Maciej Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 Witam, wczoraj tj 3 września 2007 przy markecie zauważyłem takie cacko na niemieckich blachach. Widać że nie tylko ja poruszam się starym sprzętem - niemiaszki też tak mają. Holownik to Mitsubishi . Ciekawa jest ta naklejka po jej prawej stronie na dole (setka w kółku) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effendi Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 generalnie przyczepka to zabytek w doslownym tego słowa znaczeniu, natomiast ta setka w kólu mowi że dopuszczalna predkość tej przyczepki na drodze to 100 km/h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej Posted September 4, 2007 Author Share Posted September 4, 2007 dopuszczalna predkość tej przyczepki na drodze to 100 km/h tyle to też wiem, chodziło mi o to żeby się nie rozleciała przy tej prędkości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effendi Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 na naszych drogach jest to jak najbardziej mozliwe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jule Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 Ta przyczepka to nie zabytek, ona jest gora 10-cio letnia. Puk-i z Eriby robia do tej pory... starsze byly kosc sloniowa z brazowymi dodatkami. Nowsze sa szarawe z ciemno szarymi pasami. A dodatkowo ma plakietke ze moze jezdzic 100-ka, to znaczy ze ma juz amortyzatory, stabilizator i takie inne bzdety ktore sa potrzebne do uzyskania tej nalepki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomii Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 Tak jak mówi koleżanka ta Eriba wcale nie jest stara. Tu więcej o tych wyjątkowych przyczepkach: http://www.eriba-touring-club.de/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andy Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 Widzę że ERIBA zawsze wzbudza sympatię i zainteresowanie .W zeszłym roku na campingu w Zell am See też byli Niemcy Eribą z fajnym holownikiem w zestawie: A raz zdarzył się też taki rodzynek , tylko z braku miejsc na campie pojechali dalej i nie zdążyłem zrobić więcej zdjęć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effendi Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 piszą "stara" mialem na mysli jej wygląd zewnetrzny chyba każdy przyzna ze traci on troszke "myszka" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jule Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 uhu design jest taki starszawy, ale chyba przez to ponadczasowy bo jednak nadal cieszy sie "powodzeniem" model rok 2008 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek l Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 Tak zwane ' jajo ' . Troll. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scech Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 Ja to dopiero mam starocia z 1975r. Jak poraz pierwszy przyciagnelem moja niewiadowke sasiad stwierdzil "takie stare g....no przytargales ? co za stroza bedziesz tu robil ?" Teraz po sezonie wakacyjnym Ja sie jego pytam "Gdzie sasiad byles tego roku ? -Siedzialem w domu -A to napewno sasiad za stroza robiles i mieszkania mi pilnowales podczas jak ja ze swoim starociem z urlopu sie cieszylem na polskich plazach". Mysle ze niewazne jaka stara, srednia, nowa. Idea jest jedna oderwac sie od codziennosci i pojechc tam gdzie sie chce. Pozdrawiam T.Scech Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek l Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 Pewnie, że tak. Jacek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabulon Posted September 28, 2007 Share Posted September 28, 2007 Mysle ze niewazne jaka stara, srednia, nowa. Idea jest jedna oderwac sie od codziennosci i pojechc tam gdzie sie chce. I tu trafiłeś w sedno sprawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts