Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko do posiadaczy samochdów Fiat Uno.

Otóż czy ten samochód da rade pociągnąc przyczepe typu n126n Niewiadów z rocznika 1990.

Fiat Uno jest z silnikiem 1,0 benzyna na wtrysku rocznik 99. Planuje zakup takowej przyczepy i mam wątpliwości czy samochód nie okaze sie zbyt słaby. Chodzi mi przemieszczanie sie na dalsze odległosci i podrózowanie.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

A ile kg. może ciągnąć wg. dowodu rejestr. ?

J.

Opublikowano

W samochodzie nie ma jeszcze zainstalowanego haka wiec nie ma wpisane w dowód, ale masa samochodu wynosi 725. Mam jeszcze pytanko czy silnik nie bedzie za slaby waga, opory wiatru itp.

Opublikowano

Samochód,mimo tego,że nie ma haka powinien mieć wpisane w dowodzie masę holowanej przyczepy.Jeżeli tego nie ma to obawiam się,że producent nie przewidział możliwości ciągnięcia przyczep.Który rocznik ma to Uno?

Podobno w jakichś rocznikach nie było w uno możliwości zamontowania haka.

Opublikowano

ja ogolnie to nie wiem czy bedziesz mogl wogole ta przyczepe ciagnac.. bo z tego co mi sie kolacze po glowie to 126n-ka ma ponad 700kg pusta + ze 100 kg doladowanie to DMC bedzie ponad 800kg ... jak cos pochromolilam to prosze mnie poprawic.

Opublikowano

enka ma 750 DMC.Ale dla uno to chyba i tak za dużo.Przyczepa ważyłaby więcej niż holownik.

Spójrz w dowód rejestracyjny.Tam powinieneś mieć wszystkie wpisy odnośnie wagi holowanej przyvczepy.

Opublikowano

Ale patrzcie, nasz kolega Filip ciąga sporą przyczepę fajną Corsą i daje radę, to może i Uno

też da ?, tylko raczej w górach to nie chyba, bo sprzęgło i uszczelka pod głowicą może nie wydać,

ale po płaskim i nie za prędko to myślę można, waga auta większa jakby, jak się załaduje.

J.

Opublikowano

Bez względu na to co masz w papierach , nie polecam . Musisz pamiętać że wypad to nie tylko przyczepka ale mnóstwo nieźle ważących klamotów . Butli , stoliczków krzesełek itp.....Nawet na autostradzie przy długich podjazdach będziesz musiał piłować na 1 lub 2 . Nie wiem jakie te podróże zaplanowałeś i co to znaczy dalsze odległości ? Jak by nie było jest to za delikatne autko do wojaży z przyczepką , nawet na pozór lekką i maleńką jaką jest Niewiadka !