mymlon Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Onet podaje: Synoptycy ogłaszają koniec zimy!Od początku przyszłego tygodnia czeka nas gwałtowne ocieplenie. W wielu rejonach kraju temperatura skoczy nawet do 15 stopni - informuje "Dziennik", - Zima już nie wróci. Poniedziałkowy skok temperatury nie będzie chwilowy - cały ostatni tydzień lutego będzie bardzo ciepły. Termometry w całej Polsce będą pokazywać co najmniej 10 stopni, a na zachodzie i w centrum kraju nawet 15 - powiedział "Dziennikowi" synoptyk Grzegorz Gumiński. - W marcu temperatura wzrośnie jeszcze bardziej. O ile przyszłotygodniowe temperatury dojdą maksymalnie do 15 stopni, to już od początku marca będzie to jedna z niższych temperatur. W następnym miesiącu rekordem ciepła, i to często powtarzającym się, będzie 20 stopni. Można już się umówić na wymianę opon - radzi meteorolog. ┼╣ródło: http://wiadomosci.onet.pl/1697477,11,item.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomii Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Dlatego ja już zmieniłem avatar i właśnie rozglądam się za nowymi oponami do przyczepki . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
100pa Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Hura hura od jutra zabieram się do roboty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabulon Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Też muszę swoją odpakować i coś przy niej porobić . Koncepcji mam sporo tylko czasu i kasy mało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serek Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Też muszę swoją odpakować i coś przy niej porobić . Koncepcji mam sporo tylko czasu i kasy mało nie przejmuje sie tak pewnie ma wiekszość z nas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomii Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 No a ja nie mam pomysłu co z jednym "świństwem" zrobić tak żeby było solidnie zrobione i estetyczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
be-ja Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Cześć, a ja nie przykryłem i jest dość umorusana. Czym teraz najlepiej umyć (szampon samochodowy czy może coś innego) co polecacie z doświadczenia. Jak takie prognozy to w kwietniu można śmiało biwakować. Pozdrawiam be-ja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petek Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Ja też już się nie mogę doczekać, kiedy zabiorę moją przyczepę ze stodoły. Podobnie jak Tomii rozglądam się za oponami. Kupię Barum Brillantis XL lub Dębice Passio 2 XL na oponeo. Ceny u nich wyglądają atrakcyjnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiaczek Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Szczegółową pogodę na ten rok już zapodałem w jednym z postów i jak do tej pory sie sprawdza . Dziś zacząłem grzebać w Niewiadce ale to jeszcze nie pora i nabawiłem się kataru . Muszę korzystać z każdej chwili gdyż wolnych dni przed Zlotem będę miał bardzo mało ! PRACA , PRACA , PRACA ! Jutro zdejmuję plandekę , a co tam ! niech biedaczka trochę odetchnie ! Jeżeli chodzi o mycie to w miarę nowa przyczepę można umyć szamponem samochodowym . Starsze radziłbym umyć w pierwszej kolejności ciepłą wodą z dodatkiem ludwika i płynu do okien , a dopiero nakładać coś z woskiem ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomii Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Petek a ja się chyba zdecyduje na Matador MP12 też XL wyszukałem na www.skapiec.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek l Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 A ja jeszcze nie odkrywam, zabrudzi sie, poczekam na koniec kwietnia. Tylko moze najazd odkrecę, bo te tuleje to juz muszę przed Litwa wymienic na pewno.... Zdesperowany tymi cholernymi tulejami, Jacek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabulon Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 Ooo Jacek wrócił Zastanawiałem się dlaczego z samego rana mam coś koło 20 nieprzeczytanych postów na forum. No i wyjaśniło się Jak tam na nartkach było ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek l Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 Witam, witam, dobrze było, śniegu dużo, nie zimno, czasem słonko pokazało się. Ale wracaliśmy krajoznawczo przy Jeziorze Rożnowskim, no to tam jest taka droga, że chyba bym z przyczepą w jednym miejscu nie dał rady. Za to widoki przepiękne, już szukam miejsca na jakiś zlocik albo coś tego... Może ktoś coś wie bo był ? Pozdro, J. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baja02 Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 Już czas trochę popracować przy sprzęcie, choć pogoda jaka jest każdy widzi. Chciałem dzisiaj, ale wiatr wyrwał by wrota garażu, a wewnątrz to nie praca. Najwięcej pracy przy posprzątaniu wnetrza po okresie zimowym. Trzeba zmienić filtry i olej, mam coroczyn przegląd i być może coś wyskoczy. W czaie tych ładnych dni które były przejechałem kilkanaście km, przewietrzyłem kampa. Już 7-9.03. jadę na imprezkę i to będzie początek sezonu. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miradym Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 A ja własnie wróciłam z nart z Czech. Śniegu coraz mniej, bo cieplo. To już wiosna i trzeba pomyśleć o przygotowaniu przyczepy do sezonu. Trochę szkoda, ze zima tak szybko się skończyla, myślalam, że jeszcze Wielkanoc będzie można spędzić w górach na nartach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts