Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

Poszukuje jakies namiary na jakieś pole namiotowe nad jeziorem sielpia moze ktoś ostatnio tam przebywał

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

witam

własnie wróciłem z pola namiotowego w Sielpi ZŁOTA RYBKA i szczerze mówiąc to był mój pierwszy a zarazem ostatni wyjazd na to pole ,warunki sanitarne tragiczne (zimna woda pod natryskiem i ogromne kolejki do kąpieli ubikacje cuchnące ) chociaz do obsługi niemam zastrzezen Panie się starały ale nie dały rady i pole fajnie umiejscowione blisko zalewu ale duzo osób pijanych niezwazali ze są tam równiez małe dzieci i na to wszystko patrzą jak dla mnie to tragedia więc nie polecam tego pola osobą z małymi dziecmi

Opublikowano

Witam., ODRADZAM!!!

Mieliśmy "przyjemność" przebywać na kempingu 'Złota Rybka" od 12 do 14 sierpnia ( planowałem do 15 , jednak nie wytrzymaliśmy i wyjechaliśmy dzień wcześniej).

Ale po kolei.

Przyjechaliśmy na kemping w piątek ok godz 22 ( po drodze był korek w okolicach Sulejowa - 3 godz), ponieważ było już ciemno ,przy latarkach (na kempingu nie ma żadnego oświetlenia!!!) ustawiliśmy przyczepę i lulu.

Dnia następnego okazało się, że :

1) kemping nie jest ogrodzony, a ponieważ leży przy drodze to w sumie może na niego wejść lub wjechać kto tylko chce

2) nie ma żadnej gaśnicy ( a w nocy dużo osób paliło ogniska a teren w całości jest zalesiony)

3) toalety i wc to jakaś parodia utkana z dykty, do której strach wejść, kolejki od rana do wieczora a połowa osób załatwiała swe potrzeby w lesie

3) kable z prądem luźno porozwieszane na drzewach

4) butle z gazem, które miały zapewnić ciepłą wodę stały sobie niczym niezabezpieczone

5) ogólne wrażenie przerażające, chociaż kemping położony jest niezwykle widokowo.

Najgorsze było jednak to iż praktycznie przez cały dzień a w szczególności w nocy, grupy pijanej młodzieży puszczały ze swoich samochodów muzykę na pełny regulator. Po rozmowie z właścicielem, aby w jakiś sposób zareagował na takie zachowanie, odpowiedź brzmiała, że on nie może nic zrobić a jak nam się nie podoba to możemy wezwać policję, co o 2-giej w nocy uczyniłem i dzięki temu do 7 rano był spokój a później znów była dyskoteka.

W niedzielę postanowiliśmy skrócić pobyt, ze względu na swoje bezpieczeństwo.

KONKLUZJA: KTO DAŁ WLAŚCICIELOWI POZWOLENIE NA PROWADZENIE KEMPINGU !!!

Właściciel nie wystawia żadnych rachunków, złamane są wszelkie przepisy bhp, ppoż , sanitarne, nie ma regulaminu, myślę, że ktoś powinien się tym zainteresować.

Stanowcze nie, takim kempingom.

Opublikowano

widze ze nie jestem odosobiony pod względem tego pola jednym słowem zenada a nie pole namiotowe

Opublikowano

Dzieki za informacie wiele rodzin zaoszczedzi nerwow.Polecam nqwy camping Jezioro Piaseczno. woj LUBELSKIE.

taa tylko to 300km od krk, a sielpia jest 180max

Opublikowano

lepiej przejechac 300 km niz potem załowac

ale można przejechać 80 i nie żałować :skromny:

dla mnie taka sielpia to miejsce na wypad weekendowy, czyli piatek po robocie zapinam budę i jazda

jedź teraz 300km w piatek po południu, do północy zajedziesz ?

na takie wypady to te 150km już daleko :(

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

dzięki za info o tym tragicznym "campingu", mam pytanie czy Ktoś sprawdzał inne miejscówki w Sielpi ? myślimy o weekendzie w tej okolicy i widzę np :

http://www.morena-sielpia.com.pl/ co wygląda dużo bardziej zachęcająco.

pytanie czy tam jest czysto, cicho i bezpiecznie ? jedziemy z 2 dzieci... 2 i 10lat

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

W Sielpi dziala nie tylko"ZŁOTA RYBKA".

Nie można przekreślac bardzo fajnej miejscowości przez jeden nieudany kemping.

Zajrzyjcie tu :

http://www.yolmar.3-2-1.pl

Może nazwa nieco myli , ale oprócz domków jest też tu pole kempingowe i właśnie tu odbył się 13 zlot Fanklubu Niewiadówek.

Ja sam szczerze POLECAM

Ps. "złotą Rybkę "szczerze odradzam

Edytowane przez Paczek (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Skoro temat został wywołany - to i ja moje spostrzeżenia po weekendzie w Sielpi napiszę :

Nocowaliśmy w Ośrodku Yolmar - dość tanio, kibelki zachęcały tylko do wypróżnienia kasety - prysznice to samo - nie wiem jak płatne, my używaliśmy pełen węzeł sanitarny w przyczepie - ale to wcale nie byłby problem - skoro za sobę za 2+2+auto+przyczepa+prąd płaciłem 40zł.

Problemem jest młodzież z namiotów - mimo temperatury w dzień tylko do 20C - było jej wiele. W piątek bardzo głośną muzykę - dla mnie dyskotekową wyłączyli ok godziny 5:30 - ale byliśmy tak zmęczeni że wszyscy spaliśmy przebudzając się tylko na głośniejsze akcenty "sto lat, sto lat" - ktoś miał urodziny.

W dzień sprawa wygląda tak, że z co 3 auta gra "muzyka" typu je....nka na maxa, i tak do bardzo późnych godzin nocnych - w sobotę krócej bo tylko do 3. Właściciel nie reaguje - bo klient nasz pan, zresztą ja też bałbym się reagować.

Ośrodek regent jak i yolmar dzieli tylko metrowej wysokości ogrodzenie z siatki - więc oba są baaaaardzo głośne i dla mnie to nie jest odpoczynek - nawet bez dzieci....

Odnośnie miejscowości - jest Super przez wielkie S - mnóstwo rowerów wodnych - chyba z 200 (4 osobowe za 20 a 8 za 25 /h), 2 wesołe miasteczka, 3 wypożyczalnie rowerów 1/2/3/ osobowych za całe 10zł / godzinę. Jest kilka knajpek, sklepów, kawiarni - nie spodziewałem się tego w tym rejonie Polski, jest bardzo turystycznie.

Plaża - są w sumie dwie - ta bliżej "centrum" - większa - brudna, szkło również w wodzie a na piasku pety, szkło, kapsle śmieci - syf! - druga - bliżej "molo" - czystsza, pustawa i do przyjęcia - w wodzie nie sprawdzałem, ale piasek ok.

Dojazd mimo remontu samego wjazdu do Sielpi - dobry, do przejechania zestawem prawie 12m.

Na jednym z ośrodków domków - których to jest minimum 5, w sumie jest ok 300 domków - właściciel przez telefon zapewnił że ma full i nic się nie wciśnie - mimo, że prowadzi pole namiotowe i jeszcze na stronie pisze jakie to spokojne i rodzinne pole itd - na miejscu okazało się że jest kłamcą i zwykłą świnią- mimo, że mówiłem że 2 dzieci i że szukamy ciszy i spokoju - miał prawie pusty ośrodek - stała 1 Niewiadówka a zmieściłby się tam zlot kawrawaning.pl....

Miejscowość polecam - ale noclegów spokojnych, czystych i bezpiecznych - absolutnie z przyczepą BRAK!!

Opublikowano

niestety w okolicach świętokrzyskiego nic spokojnego i fajnego nie znajdziecie.

Kielce, Starachowice i inne miasteczka i wioski zjeżdzaja się weekendowo nad jeziorka, m.in Sielpię i Chańczę.

to co sie dzieje podczas weekendów nad woda to armagedon w lokalnej skali.

nie mam nic do wsi bo sam z niej pochodzę, ale nazwę sprawy po imieniu - to wielka wiocha , buractwo, chamstwo, pijaństwo i prymitywni ludzie. jak nisko społeczeństwo może upaść wystarczy wybrac się właśnie w te okolice w weekend.

jeżdzę nad chańczę od lat i obserwuję.

zaczynaja się zjeżdzać w piątek po południu. rejestracje TKI, TST, TBU i podobne okoliczne.

większość wysiada z aut juz nawalona. panienki w białych body i szpileczkach w lesie - lans musi być. faceci z reguły biala skarpeta, adidasy, jeansy 3/4 i bez koszulek.

nie rozbijają jeszcze namiotów, jeszcze nie czas. zaczynają od przywitania wszystkich już rozbitych okrzykiem O KURRRWA, ZAJEEEEEBIŚCIE, POLEJ KURRRRWA.

po przywitaniu się idzie w górę tylna klapa i drzwi na oścież po czym zaczyna się znakowanie swojego obszaru decybelami w tonacji umcyk, umcyk. niektórzy robią to dosłownie. raz zdarzyło mi się, ze jeden taki probowal oznakować swój teren tuz za moja przyczepą probując wysikać się na drzewko. raz trafiał w drzewko, raz w przyczepę. masakra jakaś.

w koło są dzieci normalnie biwakujących które obserwują to widowisko i utrwalają sobie w głowach mit polaczka cwaniaczka, kozaka nad kozaki ktory w weekend jest panem całego swiata i kempingu.

umcyk, umcyk trwa mniej więcej do 4 rano. potem jest krótka drzemka i od godziny 9 w sobotę zaczyna sie przedstawienie od nowa.

kiedyś Bog zeslal na ziemie mannę. teraz w sobotę okazuje się, że zesłał puste butelki po taniej wódzie - sa wszędzie na całym polu.

w sobotę po południu mamy małą przymusową siestę. muzyczki nieco cichną, w lesie słychać tu i ówdzie chrapanie pijanego zwierza. w tym czasie samice wraz z tymi samcami ktorzy potrafia ustać o własnych siłach idą na plażę. w końcu trzeba troche ochłonąć i nabrać siły przed wieczorem.

około 21 rykowisko zaczyna się od nowa. i rytułał ten trwa znowu do rana, a kończy sie w niedziele po południu wraz z wyjazdem okupantów. stosują oni taktykę spalonej ziemi - miejsce ich biwakowania przypomina wysypisko śmieci po przejsciu tornada.

nie ma dla nich żadnej świętości, ani prośby , ani groźby nie skutkują. własciciel pola udaje że reaguje, ale przecież ich nie wyrzuci bo kasę zostawiają. klient nasz pan.

w poniedziałek długo nie wstajesz. myslisz, że umarłeś. grobowa cisza i tylko słychać ćwierkające ptaszki . i po to sie jeździ na kempingi. dla tych chwil. masz teraz 5 dni na to by zregenerować siły i przygotowac sie na następny weekendowy armagedon.

i to ciekawe,że dzieje się tak głównie w świętokrzyskim ( w tej oczywiście skali)

ODRADZAM z pełna stanowczoscią SIELPIĘ i CHAŃCZĘ, zwłaszcza z dziećmi lub osobami o słabych nerwach

chociaż ja pomimo tych weekedów i tak lubię Chańczę