and123 Posted February 10, 2008 Share Posted February 10, 2008 Czy ma ktoś może w swojej przyczepce podpodłogowe mocowanie do zbiornika na ścieki (np Aqua-Mobil) ? Po opuszczeniu takiego wynalazku, można z niego wysunąć sam zbiornik na kółkach. Wdzięczny będe za każde sugestie i podpowiedzi jak takie mocowanie wykonać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabulon Posted February 10, 2008 Share Posted February 10, 2008 Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale u mnie pod podłogą zamontowany jest zbiornik i koło na jednej ramie. Nie mam co prawda żadnych fotek ale mógłbym zrobić w przyszłym tygodniu, Pokrótce wygląda to tak, że rurki zamocowane są po jednej stronie przyczepy na zawiasach, a zdrugiej za pomocą śruby do ramy. Nakrętka motylkowa, żeby dało się odkręcać ręcznie i zawleczka żeby sama się nie odkręciła. Aby śrubę dało się wyciągnąć z ramy cała konstrukcja jest teleskopowa. Nie wiem czy coś z tego zrozumiesz, ale tak jak napisałem mogę pstryknąć parę fotek, może nawet w za parę dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
and123 Posted February 10, 2008 Author Share Posted February 10, 2008 Tak, dokładnie o takie ustrojstwo mi chodzi. Żadna firma w Krakowie nie chce się podjąć montażu takiego mocowania, choć podzespoły do jego wykonania można kupić np w niemieckich sklepach. Więc pozostało mi tylko podpatrzenie co i jak, dopytanie tu i tam i wykonanie "konstrukcji" u zaprzyjaźnionego kowala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maras Posted February 10, 2008 Share Posted February 10, 2008 and123, znalazłem takie foto może coś Ci to pomoże http://elcamp.movera.com/?navID=91&pID=15941&tpl=details&lang=6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serek Posted February 10, 2008 Share Posted February 10, 2008 podobne do tego które stosuje sie w niewiadówach do koła zapasowego , moze pokombinowac i zaadoptować ten model http://www.sklep.campotur.pl/polka.php?kategoria=56&idk=7053&idpp=0&hasid=fejajy z cena o wiele niższą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamH Posted February 10, 2008 Share Posted February 10, 2008 Będę takie coś wykonywał na koło zapasowe. Wpadnij za dwa tygodnie to zobaczysz. Pozdrawiam AdamH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts