danielpoz Posted November 18, 2021 (edited) 37 minut temu, filipert napisał: Architektura podpowiada obszar górski ale bardziej szczegółowo nie zgadnę 🤔 Hmmm, średnio. TK W każdym razie zdecydowanie cieplej niż odpowiedź Kuby. Edited November 18, 2021 by danielpoz (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek00 Posted November 18, 2021 Godzinę temu, danielpoz napisał: 🤔 Hmmm, średnio. TK W każdym razie zdecydowanie cieplej niż odpowiedź Kuby. No kielce leżą w górach świętokrzyskich więc jakby nie patrzeć to jakiś obszar górski jest Quote Share this post Link to post Share on other sites
danielpoz Posted November 18, 2021 48 minut temu, jacek00 napisał: No kielce leżą w górach świętokrzyskich więc jakby nie patrzeć to jakiś obszar górski jest Też napisałem że średnio. To że w Świętokrzyskim są góry nie znaczy że są wszędzie. Zresztą Kielce już wykluczyliśmy.😏 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cathay Posted November 18, 2021 No jest Fablok. Pewnie SM03 lub 150-ka. Ale gdzie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Suzu4x4 Posted November 18, 2021 22 minuty temu, Cathay napisał: No jest Fablok. Pewnie SM03 lub 150-ka. Ale gdzie? z tego co wygooglałem to SM03 był nieco inny , bardziej to wygląda na Zastal 409Da ale i tak mnie to nie zbliżyło do poprawnej odpowiedzi Quote Share this post Link to post Share on other sites
danielpoz Posted November 18, 2021 27 minut temu, Cathay napisał: . Pewnie SM03 lub 150-ka. To jedno i to samo. 😏 3 minuty temu, Suzu4x4 napisał: z tego co wygooglałem to SM03 był nieco inny , bardziej to wygląda na Zastal 409Da ale i tak mnie to nie zbliżyło do poprawnej odpowiedzi Też bym tak stawiał ale należy pamiętać że sporo tych lokomotyw jeździło jak przemysłowe. Każda fabryka mogła przez te lata dokonać różnych drobnych zmian itp Tak czy siak rozpoznanie modelu w niczym nie pomoże jeśli chodzi o zagadkę.😁 Quote Share this post Link to post Share on other sites
czyś Posted November 18, 2021 No tak, ale czyż nie chodzi o to, żeby gonić króliczka, a nie go szybko złapać? Zgadywać, a nie tylko zgadnąć, i bach, bach, następny Naprowadzamy się, ktoś coś wie, coś napisze, ale nie do końca, i w taki sposób - poza odgadywaniem - czegoś się dowiadujemy. A tu niezła zagwozdka. Może Sędziszów i okolice, bo tam jest trochę zakręconych tzw. MiKoli (miłośników kolei)? Quote Share this post Link to post Share on other sites
danielpoz Posted November 18, 2021 30 minut temu, czyś napisał: No tak, ale czyż nie chodzi o to, żeby gonić króliczka, a nie go szybko złapać? Zgadywać, a nie tylko zgadnąć, i bach, bach, następny Naprowadzamy się, ktoś coś wie, coś napisze, ale nie do końca, i w taki sposób - poza odgadywaniem - czegoś się dowiadujemy. A tu niezła zagwozdka. Może Sędziszów i okolice, bo tam jest trochę zakręconych tzw. MiKoli (miłośników kolei)? Nie Sędziszów, zdecydowanie chłodniej. Kolega vrs był już dość blisko tak jak i Ty z tą rurą pionową. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Suzu4x4 Posted November 18, 2021 Sitkówka - Nowiny ? jest tam duży zakład "Trzuskawica" i wiele bocznic kolejowych. może jakiś pracownik odkupił i postawił sobie przed domem Quote Share this post Link to post Share on other sites
danielpoz Posted November 18, 2021 (edited) 16 minut temu, Suzu4x4 napisał: Sitkówka - Nowiny ? jest tam duży zakład "Trzuskawica" i wiele bocznic kolejowych. Nie. 16 minut temu, Suzu4x4 napisał: może jakiś pracownik odkupił i postawił sobie przed domem Też tak myślę👍 Edited November 18, 2021 by danielpoz (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cathay Posted November 19, 2021 Zapodaj powiat chociaż. Quote Share this post Link to post Share on other sites
danielpoz Posted November 19, 2021 44 minuty temu, Cathay napisał: Zapodaj powiat chociaż. TKI więc dużo nie pomogłem. Padły tu w odpowiedzi Kielce więc odległość z mapy Googla to 15 lub 17km. Ostatnio była mowa o Chęcinach więc z tej miejscowości też 15km. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lbuster Posted November 19, 2021 Kierunki są dwa, więc strzelam: Quote Share this post Link to post Share on other sites
danielpoz Posted November 19, 2021 Pet Shop Boys. Quote Share this post Link to post Share on other sites