Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie, Mąż mój właściwie.

Czy kogoś z Was złapała/skontrolowała policja na Słowacji lub na Węgrzech?

Jeśli tak to co sprawdzali, co ich interesowało i czy są bardzo "upierdliwi"?

Opublikowano

mnie zatrzymali Węgrzy za przekroczenie prędkości z przyczepą w terenie zabudowanym .. interesowała ich łapówka, nie byli zainteresowani jazdą do bankomatu w celu opłacenia mandatu - więc mnie puścili ... umieli nawet mówić po Polsku, zatrzymywali głównie Polaków, znając nasze skłonności do łamania przepisów drogowych i dawania w łapę policjantom !

Opublikowano

Nas chyba z 6lat temu kontrolowała policja na Słowacji pod Koszycami :policja: Wszystko przebiegło sprawnie i bez problemów :-] sprawdzili dokumenty, obejrzeli auto i zajrzeli do bagażnika ... a potem życzyli szerokiej drogi :hej:

Opublikowano

Przez Słowację jadę w terenie zabudowanym max 49km/h , wg nawigacji, nie prędkościomierza, nikt mnie nie wyprzedza...Gdybym tak mknął w Polsce ( czyli zgodnie z przepisami) stałbym się wrogiem największym dla innych kierowców...:krzykacz:

Opublikowano

Na Słowacji wzięli łapówkę za kilka kilometrów ponad limit, o mandacie nie było mowy. Natomiast w Czechach, gdy nie miałem świateł, zwrócili uwagę i życząc szerokiej drogi pozwolili jachać.

Opublikowano

Ja miałem już dwa spotkania z policją słowacką jadąc samochodem i raz motocyklem. Bardzo lubię ten kraj, Słowaków też ale jak najdalej od policji słowackiej, nawet u nich nauczyłem się wolniej jeździć...

ale tylko u nich :)

Jak tłumaczyłem, że nie mam przy sobie kasiory to miałem wybór, nie powiem, albo bankomat albo areszt! 'Pokuta' musiała być.

Opublikowano

Mam takie pytanie, Mąż mój właściwie.

Czy kogoś z Was złapała/skontrolowała policja na Słowacji lub na Węgrzech?

Jeśli tak to co sprawdzali, co ich interesowało i czy są bardzo "upierdliwi"?

Wzmożone kontrole na Węgrzech 11-20.08 - 300 radarów + 4000 funkcjonariuszy - szczególnie prędkość i trzeźwość - obowiązuje 0,00.