek przejrze i coś z nim zrobie? :-] To jest myśl :-]

Opublikowano

Tomii radzę najpierw sprawdzić na kawałku ściany. Jeśli zabrudzenia nie są duże to jeśli go zamoczysz przestaną być widoczne i napracujesz się a po wyschnięciu okarze się że efekt jest mizerny. Dlatego zrób pranie testowe kawałka, wysusz suszarką i zobacz efekt :-]

Opublikowano

Ja bym nie ryzykował.

Prawdopodobnie jest to materiał impregnowany (mimo,że to tylko ściany boczne) tak jak namioty starego typu i moim zdaniem po praniu może stracić swoje właściwości-zaciekać.(może się mylę)

Wiem, że są srodki do impregnacji ale jakie to i za ile tego nie wiem.

Opublikowano

Tak właśnie ... impregonwany. Dobrze wiesz, co się stanie jak zamoczysz ... jest mokry, ale nie przecieka. Jeśłi pozbędziesz się impregnatu zrobisz z dopinki szmatę. Kiedyś też chciałem mieć piękny i zawsze cysty predsionek i po próbie odnowienia kupiłem nowy :-]

Starego próbowałem reanimować kupując jakieś impregnaty w szpraju, ale efekt był mizerny i podczas deszczu ... :-]

Opublikowano

To moje pytanie - czy myjąc w ten sposób przedsionek pozbędę się impregnatu?

Opublikowano

CZEŚĆ

Gumek poszukaj w sklepie sportowym - tam widziałem, ostatecznie w sklepie AGD od słoików :-]

Opublikowano

Tomii, zostaw, przyjdzie deszcz porządny i Ci umyje. Jak zaczniesz szorować to na bank zmyjesz impregnat a jak nie ma plam wielkich to po prostu wytrzep albo na trawkę i odkurz odkurzaczem[tą małą okrągłą szczoteczką] a potem poskładaj i nie kładż do worka ciasno, tylko lużno do skrzyni a lepiej do szafy, żeby oddychał. Ja tak robię od wielu lat i mimo, że mam namiot dobrej firmy - Walker, to ma on z 15 lat i nadal dobrze wygląda.

Pozdrawiam, Jacek.

[ Dodano: Wto 20 Mar, 2007 01:57 ]

Gumki, to zobacz w tym sklepie na Wisłostradzie koło wjazdu na Plac

Wilsona - musisz jechać od centrum Wisłostradą i na wys. Cytadeli po prawej jest zjazd do sklepu z łódkami, to zaraz za nimi. Tam jest w ogóle dużo rzeczy do przyczep, w większości Niewiadów ale nie tylko, miła Pani tam obsługuje zawsze coś doradzi.Jak byś coś nie wiedział to pytaj.

Opublikowano

Są firmy które impregnują namioty na przykład wojskowe koszt wojskowego 2 lata temu 200zł.Ale są również impregnaty w sklepach alpinistycznych

Opublikowano

Znajomek też używał impregnatu ale nie w spreju (ponoć kiepskie) ale właśnie w płynie nanosił opryskiwaczem ogrodniczym.

Opublikowano
Znajomek też używał impregnatu ale nie w spreju (ponoć kiepskie) ale właśnie w płynie nanosił opryskiwaczem ogrodniczym.

Bo to trzeba zanurzyć a nie spryskać,namiot,przedsionek musi być mokry a nie zroszony

Ja używałem czegoś takiego i pamiętam w wannie to robiłem :ok:http://www.lato.sportzakupy.pl/index.php?p=shop&show=showdetail&fid=Nikwax-008&categ=93&parent=57&navop=57&area=1