Effendi Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 chyba pojdę na zawodowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
100pa Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 Jureczku ja też ,mogę nosić taki karabinek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 Kurka, nie na darmo chciałem mieć "A" a że jestem w rezerwie to nic straconego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabulon Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 Mnie to już przestali ciągać Szkoda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maras Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 A czy czołgistów potrzebują ? Jeżeli tak to jestem chętny na wyjazd Tą 2 z prawej (po lekkim tunningu ) jestem w stanie nauczyć jazdy czołgiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Właśnie dostałem kategorię D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serek Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Właśnie dostałem kategorię D to ja wiem czy jest sie czym cieszyc...jak to takie głowno dowodzące by Toba rzadziły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek l Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 A ja do Obrony Cywilnej przeniesiony zostałem, znaczy do kopania rowów. Niezła fucha jakby co... Jacek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Właśnie dostałem kategorię D No niekiedy to nie jest za dobrze... niektózy pracodawcy patrzą na stosunek do wojska i mimo, że nie jest to związane z zawodem może zniechęcić do zatrudnienia... Ale bądźmy dobrej myśli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Ale właśnie stosunek do służby wojskowej mam już uregulowany ("przeniesiony do rezerwy bez odbycia zasadniczej służby wojskowej" . Z "A" to bym był w stanie zawieszenia, tzn. na studia odroczenia, potem chyba 12 m-cy i do rezerwy. A tak od razu po sprawie. Sprawe wojska mam już z glowy, nie muszę już żadnych papierów nosić, wniosków o odroczenia etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
be-ja Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 Oj postrzelał by postrzelał z fuzyi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptaku Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 do kopania rowów te fuchę w arii opanowały Oddziały OTK (Obrona Terytorialna Kraju ) a Obrona Cywilna , najwyżej do chłodzenia czerwonych łopat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabulon Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 Wszyscy tak narzekają na to wojsko, a mnie się podobało. Miałem rok laby. Chciałem nawet, żeby mnie wzięli na jakiś miesiąc na ćwiczenia, ale nie chcieli. Szkoda. Teraz to już takich dziadków nie biorą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek l Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 A ja nie byłem, bo słabego zdrowia jestem niestety , a potem juz bylem za stary... Oczywiscie studium wojskowe zaliczyłem na 4 i pół w czym niebagatelnej pomocy udzielil nam na zakończenie zajęć Polmos i Pewex w postaci skrzynki Żytniówki... Bażant bez stopnia, Jacek. Wiesz co Yabulon, to na zlocie zrobimy sobie poligon, akurat są 4 dni... Ty będziesz Dowódcą a ja wojskiem, ciekawe co zdobedziemy ? Wreszcie jakąś szkołę życia dostanę. Ale bedzie sie mozna urwać na lewiznę do jakiejś przyczepy, bo to podobno za mundurem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jola l Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Ale bedzie sie mozna urwać na lewiznę do jakiejś przyczepy, bo to podobno za mundurem... Ja Ci dam lewiznę!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts