Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy mili mam pytanie może ktoś podpowie czego brakuje w kranie. Jak włączam drugi kran to w tym uszkodzonym też leci woda brak jest chyba jakiegoś zaworka

post-115285-imported-9acd4ac2-e63e-4f0f-91c0-7ca9e38822a3_thumb.jpg

Opublikowano

To bardzo proste. Każdy kran uruchamia pompkę wody, a że w uszkodzonym nie ma zaworu zamykającego wypływ wody, to z niego leci. Zdejmij rurkę doprowadzającą wodę do uszkodzonego kranu i zaślep ją, to będziesz mógł awaryjnie używać sprawnego. Na alledrogo znajdziesz masę kranów zarówno nowych jak i starych.

Opublikowano

dziękuję za podpowiedz, szukałem na allegro ale nie ma takich samych bo ten jest stary a chciałbym mieć dwa takie same ale chyba będę musiał kupić nowy i go zamontować

Opublikowano

jak kolega ma to ja też będę miał, chyba to kupię, lecz trochę jeszcze poszperam bo chciałbym coś podobnego do starego ale dziękuję

Opublikowano

klon , Ty wywal ten i wszystkie inne zabytkowe krany z Allegro :hehe:

Wsadź sobie jakikolwiek kranik, a nawet kawałek rurki BEZ ZAWORU na Poxipolinę w miejsce tego cuda popsutego reumatyzmem i wiekiem.

Ewentualnie wsadź to cudo z powrotem ale wywal z niego zaworki i bebechy, tak, by woda płynęła swobodnie.

Do nowego kranu/rurki ciągniesz osobny wężyk zakończony pompką do wody.

Żadnych kretyńskich mikro-coś tam w kranie/rurce, ani zaworków rozpoznających, czy spłukujesz kibelek, czy bierzesz prysznic, bo wiadomo, że nie działają :biwak: .

Do sterowania zasilaniem pompki przypisanej do "zepsutego" czyli po mojemu sprawnego kranu :jump: , użyj włącznika nożnego ukradzionego z maszyny dentystycznej, albo kupionego w markecie.

Włącza takie coś prąd, jeśli naciśniesz i trzymasz, bo jak puścisz, to obwód przerwany.

Popatrz teraz jaki zrobiłeś biznes: masz obie ręce wolne, dawkujesz wodę oszczędnie, bo wolną nogą, nie tracisz wody z powodu zwłoki spowodowanej ręcznym przekręcaniem zaworu.

Słowem: wreszcie możesz nauczyć fabrykę, o co chodzi z wodą w przyczepie :jump: [/i]

Opublikowano

też dobre rozwiązanie ale chyba zostanę przy starym i kupię nowy kran :biwak:

Opublikowano

Klon zapodaj całe zdjęcie tego kranu? bo w buestnerze kupowałem kiedyś i jakiś podobny mi się zdaje ale musiałbym zobaczyć całe foto

Opublikowano

kran jest obracany moze być zamontowany pionowo i poziomo

post-115382-imported-6e0af3e1-5266-4bbd-b398-3e78a550df6c_thumb.jpg

Opublikowano

ze tego częściowego zdjęcia myślełem że bedzie podobny do tego co zakupiłem ale teraz widze że jest spora różnica :biwak: tak czy tak jak byś przelatywał przez Poznań to wjedz do buerstnera i może coś dobierzesz :jump:http://www.buerstner.pl/

Opublikowano

też myślałem o tej firmie jak zrobi się cieplej to polecą do stolicy WLKP. :biwak:

Opublikowano

Taki patent z wodą na stopkę od maszyny to już stosowany był w Niewiadówkach :biwak: zachodni producenci mogą się od nas uczyć :jump:

Opublikowano

Mam we Wilku z 1978 roku wyłącznik nożny do pompy wody. Na awarię mam pompę deptaną, podobną do pompki do materaca. Więc już wtedy Niemcy umieli takie rzeczy robić :biwak:

Opublikowano
trochę jeszcze poszperam bo chciałbym coś podobnego do starego

trudno kupić taki sam tylko nowy. Rozwiązaniem jest kupienie... dwóch nowych. Będziesz miał takie same krany w toalecie i w kuchni i na dodatek sprawne przez wiele lat.

A pomysł adamakwiatka nie jest odkrywczy, widziałem takie rozwiązania nie tylko w przyczepach ale i na jachtach. Rozwiązanie to ma wg mnie jeden mankament - po podłodze "lata" włącznik na uwięzi z przewodu. Jeśli się ten włącznik przymocuje do podłogi to w ciasnym wnętrzu przyczepy łatwo się o niego potknąć. Ale jeśli komuś to nie przeszkadza to czemu nie? Wiadomo przecież, że jedni lubią ogórki a drudzy ogrodnika córki :biwak::jump: