and123 Posted October 20, 2016 Kolejna zima się zbliża, więc my znowu na południe. Tym razem w składzie 3 załóg. Tym razem bliżej środka Czarnego Lądu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarec Posted October 21, 2016 Afra 2017.jpg Kolejna zima się zbliża, więc my znowu na południe. Tym razem w składzie 3 załóg. Tym razem bliżej środka Czarnego Lądu. fajnie, a jest gdzieś relacja z poprzednich wyjazdów ? kiedy ruszacie, kiedy wracacie ? będzie coś więcej info ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
JolaR Posted October 21, 2016 Jeeeenyyy, jak ja bym chciała mieć takie towarzystwo! Cudne plany! Zazdraszczam jak nie wiem co Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarec Posted October 21, 2016 Jeeeenyyy, jak ja bym chciała mieć takie towarzystwo! Cudne plany! Zazdraszczam jak nie wiem co nie ma sensu zazdrościć bo Ci jeszcze zaszkodzi, trzeba marzyć i kombinować jak spełnić te marzenia Quote Share this post Link to post Share on other sites
and123 Posted October 21, 2016 fajnie, a jest gdzieś relacja z poprzednich wyjazdów ? kiedy ruszacie, kiedy wracacie ? będzie coś więcej info ? Dziękujemy za miłe słowa. Całę życie trzeba marzyć, wierzyć i wytrwałym być. Potem już tylko miodzio. Choć z tym "miodziem" to różnie bywa. Szczególnie przy 6-8 miesięcznych podróżach. Blogujemy na kamperemprzezswiat.blogspot.com Quote Share this post Link to post Share on other sites
JolaR Posted November 3, 2016 (edited) nie ma sensu zazdrościć bo Ci jeszcze zaszkodzi, trzeba marzyć i kombinować jak spełnić te marzenia Zapewniam Cię, że mi taka zazdrość nie szkodzi, a jedynie wskazuje drogę do... dokładnie jak piszesz - szukania sposobu! Spełniłam już tak mnóstwo swoich marzeń! A inspiracja wielokrotnie wzięła się z takiej właśnie motywującej zazdrości http://www.ktochceszukasposobu.pl/ Szerokiej drogi Wam życzę, wspaniałych przygód i wrażeń oraz bezpiecznej drogi do domu! Edited November 3, 2016 by JolaR (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
agrest2104 Posted December 18, 2016 Zastanawiam się nad Izraelem, ale mam mieszane uczucia. Poczytałem fora turystyczne, głównie angielskie i zrezygnowałem. Na miejscu drogo, oszukują i kradną na każdym kroku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Łza Włóczynutka Posted December 18, 2016 Na miejscu drogo, oszukują i kradną na każdym kroku. Czyli tak jak w Polsce. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted December 18, 2016 Witam. Piękne plany. Ps. LZA gdzie cię ostatnio oszukali albo okradli w Polsce? Quote Share this post Link to post Share on other sites
JolaR Posted December 18, 2016 Zastanawiam się nad Izraelem, ale mam mieszane uczucia. Poczytałem fora turystyczne, głównie angielskie i zrezygnowałem. Na miejscu drogo, oszukują i kradną na każdym kroku. Byłam 2 tygodnie temu. Było wspaniale! Nie mam czasu napisać relacji na razie, ale loty w Ryanairze są tanie (choć ostatnio nie sprawdzałam). My płaciłyśmy 300 zł w obie strony. Leciałyśmy w moim ulubionym babskim składzie do Ejlatu. Pięć noclegów na Couchsurfingu (m. in. w kibucu!), dwa pozostałe w namiocie, w cudownych miejscach. Wszystkie za darmoszkę. Kontakty z tubylcami nie do przecenienia! Mnóstwo świetnych rad (darmowy parking blisko starego miasta w Jerozolimie, darmowe gorące źródła nad Morzem Martwym z błotami niczym w Spa, darmowe legalne plaże na namiot. Podróżowałyśmy wypożyczonym samochodem. Były najważniejsze "święte" miejsca, było trochę zbytków. Kąpałam się w 3 morzach - Śródziemnym, Martwym i Czerwonym Wstawałyśmy przed świtem, bo dzień był bardzo krótki i chciałyśmy cały wykorzystać. Relację napiszę nieprędko więc tylko kilka obrazków pokażę jako ilustrację. Tydzień pobytu to niecały tysiąc złotych, razem z biletem lotniczym. Jeszcze trochę zdjęć Quote Share this post Link to post Share on other sites
Magda Pawłowicz Posted December 18, 2016 Jolu - nie przestajesz zaskakiwać Jesteś niesamowitą inspiracją - pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
and123 Posted December 20, 2016 (edited) Idą Święta !!! W takim towarzystwie spędzimy je w tym roku. Edited December 20, 2016 by and123 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
polo63 Posted December 28, 2016 Idą Święta !!! W takim towarzystwie spędzimy je w tym roku. widzę, że ekipa z 3 na większą ilość się przerodziła Quote Share this post Link to post Share on other sites
and123 Posted January 17, 2017 Minęło kilka tygodni, a my przesuwamy się z wolna na południe. Właśnie opuściliśmy Mauretanię. Kilka fotek z drogi. Quote Share this post Link to post Share on other sites