Voku Posted December 21, 2020 Szukam fajnych miejscówek nad naszym morzem w okolicach Półwyspu Helskiego , Władysławowa, Jastrzębia, gdzieś gdzie zaparkuje zestawem bez zbytniego kombinowania. Tak przeglądam park4night to wydaje mi się że on wielu miejsc nie pokazuje? Takie jeszcze pytanie Gdynia Port da się tam stanąć? Quote Share this post Link to post Share on other sites
marek230482 Posted December 21, 2020 Ale szukasz czegoś o wybitnych walorach? Ponieważ jako tako stanąć to można gdziekolwiek. Nigdy nie mam problemów z tym/ Parę lat temu na hel dotarłem o drugiej w nocy. Wszystko pozamykane więc stanąłem na parkingu pod lasem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Voku Posted December 21, 2020 Nie po prostu bardziej żeby stanąć i nie kombinować. Bardziej interesuje mnie Gdynia i port czy tam można stanąć? Quote Share this post Link to post Share on other sites
marek230482 Posted December 21, 2020 To po prostu stajesz. Tylko unikaj płatnych. Z ciekawych dzikich miejsc w okolicy to klif Mechelinki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarec Posted December 21, 2020 (edited) Godzinę temu, Voku napisał: Nie po prostu bardziej żeby stanąć i nie kombinować. Bardziej interesuje mnie Gdynia i port czy tam można stanąć? Bardzo przemysłowe miejsce na pobyt z budką. Jest tam jeden parking w stronę Orłowa, kamper kiedyś stał. Przy porcie jest parking, ruch tam duży, ciężarówki itd. Skwer Arki Gdynia Generała Józefa Bema 58, 81-386 Gdyniahttps://maps.app.goo.gl/8CzdnCAfXbpq1PmB9 Parking 81-339 Gdyniahttps://maps.app.goo.gl/oin8X1mHfpaVnNxA7 Edited December 21, 2020 by maarec (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
konrad_b Posted December 21, 2020 Godzinę temu, Voku napisał: Nie po prostu bardziej żeby stanąć i nie kombinować. Bardziej interesuje mnie Gdynia i port czy tam można stanąć? Rok temu stal kamper na tym placu przy akwarium Więc może i z budka się uda ? (Płatne jest w dzień roboczy do 18 chyba), więc w tym roku 3dni za free Quote Share this post Link to post Share on other sites
Voku Posted December 21, 2020 No razie zbieram jakieś miejscówki, zobaczymy co z tego wyjdzie, fajnie było by stanąć gdzieś bliżej molo na jedną noc, potem już na półwysep. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarec Posted December 21, 2020 3 minuty temu, konrad_b napisał: Rok temu stal kamper na tym placu przy akwarium Więc może i z budka się uda ? (Płatne jest w dzień roboczy do 18 chyba), więc w tym roku 3dni za free Oczywiście, że się tam stanie, szczególnie że wieczorem. Zimą pustki, tylko teraz nawet knajpki nieczynne, żeby posiedzieć. Osobiście mimo wielkiej sympatii do Gdyni nie widzę sensu tam stawać, chyba, że na 1 noc. Co innego na mierzei wiślanej. Od Mikoszewa do Piasków jest gdzie stanąć. Quote Share this post Link to post Share on other sites
konrad_b Posted December 21, 2020 3 minuty temu, maarec napisał: Oczywiście, że się tam stanie, szczególnie że wieczorem. Zimą pustki, tylko teraz nawet knajpki nieczynne, żeby posiedzieć. Osobiście mimo wielkiej sympatii do Gdyni nie widzę sensu tam stawać, chyba, że na 1 noc. Co innego na mierzei wiślanej. Od Mikoszewa do Piasków jest gdzie stanąć. Ej ale to nie widok z cepki tylko apa na xx piętrze Knajpki na wynos będą pewnie jakieś czynne, na1 noc można Można też szukać przy zejściach na plażę, są tam przeważnie duże parkingi które zima stoją puste, zwłaszcza wieczorem Np w Gdańsku Sobieszewo, Gdynia Orłowo, czy nawet na Babich Dołach Na Helu też miejsce się znajdzie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Voku Posted December 21, 2020 49 minut temu, maarec napisał: Oczywiście, że się tam stanie, szczególnie że wieczorem. Zimą pustki, tylko teraz nawet knajpki nieczynne, żeby posiedzieć. Osobiście mimo wielkiej sympatii do Gdyni nie widzę sensu tam stawać, chyba, że na 1 noc. Co innego na mierzei wiślanej. Od Mikoszewa do Piasków jest gdzie stanąć. Chcemy chyba 1 noc przespać i ruszyć dalej. Z kiedy to zdjęcie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarec Posted December 21, 2020 Godzinę temu, konrad_b napisał: Ej ale to nie widok z cepki tylko apa na xx piętrze Knajpki na wynos będą pewnie jakieś czynne, na1 noc można Można też szukać przy zejściach na plażę, są tam przeważnie duże parkingi które zima stoją puste, zwłaszcza wieczorem Np w Gdańsku Sobieszewo, Gdynia Orłowo, czy nawet na Babich Dołach Na Helu też miejsce się znajdzie Ale z fotki widać fajnie okolicę. 38 minut temu, Voku napisał: Chcemy chyba 1 noc przespać i ruszyć dalej. Z kiedy to zdjęcie? Chyba luty 2018r, oczywiście, można tam stanąć. Na samym końcu jest duży parking. Nie będziecie stać wtedy wzdłuż drogi... z bruku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotrekm13 Posted December 22, 2020 10 godzin temu, marek230482 napisał: To po prostu stajesz. Tylko unikaj płatnych. Z ciekawych dzikich miejsc w okolicy to klif Mechelinki. Na klif z przyczepą może być ciężko, szczególnie po opadach. Chyba że 4x4. 10 godzin temu, maarec napisał: Bardzo przemysłowe miejsce na pobyt z budką. Jest tam jeden parking w stronę Orłowa, kamper kiedyś stał. Przy porcie jest parking, ruch tam duży, ciężarówki itd. Skwer Arki Gdynia Generała Józefa Bema 58, 81-386 Gdyniahttps://maps.app.goo.gl/8CzdnCAfXbpq1PmB9 Parking 81-339 Gdyniahttps://maps.app.goo.gl/oin8X1mHfpaVnNxA7 Kawałek dalej jest ciekawsze i spokojniejsze miejsce - Polanka Redłowska https://www.google.pl/maps/place/Parking+Polanka+Redłowska,+Ejsmonda,+81-980+Gdynia/@54.5025147,18.5555481,18.15z/data=!4m5!3m4!1s0x46fda0b35270410b:0xc321769f4f118bd2!8m2!3d54.5025623!4d18.5576201?hl=pl&authuser=0 Nie widziałem tam przyczep ani kamperów, więc czy na pewno nikt nie pogoni to już nie wiem, ale na pewno ciszej i spokojniej jak przy skwerze. Poza tym widok na morze i można sobie na spacer do lasu i na klify iść. Do Skweru Kościuszki też można spacerem - coś koło 2km deptakiem wzdłuż brzegu morza. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Voku Posted December 22, 2020 2 godziny temu, Piotrekm13 napisał: Na klif z przyczepą może być ciężko, szczególnie po opadach. Chyba że 4x4. Kawałek dalej jest ciekawsze i spokojniejsze miejsce - Polanka Redłowska https://www.google.pl/maps/place/Parking+Polanka+Redłowska,+Ejsmonda,+81-980+Gdynia/@54.5025147,18.5555481,18.15z/data=!4m5!3m4!1s0x46fda0b35270410b:0xc321769f4f118bd2!8m2!3d54.5025623!4d18.5576201?hl=pl&authuser=0 Nie widziałem tam przyczep ani kamperów, więc czy na pewno nikt nie pogoni to już nie wiem, ale na pewno ciszej i spokojniej jak przy skwerze. Poza tym widok na morze i można sobie na spacer do lasu i na klify iść. Do Skweru Kościuszki też można spacerem - coś koło 2km deptakiem wzdłuż brzegu morza. A to morze być fajne miejsce. Dzieki Quote Share this post Link to post Share on other sites
Andrzej Posted December 22, 2020 W Gdańsku przy plaży pomiędzy Portem Północnym a Westerplatte jest płatny parking głownie dla ciężarówek. Może w Sylwestra i Nowy Rok będzie pustawo? W zeszłym roku w cenniku był zaznaczony kamper w cenie 30zł/dobę więc chyba turystów przyjmują. Quote Share this post Link to post Share on other sites
czyś Posted December 22, 2020 Czyli piszesz o tym parkingu wcześniej, niż sam parking na Westerplatte na Sucharskiego, tym, na który wjeżdża się od ul. Poinca? Quote Share this post Link to post Share on other sites