marciano Posted February 19 Witam. Jak to jest z tą wagą? Czy często sa kontrole? Jakoś nie uśmiecha mi się robic E+B. Zestaw o łacznej wadze DMC 4800kg. Ciagnik DMC 2800 i przczepa DMC 2000kg. Czy często ważą zetsawy na drodze? Jakie są konsekwencje przy kontroli jeśli będe miał tylko B96? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek00 Posted February 19 (edited) 2 minuty temu, marciano napisał: Witam. Jak to jest z tą wagą? Czy często sa kontrole? Jakoś nie uśmiecha mi się robic E+B. Zestaw o łacznej wadze DMC 4800kg. Ciagnik DMC 2800 i przczepa DMC 2000kg. Czy często ważą zetsawy na drodze? Jakie są konsekwencje przy kontroli jeśli będe miał tylko B96? Przejrzyj forum. Wczoraj była o tym dyskusja. Edited February 19 by jacek00 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacekzoo Posted February 19 Spoko, śmiało możesz jeździć Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek00 Posted February 19 2 minuty temu, jacekzoo napisał: Spoko, śmiało możesz jeździć Po pijaku też przecież można Quote Share this post Link to post Share on other sites
miloszb Posted February 19 Często nie, ale wystarczy raz, a jak już za granicą no to chyba można sobie wyobrazić czego bardziej się nie chce Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
ufolz Posted February 19 (edited) 7 minut temu, jacek00 napisał: Po pijaku też przecież można 🤣🤣🤣🤣 niech powie gdzie bedzie jezdzil bo jak zrobi dzwona to niewyplaci sie z szkody. Edited February 19 by ufolz (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
marciano Posted February 19 Czy w przypadku dzwona ubezpieczalnia ma prawo niewypłacić odszkodowania? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted February 19 A myślałem że nic mnie już nie zaskoczy.... Chyba, że to jakiś banita nas wypuszcza.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek00 Posted February 19 9 minut temu, marciano napisał: Czy w przypadku dzwona ubezpieczalnia ma prawo niewypłacić odszkodowania? Nie ma prawa - ubezpieczyciel wypłaca odszkodowanie z tytułu OC zawsze. Natomiast potem zrobią na Tobie regres ze wszelkimi konsekwencjami. Czyli jak sąd zasądzi rentę dla ofiar wypadku to Ty ją będziesz płacić do końca życia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacekzoo Posted February 19 54 minuty temu, jacek00 napisał: Po pijaku też przecież można Pewnie że można, tylko czeba umić 😂 Quote Share this post Link to post Share on other sites
RadekNet Posted February 19 Jesli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to mozna Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotrekm13 Posted February 19 Można jeździć, tylko trzeba omijać drogi publiczne... Quote Share this post Link to post Share on other sites
michalnap Posted February 19 6 godzin temu, marciano napisał: Jakoś nie uśmiecha mi się robic E+B. Zestaw o łacznej wadze DMC 4800kg. Jakie są konsekwencje przy kontroli jeśli będe miał tylko B96? W czym problem, żeby zrobić B+E? Ostatnio właśnie zrobiłem takie prawo jazdy. Chwila stresu i spokój na lata. Konsekwencje przy kontroli to pikuś przy tym co Cię czeka przy jakiejkolwiek stłuczce. Nawet jak ktoś Tobie wjedzie w tył to będziesz miał problem, bo nie miałeś uprawnień. Podsumowując - absolutnie gra nie warta świeczki. Lepiej szybko ogarnąć B+E i mieć święty spokój niż potem problemy do końca życia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Thomas Posted February 20 Oj tam zaraz wypadek , policja i renta. Czarnowidze. Mnie tam nigdy nie kontrolowali i szczerze źałuję, że wydałem kasę na prawko. Mogłem przepić. Zapinanaj do haka i w drogę, nie bądź miękiszon. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotrekm13 Posted February 20 Jak jednorazowo musisz przewieźć przyczepę pustaków na działkę, to można wziąć pod uwagę ryzyko i sobie przejechać parę kilometrów z duża przyczepą. Jednak na urlopie się zastanawiać podczas każdego spojrzenia na radiowóz po drodze, to chyba trochę za dużo... A jak ktoś lubi adrenalinę to są przyjemniejsze rzeczy na to. Quote Share this post Link to post Share on other sites