BeeBee Posted November 6, 2017 Czesc, Niedawno zakupilem przyczepe Hobby 440 z 2004 roku, DMC 1200. Po sprawdzeniu opon okazalo sie ze nie sa wzmacniane, a ich dopuszczalne obciazenie to 615 kg. Opony sa z zeszlego roku wiec zastanawiam sie czy moge na nich troche pojezdzic czy lepiej od razu je wymienic? Dodatkowo zalecane cisnienie to 4.5 bara, a te maja max 3 wiec wiecej nie moge dopompowac. Jak Wy byscie zrobili? Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
janm Posted November 6, 2017 Jak są nówki sztuki nie śmigane to szybko je zdejmuj ; sprzedaj dołóż i kupuj odpowiednie bo opona to podstawa dla zdrowia psychicznego i fizycznego . Quote Share this post Link to post Share on other sites
szary11 Posted November 6, 2017 Też bym je wymienił. Wg mnie za mały margines nośności. Dużych kosztów nie poniesiesz, a spokój ducha nabędziesz - bezcenne Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarec Posted November 6, 2017 Koniecznie do wymiany, a te oponki sprzedaj. Nie dość, że minimalny zapas nośności to jeszcze nie możesz trzymać zalecanego ciśnienia to może prowadzić do uszkodzeń czy też wystrzału opony. Pokaż całą felgę bo ona też nie wygląda na oryginał, może była wymieniana i wcale nie trzyma parametrów ? wiem, że przyczepa nie z tych najcięższych, ale lepiej to sprawdzić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
BeeBee Posted November 6, 2017 Teraz mam tylko takie zdjecie: jak będę w weekend to zdejmę kołpaki Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarec Posted November 6, 2017 spoko, kołpak mnie zmylił, felga na 99% będzie dobra. Quote Share this post Link to post Share on other sites
BeeBee Posted November 6, 2017 uff, ulga z felga. dzieki za Wasze podpowiedzi. Wolałem się upewnić. Czy uważacie że takie opony będa ok: https://www.sklepopon.com/opona-caloroczna/matador-mps-125-variant-all-weather-185-r14-102-100-r-c-54002?gclid=Cj0KCQjwybvPBRDBARIsAA7T2kiCItW2aYk5PwyXItKzbMjOwGJK7rCkhcV3pwSF5lM16moefWvpW_oaAowyEALw_wcB ? Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kvasir Posted November 6, 2017 Tylko najpierw kup nowe i wymień, żeby Ci nie przyszło do głowy zostawić przyczepy na samych łapach. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
BeeBee Posted November 6, 2017 Dzieki za radę . Forum czytam juz od kilku lat i wyczytałem, że tak sie nie robi. Użyję zapasówkę i będę ja wstawiał podczas wymiany. Najpierw jedno koło zrobię, a potem drugie. Takie opony sa kierunkowe? Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
chris_66 Posted November 6, 2017 Tylko najpierw kup nowe i wymień, żeby Ci nie przyszło do głowy zostawić przyczepy na samych łapach. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Przecież można oś podeprzeć, u mnie stała tak miesiąc bo malowałem felgi Wysłane z mojego Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
MartiNBR Posted November 6, 2017 Z tego co ostatnio słyszałem zalecane są opony wzmacniane C ale nie tyle ze względu na nośnośc co na fakt że przyczepa przez długi czas stoi w jednej pozycji co grozi odkształceniem zwykłych opon. Prawda? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek00 Posted November 6, 2017 Z tego co ostatnio słyszałem zalecane są opony wzmacniane C ale nie tyle ze względu na nośnośc co na fakt że przyczepa przez długi czas stoi w jednej pozycji co grozi odkształceniem zwykłych opon. Prawda? Nie wiem czy to prawda, ale wiem, że jak przyczepa stoi dłuższy czas to zaleca się raz na 4 tygodnie przepchnąć ją o kilkadziesiąt cm po to aby właśnie opony nie były ciągle w jednej pozycji a zmieniały swoje położenie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
BeeBee Posted November 6, 2017 i kto z nas tak faktycznie robi? Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
BUMERANG Posted November 6, 2017 Z tego co ostatnio słyszałem zalecane są opony wzmacniane C ale nie tyle ze względu na nośnośc co na fakt że przyczepa przez długi czas stoi w jednej pozycji co grozi odkształceniem zwykłych opon. Prawda? Opona jeżeli ma prawidłowe ciśnienie nie odkształci się po kilku miesiącach. Szczególnie, że raczej wszyscy podpieramy dodatkowo cepkę podporami, które dodatkowo przejmują część obciążenia. Inaczej wygląda jednak sytuacja przy za niskim ciśnieniu . Więc zamiast przepychać swoje skarby, raczej sprawdźmy co miesiąc ciśnienie i ewentualnie dopompujmy koła. Warto "zainwestować" w porządny ciśnieniomierz pokazujący prawdziwe ciśnienie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacekzoo Posted November 6, 2017 Kiedyś tak straszyli z piłkami. Nie siadaj na piłke bo zrobisz jajo Quote Share this post Link to post Share on other sites