old Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Witam Jak sobie radzicie z myciem budki nie mają ogrodu, działki itp. Mam zamiar podjechać na jakąś myjnie ręczną ale szczerze mówiąc nigdy nie widziałem aby ktoś mył budkę na takiej myjni. Może ktoś podzieli się doświadczeniami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
track222 Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Ja zawsze myję na myjni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trafko Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Ja myję ręcznie i byle jak . Nigdy nie da się wymyć jak nówkę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szantymen Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Ja właśnie usiadłem po myciu, umyłem ja myjka, włącznie z namiotem. Jest całkiem nieźle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zybog Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 Ja myje szamponem samochodowym i polewam mocno wodą.Bardzo przydatny okazał sie mop -swietnie ułatwia prace. PROSZE O POMOC ! jak pozbyć się żywicy , czym ją zmyć ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spablo1 Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 Trochę na temat mycia przyczep zostało już napisane http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?t=4198&highlight=myjni%EA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekkow Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 jak pozbyć się żywicy , czym ją zmyć ? Ja myłem płynem do szyb i schodziło , ale jakiej marki to już nie pamiętam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patriks Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 Może żywicę spróbuj skulać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aśka Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 PROSZE O POMOC ! jak pozbyć się żywicy , czym ją zmyć ? Spirytusem Może też być denaturat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalc3 Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 benzyna ekstrakcyjna, alee otrożnie z uszczelnieniami - też się wymyją. Oczywiście mowa o mysiu blachy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkady11 Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 Z myciem myjką wysokociśnieniową to raczej ostrożnie. Spotkłem się z opiniami, że można niechcący zalać budkę. Ja używam środków do mycia plastikowych mebli ogrodowych. Po umyciu tym środkiem budkę spłukuję wodą. Ale jestem o tyle w dobrej sytuacji bo mamy swoje podwórko. Ale zamiast spłukiwać bieżącą wodą można budke przetrzeć wilgotną ściereczką płukaną np. w wiadrze z czystą wodą. Można również po umyciu budkę zawoskować. Fajny efekt. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek SO Posted September 18, 2009 Share Posted September 18, 2009 Ja myje szamponem samochodowym i polewam mocno wodą.Bardzo przydatny okazał sie mop -swietnie ułatwia prace. PROSZE O POMOC ! jak pozbyć się żywicy , czym ją zmyć ? Po każdych wakacjach przyjeżdżam z żywicą na samochodzie i przyczepie.Zmywam denaturatem,schodzi bez problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zybog Posted September 19, 2009 Share Posted September 19, 2009 Dziękuje wszystkim za cenne rady-ide po denaturat bo używając spirytusu nie jestem pewien czy by go wystarczyło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mark Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Witam !!! Mam propozycję dla forumowiczów chcących umyć swoją budke ale nie posiadających do tego warunków, aby przyjechali do mnie na myjnię. Co prawda mycie będzie na swieżym powietrzu gdyż budynek nie jest za wysoki, ale do dyspozycji jest cały sprzęt. Myjnia jest na pograniczu Warszawy i Marek przy ul. Piłsudskiego 18D. zainteresowanych proszę o wcześniejszy kontakt. pozdrawiam Mark Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mark Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Uwaga do poprzedniego postu. dla forumowiczów udostepniam myjnie i sprzet gratis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts