Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Mam pytanie kto z Was to ma i co poza reklamowaną wentylacją to daje (jak to działa, co to za kable tam są?). Miałem w starej przyczepie zwykłą toaletę zbudowaną i NIGDY mi NIC nie śmierdziało. Intersują mnie Wasze opinie i doświadczenia.

post-79405-imported-f9a6bfc1-3bd3-46e0-a38f-621258d2cfc8_thumb.jpg

Opublikowano

Jak kibelek jest szczelny nie ma prawa śmierdzieć , no chyba, że tą wentylacją chcemy sąsiadowi zasmrodzić :ok:

Opublikowano

W moim przypadku takie rozwiązanie odpada-kaseta wyjmowana jest od strony przedsionka.

Potwierdzam,że szczelny kibelek to podstawa zresztą uszczelki są do nabycia a jeśli kaseta straciła szczelność to można ją wymienić koszt ok.120€.

Opublikowano

Zupełnie bez sensu,(pomijając wygórowany koszt tego odpowietrznika)jeżeli są jakieś przedmuchy do wnętrza przyczepy to winne są uszczelki.Kaseta ma swój odpowietrznik i to ma wystarczyć.No chyba że tak jak mówi Wir można zagazować jakiegoś uciążliwego niemilucha.

Opublikowano

Raczej mi chodziło o zasadę działania, niż o sens ........

A czy z sesnem> Nie wiem - jest to rozwiązanie oryginalne Thetforda.

Cena faktycznie kosmiczna.

Najbardziej intrygują mnie te kable elektryczną - po co?

Jak już napisałem, miałem w starej przyczepie kibelek i mi nie śmierdzialo, ale po coś to firma zrobiła.

Opublikowano

Kable pewnie zasilają jakiś mały wentylatorek który tworzy w kasecie podciśnienie.Żadna filozofia a cena jak pamiętam faktycznie ,,oryginalna,,

Opublikowano

adi, jest to system SOG który posiada elektryczny wyciąc (wentylatorek) celem tego systemu jest to ,że jest w 100% ekologiczny .Do tego wc nie używa się żadnej chemii.

post-79438-imported-346b994a-58eb-4c90-821e-f5b85c40470e_thumb.jpg

Opublikowano

Dzięki - powiedz mi jeszcze - ten wentylator pracuje cały czas ???

To już jakaś zaleta, jak bez chemii :-)

Opublikowano

adi, zużycie energii to 0,43 wat. Czy to śmiga cały czas :ok: .Bo jeżeli tak to musi być naprawde cichutkie .Dodatkowo na dzwiczki od zewnątrz zaleca się zamontowanie filtra węglowego.

post-79456-imported-7cbb7592-dec9-440e-a00c-93cc173192fe_thumb.jpg

Opublikowano

Dodatkowo na dzwiczki od zewnątrz zaleca się zamontowanie filtra węglowego.

Panie-do czego ten świat zmierza?Zapewne filtr należy pewnie wymieniać raz na miesiąc,ekologia to bardzo lukratywny interes

Opublikowano

Doczytałem w necie.

Wentylator tylko podczas uzywania - robi jakieś podciśnienie.

Filtr węglowy kosztuje ok 50 zł i wymienia się raz na rok (to taniej jak płyny)

Adam