AdamH Posted February 7 Szedłeś do Stilo z Lubiatowa????? Podziwiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Misio Posted February 7 Też... Ale tu nie ma zdjęć że Stilo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotrekm13 Posted February 7 (edited) Czyli wszyscy wiedzą gdzie to jest, ale nikt nie chce napisać? Edited February 7 by Piotrekm13 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Misio Posted February 7 To pisz co to i gdzie to Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotrekm13 Posted February 8 Ok, skoro autor zagadki pozwala lekko nagiąć zasady, to piszę że jest to Dostrzegalnia pożarowa koło Lubiatowa. PS. - nie używam lensa ani temu podobnych. @Misio - Zmierzyłem że do Stilo, to jest ponad dziesięć kilometrów, więc szacun za takie spacery. U mnie niestety "młodzież" po kilometrze jest znudzona i zmęczona Quote Share this post Link to post Share on other sites
Misio Posted February 8 Brawo Ty Zadajesz My robimy spacerki 15-30km...dlatego tak bardzo lubimy wybrzeże...bo tu się fajnie spaceruje... Póki synowie jeździli z nami to też chodzili...ale z każdym rokiem dystans malał... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotrekm13 Posted February 8 Ok, więc skąd ten widok ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Misio Posted February 8 (edited) Bardzo fajne miejsce Ale nie mam teraz dojścia do zdjęć - wiec może ktoś inny odgadnie A niech będzie... zdjęcie zrobiony z wieży widokowej Kaszubskie Oko stojącej na wzgórzu przy zbiorniku górnym elektrowni szczytowo pompowej Żarnowiec. Edited February 8 by Misio (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Misio Posted February 8 Pozwolę sobie zadać zagadkę - gdyż ostatnio ciut przytkało się z odgadywaniem... Jak nazywa się to schronisko - ewentualnie też gdzie się znajduje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cathay Posted February 8 Naturalnie to Chatka Górzystów w Świeradowie Zdroju. Jak już w tej uroczej miejscowości jesteśmy, to polecam wspaniałe, chociaż nie wiem po kiego grzyba po angielsku nazwane Sky Walk. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Misio Posted February 8 Zgadza się - wrzucaj zagadkę hala Izerska - nieopodal znajduje się rezerwat ciemnego nieba w nocy niesamowite gwiazdy... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cathay Posted February 8 Zagadka prosta, ale troszeczkę nietypowo ją utrudnię. 1. Podaj nazwy budynków na pierwszym i na drugim planie. 2. Ile lat po ukończeniu niskiego, ukończono wysoki? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Walt Posted February 8 Drukarnia Concordia, a w tle biurowiec Bałtyk, który powstał 107 lat później. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cathay Posted February 8 Odpowiedź spełnia w 100% moje oczekiwania. Gratki. Zadajesz. Quote Share this post Link to post Share on other sites