Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam ogromny problem ze znalezieniem punktu (serwisu, stacji obslugi itp.) gdzie robią i to dobrze geometrię zawieszenia (m.in. zbieżność) w kamperach. Dodam, że jestem posiadaczem dosyć sporego kampera z alkową Knaus SunTraveler dł 7m (Fiat Ducato). Jeśli ktoś z Was wie gdzie w Warszawie lub okolicach jest odpowiedni punkt to niech poda namiary. Z resztą w namiary w całej Polsce też mogą być...

Pozdrawiam

WIIW

Opublikowano

Witam,

Nie napisałeś kim jesteś, skąd jesteś, ile masz lat.

Zaprezentuj się pełniej, wypełnij pozostałe rubryki powitalne a wtedy udzielimy Tobie wyczerpujących informacji w interesującym Ciebie temacie.

Opublikowano

Powiem tak, nie widzę związku między wypełnieniem pozostałych danych w profilu (są nieobowiązkowe), a życzliwością osób które zechcą odpowiedzieć na moją prośbę. W trasie żeby komuś pomóc też go legitymujesz...

Opublikowano
żeby komuś pomóc też go legitymujesz

To nie chodzi o legitymowanie , bo można we wszystkie rubryki wpisać ble ble ble i nikt nic nikomu nie zrobi ,ale forum to koleżeńska forma pomocy ,przede wszystkim słownej ,wymiany poglądów i podanie paru danych typu ,skąd w wielu wypadkach bardzo pomaga :ok:

Opublikowano
na pewno na każdej okręgowej stacji kontroli pojazdów robią

Dokładnie tak, podwozie kampera jest takie jak w dostawczaku.

Opublikowano
Powiem tak, nie widzę związku między wypełnieniem pozostałych danych w profilu (są nieobowiązkowe),

I tu się grubo mylisz.

Po pierwsze: jeżeli jesteś z Zakopanego to info że w Gdańsku na ul. -------- psu na bude się niezda.

A po drugie: a zresztą już nic. tylko miło jest wiedzieś z kim się ma do czynienia

Opublikowano

A może przyjmijmy zasadę że jeżeli niema dokładnego profilu to nie udzielamy rad takiej osobie,gdyż osoba ta niechce należeć do grona forumowiczow, a tylko uzyskac poradę i się wylączy.Pozdrawiam wszystkich prawdziwych forumowiczow po MOIM powrocie z wakacji ktore były dość długie. :ok:

Opublikowano
A może przyjmijmy zasadę że jeżeli niema dokładnego profilu to nie udzielamy rad takiej osobie,gdyż osoba ta niechce należeć do grona forumowiczow, a tylko uzyskac poradę i się wylączy.Pozdrawiam wszystkich prawdziwych forumowiczow po MOIM powrocie z wakacji ktore były dość długie. :ok:

Jeżeli jest grzeczny i miły, przedstawia się i prosi o poradę to czemu nie, jego sprawa czy chce należeć czy nie, ale takim jak w takich jak autor tego wątku, można spokojnie olewać.

Opublikowano
takim jak w takich jak autor tego wątku, można spokojnie olewać.

no nie tak to nie możemy postępować. Każdy się może mylić i zrzućmy to ta karby że poprostu ktoś jest nowy i niezna zasad tego forum.

Niezbyt udany start może okazać się bardzo owocnym dalszym uczesnictwem na forum. :ok:

Opublikowano

Witam ponownie. Moja prośba o pomoc nie spotkała się ze zrozumieniem, może to dlatego że jestem NOWY. Nie mniej nie czuję się winny, grzecznie poprosiłem o pomoc, zarejestrowałem się prawidłowo więc nie rozumiem problemu. Mam mały żal, szczególnie że na innym forum (specjalnie nie piszę jakim) nikt mnie nie legitymował tylko postarał się mi pomóc. Pomoc uzyskałem. Z racji tego, że założyłem ten wątek i może kogoś jeszcze będzie interesował dzielę się informacją:

Serwis Fiata Moto-Transus (Warszawa-Bemowo, róg Połczyńskiej i Powstańców Śląskich, na tyłach stacji BP) ma odpowiednie stanowisko, oprogramowanie i ludzi, którzy zrobią wam geometrię jak należy (u mnie okazało się że to nie zbieżność tylko kąt wyprzedzenia był odpowiedzialny za złe prowadzenie kampera).

Dziekuję i pozdrawiam

WIIW

Opublikowano

na tym forum wiekszość jest użytkowników przeczep kempingowych mniej kamperów, wiec może i z tego powodu nie udzielono Ci tu niezbędnej informacji, jest podobne forum , gdzie sutuacja jest odwrotna , gdzie wiecej użutkowników kamperów , a mniej przyczep ( być może własnie tam uzyskałeś to info).

Jakbyś zadał pytanie odnośnie przyczep , choc nie koniecznie , bo wiele urządzeń takich samych znajduje się w przeczepach i kamperach - odpowiedzi było by wiele i nie ważne czy nowy , czy juz bywalec tego forum.

No koleżanki i koledzy bronie honoru naszego forum :swieca:

Opublikowano
na tym forum wiekszość jest użytkowników przeczep kempingowych mniej kamperów, wiec może i z tego powodu nie udzielono Ci tu niezbędnej informacji...

Doskonale to rozumiem, ale wybacz treści odpowiedzi świadczą o czymś innym. Jak ktoś czegoś nie wie to nie pisze, przynajmniej dla mnie to jest logiczne, tymczasem rozgorzała dyskusja o kulturze, profilach, byciu nowym itd. :swieca:

Pozdr

WIIW

Opublikowano

Ponieważ jestem z Poznania ciśnie mi się na usta "Warszawka" ale skrzywdziłbym wielu kolegów z Warszawy z którymi miałem nawet przyjemność spotkać się(pozdrawiam Ciebie Petek)i wszystkich na forum szczególnie Ciebie WIIW Ps.pełne dane do wglądu obok