Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Koledzy - mam takie niewinne pytanko - czy ktos z Was OSTATNIO, ostatnio znaczy sie PO OTWARCIU tunelu i kawalka drogi ekspresowej przejezdzal przez Zwardon i dalej przez Slowacje?

Bo ciekawe jak sie tam teraz jedzie....

J.

Opublikowano

Jacku właśnie w piątek szukałem informacji w Internecie na ten temat. Z tego co wyczytałem to na razie otwarto jeden z trzech planowanych tuneli. Ciekaw też jestem jak po stronie Słowackiej bo tam budowa autostrad szła im całkiem nieźle.

Opublikowano

Dziwne, ale po polskiej stronie jest lepiej niż po słowackiej :hop1:

Jechałem tamtędy w połowie maja na Węgry i niestety przejazd przez Cadce i Ziline taki sobie.

Raczej polecam przejazd przez Cieszyn i Czechy :hop1:

Opublikowano

Dzieki Janus, znakiem tego z Cieszyna trzeba ruszyc, a powiedz, u Czechow na ten kawalek nie trzeba zadnych winiet czasem zakupic? i nieczepialscy sa? :hop1:

J.

Opublikowano
, u Czechow na ten kawalek nie trzeba zadnych winiet czasem zakupic? i nieczepialscy sa? :hop1:

Nie trzeba winiet. My jeździmy co roku tędy i nigdy nie było "czepialskich"-jak to nazywasz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam !

No dobrze, jak jedziemy przez Cieszyn, to napiszcie proszę łopatologicznie, czy jadąc przez duże przejście, wjeżdżając na dwupasmówkę po stronie czeskiej to już trzeba płacić, czy też odcinek do zjazdu na Żiline/Czadce jest bezpłatny. Jak daleko jest ten zjazd ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Nic sie nie płaci jeżdżę do Cadcy na narty i jest bezpłatnie byłem kilka razy w tym roku ... automapa Cię przeprowadzi albo dobrze opisany zjazd ...

Opublikowano

Witam !

Tak, tak, ale mnie interesuje czy Ty jedziesz aż do pierwszego zjazdu tą dwupasmówką (chyba jakieś parę kilometrów), czy też w sprytny sposób wjeżdżasz do Czeskiego Cieszyn i jedziesz przez miasto.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie jadę przez miasto ... teraz na szczęście czeski i polski Cieszyn przecina ta droga szybkiego ruchu ... dltego jest szybciej niż przez Zwardoń gdzie do granicy straciłem z 1,5 h w zeszłym roku przez roboty drogowe.

Opublikowano

Witam !

Nie jadę przez miasto ... teraz na szczęście czeski i polski Cieszyn przecina ta droga szybkiego ruchu ... dltego jest szybciej niż przez Zwardoń gdzie do granicy straciłem z 1,5 h w zeszłym roku przez roboty drogowe.

Czyli jedziesz parę kilometrów dwupasmówką i na ślimaku zjeżdżasz na Zilinę/Czadce, tak ? Czyli do tego momentu jest za darmochę ?

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czytam ten wątek i nie znajduje odpowiedzi na zadane pytanie . Czy można już tamtędy normalnie przejechać? Roboty - wahadełka się skończyły czy jeszcze trwają? Dziwne że na stronie GDDKiA o tej drodze nie ma jakichkolwiek informacji...