Skocz do zawartości

tvn turbo - legendy prl - oglądajcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

dal tych co mają tvn turbo w tym tygodniu w legendach prl jest pokazana niewiadówka i inne polskie projekty przyczep

bardzo miło się oglądało - naprawdę polecam!!!

Opublikowano

Bardzo fajny program tylko szkoda że niewiadówka pokazana w programie była w nieciekawym stanie i w sumie szybko urwał się temat Niewiadowa. Ale więcej takich programów !! :slina:

Opublikowano

słabo się postarał pan redaktor , u nas na forum jest lepsza kopalnia wiedzy a ten program to zaledwie kruszynka wiedzy o dawnym karawaningu . :)

Opublikowano

Ja myślę że tragedii nie było - program miał swój klimat.

n126.jpg

Ciekawe czy to dokładnie ten sam egzemplarz był w programie.

Mogli jednak wspomnieć coś o Romi-23. Swego czasu ktoś sprzedawał taką na allegro :). O Malwach o Biedronkach itd.

Szkoda, szkoda bo z samych książek Ryszarda Szepke można się więcej dowiedzieć.

Opublikowano

Przed chwila obejrzałęm w TVN Turbo legendy PRL i redaktor prowadzący powiedział takie zdanie, że karawanig w Polsce umiera - opanowałem nerwy i TV przeżył :).

Pokazano bardzo ciekawą samoróbke przeczepy w stylu Orien Ekspres lub domku goralskiego ci faceci naprawde mieli wspanaiłe pomysły by cos takiego stworzyć i tak orginalnego.

Opublikowano

Oglądałem ten program już wcześniej ,prowadzący swoimi nie zawsze trafnymi komentarzami po prostu psuje wizerunek wypoczynku w tamtych latach.Wyjazd zmuszał do dużego wysiłku intelektualnego ażeby to wszystko zorganizować.Dziś idziesz do sklepu kupujesz i po problemie , ale to już tak nie smakuje :)

Opublikowano
karawanig w Polsce umiera

Co zrobisz :). Kryzys gospodarczy na świecie :) ...

Widzisz Rysiek kiedyś jak przyczepę trzeba było samemu zbudować, czy nie wiadomo jakie znajomości w Niewiadowie mieć (albo dolary co by w Pewexie kupić) to piękny rozkwit był. Teraz to wszystko upada bo masz kasę to masz super sprzęt który się nie psuje...

Siedem kempingów było w Warszawie :) i co jeden się ostał (tak w programie mówili - a oprócz 123 to chyba jeszcze ten na wale międzyszyńskim istnieje :)). PZMot młodych jakoś tez nie może zachęcić do uczestnictwa :). Bida... :)

Opublikowano

Tomii, te czasy pamietam, choc karawaning ( w moim wypadku) odbywał się pod namiotem, poźniej przyczepa namiotowa. Coż nie miałem jakiegoś warsztaty, kąta to stworzenia podobnego cuda .

A to, że w wa-wie nie kempingów to może mniej mnie dziwi, bo raczej uciekamy z miasta ze swoimi przyczepkami, a nie do miasta.

W Wawie został się jeden i jak mowiono w tym programie brak turystów z Polski, bo uciekaja z miasta.

Może i faktycznie turystyka zmienia się i większość woli hotele , pensjonaty itp , ale dzięki takim jak my KARAWNING NIE UMRZE !!! :)

Opublikowano

Ale ostatnio większość mieszkańców Warszawy to turyści, no to im kempingi niepotrzebne,

maja swoje wigwamy, na 40 lat do spłacenia...

J.

Opublikowano
Ale ostatnio większość mieszkańców Warszawy to turyści, no to im kempingi niepotrzebne,

maja swoje wigwamy, na 40 lat do spłacenia...

J.

Trafne spostrzeżenie. :)

Tych turystów macie więcej i takich co rozbijają się na 4 lata (kemping na Wiejskiej ). :)

Opublikowano
kemping na Wiejskiej

Kryzys jest, to i ten zlikwidują :):):)

Opublikowano

a ja właśnie skacząc sobie po kanałach tv z :) w ręku na polsacie2 trafiłem na zwiastun jakiegoś programu dotyczącego caravaningu, z kilkusekundowego spotu wywnioskowałem, że bardziej będzie on pod kątem pordóży i zwiedzania ale zawsze to coś. ma to być emitowane w soboty albo niedziele chyba o 19. trzeba bedzie sprawdzić :)