szary11 Posted November 24, 2021 Mam pewien problem z moją przenośką działkową. Mianowicie znalazły się stworki, którym posmakowała. One ugryzły, teraz ja nie wiem co z tym zrobić. Ktoś mierzył się z podobnym problemem? Próbował kleić? Zbiornika samego nie znalazłem na podmianę w akcesoriach części zamiennych do tej toalety. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vrs Posted November 24, 2021 Zaklej to Pattex’em TotalFix i zobacz co będzie. To są tylko te dwie dziurki? Quote Share this post Link to post Share on other sites
olas1 Posted November 24, 2021 Sklej to i tyle... to raczej nie jest jakaś technologia NASA... Quote Share this post Link to post Share on other sites
szary11 Posted November 25, 2021 8 godzin temu, vrs napisał: Zaklej to Pattex’em TotalFix i zobacz co będzie. To są tylko te dwie dziurki? Tak, tylko 2. Na klapie kosmetycznie jeszcze dziabneły. Totalfix to nie jest montażowy przypadkiem? Powinien dać radę? Nie korzystałem jeszcze z niego. Myślałem o klejach 2 składnikowych, że najlepiej by mogły się sprawdzić. 7 godzin temu, olas1 napisał: Sklej to i tyle... to raczej nie jest jakaś technologia NASA... Technologia może i nie, ale mam obawy trzymania się kleju do tego tworzywa. Stąd pytanie i niepewność. Quote Share this post Link to post Share on other sites
filipert Posted November 25, 2021 10 godzin temu, szary11 napisał: Mianowicie znalazły się stworki, którym posmakowała. Pewnie jakieś smakołyki zostawiłeś 🤣 Godzinę temu, szary11 napisał: Technologia może i nie, ale mam obawy trzymania się kleju do tego tworzywa. Stąd pytanie i niepewność. W takich przypadkach dzwonie do Kontakt z firmą Ataszek sprawdź czy jest oznaczenie tworzywa wytłoczone Quote Share this post Link to post Share on other sites
szary11 Posted November 25, 2021 41 minut temu, filipert napisał: Pewnie jakieś smakołyki zostawiłeś 🤣 W takich przypadkach dzwonie do Kontakt z firmą Ataszek sprawdź czy jest oznaczenie tworzywa wytłoczone Hehe, z innych strat w szopce to zabawki dzieci, ubyło też sporo węgla i brykietu do grilla, folia paroizolacyjna i worki na śmieci, 3 pary rękawic. Atak był jakiś zmasowany, na przestrzeni ok. tygodnia w końcówce października. Wcześniej od wiosny i teraz spokój. Dobry trop, sprawdzić dokładnie rodzaj tworzywa Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ventyl Posted November 25, 2021 jak nie musi być super ładnie to żywica plus włókno szklane, Są gotowe zestawy z BOLA Quote Share this post Link to post Share on other sites
szary11 Posted November 25, 2021 13 minut temu, Ventyl napisał: jak nie musi być super ładnie to żywica plus włókno szklane, Są gotowe zestawy z BOLA Nawet mam na stanie taki. Też biorę taką metodę Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomek515 Posted November 25, 2021 Jąk się da to pozyskaj kawałek materiału z niewidocznego miejsca i za jego pomocą np przy użyciu chociaż zwykłej lutownicy to zrobisz. Trzeba tylko uważać żeby nie przegrzewać materiału. Nic nie będzie lepsze niż jednorodne tworzywo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
filipert Posted November 25, 2021 A jakbyś używał na chłonnym gruncie, to nic nie musisz robić Quote Share this post Link to post Share on other sites
BUMERANG Posted November 25, 2021 5 godzin temu, szary11 napisał: Myślałem o klejach 2 składnikowych To dla mnie najlepsze rozwiązanie. Kleiłem kiedyś kanister taką masą dwuskładnikową Pattexa. Ucinałeś kawałek i gniotłeś jak ciasto do uzyskania jednorodnego koloru. Trzymało lata. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vrs Posted November 25, 2021 6 godzin temu, szary11 napisał: Totalfix to nie jest montażowy przypadkiem? Powinien dać radę? Nie korzystałem jeszcze z niego. Myślałem o klejach 2 składnikowych, że najlepiej by mogły się sprawdzić. Pewnie jest, to zależy jak bardzo chcesz sie z tym bawić. Ja mam z nim dobre doświadczenia bo jest elastyczny i ma bardzo dobrą przyczepność. Quote Share this post Link to post Share on other sites
szary11 Posted November 27, 2021 Byłem dziś w sklepie z chemią i tam doradzili mi bym spróbował Poxipolem to zalepić. Jeśli się nie sprawdzi to klej dedykowany do PP i na to naklejenie dodatkowego plastiku, jako nakładkę. Totalfix wg nich niekoniecznie by się sprawdził na tym tworzywie, w ulotce znaleźliśmy, że się nie nadaje do PP i PE, a materiał, z jakiego wykonane jest WC to właśnie PP Polipropylen. Zobaczymy, dziś zakleję, testy w "terenie" może za tydzień :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
szakal Posted November 28, 2021 Jak to PP do jedź gdzieś, gdzie spawają plastik. Quote Share this post Link to post Share on other sites
szary11 Posted November 29, 2021 W sobotę zaklejony, w niedzielę zalany do pełna wodą, co raz siadałem by nieco zasymulować użytkowanie i do teraz było sucho. Trzyma się. Zobaczymy na jak długo. Klej wydaje się dobrze trzymać powietrzchni. Quote Share this post Link to post Share on other sites