jacekpr1 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Wracam po dłuższej przerwie..... Kilka groszy już jest..... Co kupić w miarę po taniości.... Żeby jakoś pomieścić się w czteroosobowej rodzinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inhalt Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Co kupić... po taniości... Przyczepę z klasycznym układem albo z podkową i łóżkiem piętrowym (rzadkość niestety) bez toalety kasetowej (taniej, bo ludzie nie chcą już takich kupować) rozsądnej marki nie niskobudżetowej (Tabbert, Fendt,LMC, ewentualnie Knaus, Tec itp.) z lat 1986-1989 (taniej niż 199X, bo bariera psychologiczna nie pozwala wielu osobom na szukanie starszej niż 1990 r.). No i jak ma być "po taniości" to musi być taka nieco droższa w swoim roczniku i sprawna, bo jak będziesz szukał tych najtańszych to późniejsza naprawa zrujnuje budżet i wszystkie założenia trafi szlag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosołek Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 ile groszy? możliwości holownika? wiek dzieci? i Ty szukasz i linkujesz, a my pomagamy ocenić. a nie szukamy za Ciebie nikt gotowego linku Ci kolego nie poda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inhalt Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Dwa posty wyżej napisałem, że nie warto kupować całkiem "po taniości" bo to drożej wychodzi. Trzeba naprawić i też wydać kasę. Jako przykład zerknij sobie na zgniłą z przodu Hobby kupioną w Karawaning.net : http://forum.karawaning.pl/topic/14383-hobby-460-classic-i-dłubanie-paluchem/ Nabywca po zakupie odkrył zamoknięty i zgniły przód oraz rogi podłogi. Obszerną naprawę wykonał sam, ale same koszty materiałów wyniosły około 2 tys zł (tyle deklaruje) i do tego zobacz sobie z relacji ile pracy własnej! Kupa czasu, zaangażowania. Jeszcze trzeba mieć warunki, narzędzia, umiejętnosci. Moim zdaniem albo trzeba kupić przyczepę suchą bez zgnilizny - i to nie jest wówczas najtańsza oferta na rynku - albo uszkodzoną naprawdę tanią z góry zakładajac, że po zakupie trzeba zrobić generalny remont. Ja preferuję suche bez remontu, bo nigdy nie wiadomo ile do remontu w praktyce wyjdzie. Ale na pewno najgorzej jest trafić jak Robak70 z ww. wątku. On kupił drogo jako suchą, a potem naprawiał sam, bo jednak była zgniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosołek Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 popieram - sam wswojej Hobby przeprowadzałem spory remont ale czas i materiał to nie wszytsko naprawdę - to nie jest takie łatwe... efekt nie taki do końca jak się spodziewałem:) proponuję szukać suchej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 "...kilka groszy..." Znaczy ile? Jakiś przedział cenowy podaj. Dla Zdzisia 15kzł to taniocha a dla Henia 2560zł to nierzadko wszystkie oszczędności. Uszanować trzeba i jednego i drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKISSJG Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 taka oto anegdotka: Przychodzi gościu do salonu i mówi: - Szukam dobrego i taniego samochodu - A czy na pewno potrzebuje pan dwóch aut? odpowiada sprzedawca. coś w tym jest i do przyczep również ma zastosowanie Szukaj aż znajdziesz własnie TO, TĘ Jedyną. Taką co wpadnie w oko. Podjedź obejrzeć z kimś kto "zimnym okiem" zajrzy w newralgiczne miejsca. Nie napalaj się opanuj umów się na za tydzień i jak nie zmienisz zdania to jedź ją kup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosołek Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 to kolega napisze jakim budżetem dysponuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekpr1 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) sorki... trochę zaganiany jestem..... budżet był około 6tys.... ale spadł na dzień dzisiejszy na jakieś.....4......może spróbuję coś jeszcze dozbierać.... zupełnie nie mam pojęcia o przyczepach, więc każda uwaga, wskazówka mi się przyda Edytowane 16 Grudnia 2013 przez jacekpr1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszOlkusz Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Wydaje mi się ,że w tym przedziale cenowym i na początek będzie można poszukać ładnej niewiadówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo.D Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 sorki... trochę zaganiany jestem..... budżet był około 6tys.... ale spadł na dzień dzisiejszy na jakieś.....4......może spróbuję coś jeszcze dozbierać.... zupełnie nie mam pojęcia o przyczepach, więc każda uwaga, wskazówka mi się przyda Nowy przedsionek do przyczepy jest droższy... Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszOlkusz Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Nowy przedsionek do przyczepy jest droższy... Pozdro. Prosze ładna i blisko tak na szybko i z przedsionkiem :] http://tablica.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-niewiadow-n126n-CID5-ID3CnLH.html#6207efd6c6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucy Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 http://tablica.pl/i/oferta/adria-5-os-zadbana-sucha-lekka-dmc-850-przedsionek-pelny-wc-kompakt-CID5-ID1v3cw.html?code=dc679a71f7 a może ta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Port Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Prosze ładna i blisko tak na szybko i z przedsionkiem :] http://tablica.pl/of...html#6207efd6c6 http://tablica.pl/i/...code=dc679a71f7a może ta? A jakie są ceny tych przyczep? bo po linku mi je wcieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Niewiadówka dla 4 os rodziny? Eee... Jej cena 3700 . Adria jeszcze jak cię mogę, ale troszkę poza budżet "jacekpr..." - 6500zł , jest podana w górnym prawym rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi