Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy orientujecie się może, gdzie (najchętniej w Warszawie) można kupić butlę gazową turystyczną? Wiecie, taką niewielką, pięciokilogramową? A potem, jak już będzie pusta, to ją wymienić na pełną?

Z góry dziękuję!

Opublikowano

castorama itd. Z wymianą będzie raczej problem - tzn da się to załatwić, a nawet nabić swoją butlę, tylko trzeba znaleźć firmę zajmującą się np gazami technicznymi. Na wymianę od ręki w 99% są tylko 11 kg.

Opublikowano

Butlę nabijesz przy Wisłostradzie. Po co wymieniać na starą coś co dopiero kupiłeś?

Konkretnie jadąc od strony mostu siekierkowskiego mijasz torwar, trasę łazienkowską i zaraz po prawej stronie powinieneś zobaczyć składzik butli i gościa, co je nabija.

Opublikowano
Witam,

czy orientujecie się może, gdzie (najchętniej w Warszawie) można kupić butlę gazową turystyczną? Wiecie, taką niewielką, pięciokilogramową? A potem, jak już będzie pusta, to ją wymienić na pełną?

Z góry dziękuję!

Całkiem niezły sklep z sprzętem gazowym-campingowym masz na ulicy Radzymińskiej na przeciwko OBI :hehe:. Tam kupisz butlę, z napełnieniem to już inna bajka czy chcesz to zrobić legalnie czy nielegalnie :hehe:.

Opublikowano

Napełnianie butli gazami technicznymi

GAZ TANK Al. Jerozolimskie 287a

05-815 Michałowice

tel.: 022 723 93 84

Butla 5 kg kosztuje 19zł. tylko gotówka.

Wymieniają też stare butle na nowe z atestem i pomalowane koszt butli 1,5kg ok 45 zł + gaz.

Butle kupisz najtaniej w Castoramie...

Opublikowano

Szukając w necie znalazłem jeszcze taki namiar: http://www.kamino.pl/kontakt.html

ul.Żywiecka 21A

02-495 Warszawa

pn. - pt.: 7:00 - 16:00

tel./fax: (022) 667 00 26

tel. (022) 668 45 54

tel. kom. 0 601 285 889

ul.Traktorzystów 1

02-495 Warszawa

pn.- pt.: 7:00 - 16:00

tel./fax: (022) 478 24 66

Opublikowano

Zamiast kupować nową butlę i wymieniać ją na starą, ew. nabijać czasami nielegalnie, lepiej zapłacić kaucję za butlę w punkcie wymiany i po sezonie można ją nawet zwrócić. Odpada Ci również pilnowanie terminów legalizacji.

Opublikowano

Donoszę, że byłem (właśnie przed chwilą wróciłem) w Gaz Tanku. Potwierdziło się to, co pisał (kilka postów wyżej) John: można u nich legalnie napełnić butlę, można wymienić pustą na pełną, można kupić pełną. Ja kupiłem pełną dwukilogramową (bo trzykilogramowe mieli tylko na wymianę). Zapłaciłem za nią 53 zł, w czym 8 zł to była cena gazu. Kiedy już ją zużyję, mam tam przyjechać i za 8 zł wymienią mi ją na pełną. Oto adres (dla przypomnienia):

GAZ TANK Al. Jerozolimskie 287a

05-815 Michałowice

tel.: 022 723 93 84

Dziękuję wszystkim za pomoc!

Opublikowano
Zapłaciłem za nią 53 zł, w czym 8 zł to była cena gazu.

Dobra cena :hehe:. Mi za nielegalnie napełnianą butle 2 kg krzyczeli 15 zł :hehe: (samo napełnienie mojej butli ich gazem :) ).

Nie wiesz jak ceny np. za 3 czy 5 kg ?

Opublikowano
Nie wiesz jak ceny np. za 3 czy 5 kg ?
za nabicie (pełen legal - plomba, pieczątka itd) mojej 5 kg krzyczą 40 zł.
Opublikowano

Mam pytanie gdzie wymienić stare czerwone butle na te z atestem w okolicy Szczecina?

Sprawa dość pilna. Proszę o podpowiedź.

Opublikowano

Nigdzie jak już nie maja atestu to trzeba przemalować i zrobić legalizację .... czerwonych nie wymienisz ....

Opublikowano
Mam pytanie gdzie wymienić stare czerwone butle na te z atestem w okolicy Szczecina?

Sprawa dość pilna. Proszę o podpowiedź.

wymienisz u dilerów gaspolu czerwoną na niebieską z legalizacją.
Opublikowano
Nigdzie jak już nie maja atestu to trzeba przemalować i zrobić legalizację .... czerwonych nie wymienisz ....

Wymienią i czerwone w Gaz Tank pisałem adres kilka postów wyrzej.