Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do zakupu przyczepy przymierzalem sie od jesieni, przez zime odpuscilem, zaczalem szukac pod koniec lutego.

Budzet jaki przeznaczylem to poczatkowo 15-18 tys. pozniej zwiekszylem go do 20 tys.

Szukalem przyczep w roczniku mlodszym niz 2000. Wsrod wyszukiwanych ukazywaly sie najczesciej male, ponizej 5 m. przyczepy, czasami dwuosiowki. 540-560 nie bylo w moim zasiegu cenowym.

3 tygodnie temu pojechalem do Koszalina i tam widzalem kilka przyczep. Hobby 97-99 i Fendt 96-98 ksztaltowaly sie w cenach ~22-24 tys.

W koncu udalo mi sie namierzyc i kupic Fendt Saphir 540TG z 2004 (model rowniez 2004) razem z przedsionkiem i podloga. Oczywiscie zakladany budzet zostal przekroczony :ok: ale z zakupu jestem zadowolony.

Od wczoraj wieczora przyczepa stoi juz u mnie. Czeka mnie troche pracy :). Z nieznanych mi powodow niektore okna sa poklejone (albo wiatr albo proby wlamania), szyber ma lekko uszkodzone zamkniecia, ale to szczegoly.

Przyczepa jest bardzo zadbana, w PL miala tylko jednego wlasciciela od 2006 roku.

Posiada oczywiscie kuchnie i toalete, lecz z nieznanych mi powodow w toalecie nie ma prysznica :ok:.

Zamieszczam kilka zdjec, ktore wykonal poprzedni wlasiciel, jak zrobie wlasne, to tez ja wrzuce.

Przyczepa stanie w tym roku w Chalupach.

Pozdrawiam :]

Przedsionek

post-128621-imported-d7141709-3e3f-42f9-9927-d3dfdb08f29a_thumb.jpg

post-128621-imported-79882cbd-656b-41bc-bc10-8cbd6023ed1f_thumb.jpg

post-128621-imported-87b270df-a44c-4f02-b95b-02f7f7667085_thumb.jpg

post-128621-imported-eb3d9342-7aa8-4bec-b73f-54e543fed377_thumb.jpg

Układ przyczepy

post-128621-imported-52e1f551-aeeb-423d-ab59-d2d20a290854_thumb.jpg

post-128621-imported-bea8f466-f6a9-4375-b4bc-978f5c8284bc_thumb.jpg

post-128621-imported-d693cb41-83ed-41b4-915a-b145a8dd36ce_thumb.jpg

Opublikowano

fomicz, fajna ta budka :ok:

Niech przynosi wiele frajdy z użytkowania.

Odnośnie prysznica w toalecie, to jest to opcja i występuje jako dodatkowe wyposażenie.

Opublikowano

Na razie przyciagnal mi ja znajomy z uprawnieniami. Na Hel tez mi ja zaciagnie a pozniej bede myslal. Rok temu zmienilem auto i na razie nie planyje zmian w tym temacie.

Opublikowano

Cena bardzo niska, taka aż za niska w porównaniu do cen z ogłoszeń zarówno w Polsce jak i za granicą.

Te roczniku w dobrym stanie stoją od 35 do 55 tysięcy !

Opublikowano

Wie, ze cena bardzo dobra. Wiesz jak to jest z handlem, jeden chce szybko sprzedac, drugi zdecydowanie kupic. Okazje sie zdarzaja. Wczesniej moglem kupic Fendt 600 Platin z 2002 z klima za: 16900 (mial uszkodzone jedno okno, brakowalo okna w lazience i stolika oraz materac z duzego lozka byl do wymiany) niestety chcialem utargowac a sprzedawca nie chcial, pozniej sie wycofal a nastepnie podniosl cene.

Moja stala na Mazurach a poprzedni wlasciciel wlasnie konczy budowac dom 100m od miejsca postoju przyczepy. Oczywiscie, stan nie jest idealny - bo nie jest to nowa przyczepa, ale czapiac sie nie ma czego. Znajomy, ktory od nowosci ma Hobby z 2005 stwierdzi, ze niewiele odbiega od jego przyczepki. Niestety pogoda nie sprzyja pracom przy przyczepce, wiec na razie stoi i czeka na slonko :D

Opublikowano

Gratuluję wyboru sam jestem posiadaczem tej marki moja jest mniejsza model Fendt 410 QK Gratuluję zakupu bo udany jak nie wiem co !!! Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Okazalo sie, ze jednak bylo kilka problemikow: truma therma popekana - ktos zostawil kiedys wode na zime - trzeba zmienic obudowe - 275 zl. Przygotowane zasilanie zbiornika na wode, poprzez bezpisrenie podlaczenia weza ale... ktos ie zalozyl zaworu, ktory odcinalby wode, po napelnieniu zbiornika.

Przynajmniej w pierwszy weekend sie nie nudzilem i zabralem 'prace domowa' ;)