Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chłopaki Knausiaki, a co powiecie o tym Knausie? Zarówno jeżeli chodzi o fotki czyli stan oraz o ten model:

http://home.mobile.d...hicleType=false

Nie wiem, czy nie za długi no i to DMC1500. Czy w tej cenie i w tym stanie jest sens się nim zainteresować bliżej?

Edit:

Dodam, ze chodzi mi właśnie o taki lub bardzo podobny układ wnętrza :-)

Tu jeszcze jedna, ale ta powyżej ma lepszy układ:

http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?lang=pl&id=153960939&pageNumber=6&__lp=22&scopeId=MH&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorhome&segment=Motorhome&maxPrice=25001&siteId=POLAND&features=BUNK_BED&negativeFeatures=EXPORT&crossBorderSearchEnabled=true&tabNumber=2

Pozdrawiam:

Patryk

Edytowane przez patriks (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Cześć,

Ta pierwsza mi się podoba (docelowo też myślę o takim układzie wnętrza), cena wychodzi dość wysoka (szczególnie biorąc pod uwagę dzisiejszy kurs EUR), ale wiadomo - jeśli sucha i sprawna, a do tego się podoba to cena schodzi na drugi plan.

Druga to wersja Country - najuboższa z Knausów, dlatego na razie traktowałbym ją jako rezerwę.

Pozdrawiam

J.

Opublikowano

A do wiosny, do maja, muszę zmienić budę na większą. Postanowione, zaklepane i ma być :-)

Chłopcy urośli... zaraz tatę dogonią...

...córka za chwilę ujrzy światło dzienne :-)

Nowa, duża buda musi być, w sam raz na wiosnę :bevil:

Więc będę wstawiał budy do wglądu. Ale tą z wątku pojadę zobaczyć. Chyba, że coś w niej wypatrzycie :-)

Opublikowano

Imponujący układ tej pierwszej. Dla rodzinki pierwsza liga.

Nie ma tylko logicznego wytłumaczenia o co kaman z tymi drzwiami?

Jestem bardzo ciekawy, choć to zła cecha.

Opublikowano

Kurczę! Czemu te knausy takie drogie....ja wiem, że porządne itd, ale 93 r za 15 tyś zzzzł? Hobby za 20 dychy można już kupić po lfcie z 99r za niecałe 20dychy, a stare hobby,to też marka sama w sobie...

Opublikowano

Patrzyłem. Znalazłem jeszcze 2 inne Knausy.

Planuję 16-18 grudnia zrobić mały 2-3 dniowy objazd u naszych zachodnich sąsiadów i obejrzeć kilka bud ( ta pierwsza na pewno do obejrzenia) + ewentualnie zakupić.

Pod choinkę byłby fajny prezent :-)

Opublikowano

Patriks - ten ostatni Knaus to jest model wcześniejszy od tych linkowanych wcześniej. Charakteryzuje się prostą przednią ścianą, a nie jak w nowszym modelu z zaokrąglonymi bokami. Wiadomo, że przy kupnie trzeba dokładnie ją sprawdzić bo to lubi być problem w tych budkach - co może potwierdzić Andrewa. Ten model występował do 1992-3 roku, potem weszły już te obłe boki przedniej ściany. Reszta prawie bez zmian, w zależności od wersji wyposażenia.

Plusem starszych Knausów jest ich mniejsza waga.

Za zdrową budkę w mniej więcej w tym wieku, trzeba tyle zapłacić, spróbuj może poszukać w Holandi, bo tam wybór trochę jakby większy. Marktplaats.

Opublikowano

Super układ środka, ja szukam takiego samego. Ale ja się rozglądam za Hobby. Modele o symbolu UK mają taki sam układ. Czy Knausa szukasz z powodu przywiązania, ceny czy może jakości? Może też bym się rozejrzał za Knausem. Jeżeli chodzi o poszukiwania w Holandii to mógłbym może pomóc. Siedzę tu jeszcze do 2014 r. Daj znać jakbyś chciał szukać tutaj.

Opublikowano

Hej,

dopiero wróciłem z wyjazdu (bez przyczepki). Zajrzę do linków wieczorem i podzielę się spostrzeżeniami :-)