Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Witam wszystkich, jestem tu nowy. Trafiłem, bo szukam dla siebie przyczepy i od razu mam prośbę.

Czy ktoś z Was ściągał przyczepę samodzielnie z Wielkiej Brytanii?

Wszedłem na stronę http://www.ukclassifieds.co.uk i znalazłem kilka fajnych przyczep Hobby np. http://www.ukclassifieds.co.uk/2004_hobby_prestige_650_caravan-o675274.html

w nieprzyzwoicie niskiej cenie 2400 GBP! To ok. 15000 tys pln! Takich przyczep jest kilka, i sie zastanawiam, czy jest jakis haczyk, czy tez tam przyczepy sa tak tanie a nasi importerzy obdzieraja nas ze skory? Z drugiej strony sprawdzalem tez w Niemczech na mobile.de i takie przyczepy chodza w okolicy 7-10 tys EUR, wiec zupelnie zgłupiałem.

Wiec jak, ktoś sprowadzał z Was może sam przyczepę z UK?

Czy rzeczywiście jest tam tak tanio? Jakie dokumenty są potrzebne?

Pozdrawiam wszystkich karawaniarzy.

Rysiu

Opublikowano
Pozdrawiam wszystkich karawaniarzy.

Karawaniarz ma milczących pasażerów, my jeździmy z rodzinami. :ok:

Jak by było tak pięknie, to nikt by u zachodnich sąsiadów nie kupował, wszyscy by walili na Wyspy...

Opublikowano

No hej,

Sorki, nie chciałem nikogo urazić. Nie znam jeszcze slungu fanów karawaningu, więc proszę oświeć mnie jak mam was/nas nazywac ?

Z tymi ogłoszeniami to zadziwiające jest, że tego jest sporo, to nie jest pojedyncze ogłoszenie. A przyczep z UK wydaje mi sie trochę się importuje, bo są widoczne.

No ale sam nie wiem, stąd pytanie, czy ktos ma jakieś doświadczenia w imporcie własnym przyczepy?

Pozdrawiam,

Rysiu

Opublikowano
więc proszę oświeć mnie jak mam was/nas nazywac ?

Nie musisz przepraszać, nie Ty pierwszy i myślę, że nie ostatni :ok:

karawanignowiec :ok:

Opublikowano

Witam :ok: - mnie slowa karawaniarz kojarza sie z karawana i to nie koniecznie ta milczaca :] - wiec nie czuje sie urazony :] - wazne zeby nazwa byla uzyta w pozytywnym sesie :ok:

Opublikowano

hmm kolega podsunal pomysl z importem z uk przyczepy... rozwaze taka ewentualnosc bo przeciez na swiecie nie tylko niemcy sie licza :ok:

jestem na etapie kalkulacji kosztow transportu - prom lub tunel i oplat z tym zwiazanych, jesli sie okaze ze koszty importu indywidualnego nie beda drastycznie wysokie to moze na wyspy sie zapuszcze...

w kazdym badz razie temat uwazam za ciekawy...

Opublikowano
jestem na etapie kalkulacji kosztow transportu - prom lub tunel i oplat z tym zwiazanych, jesli sie okaze ze koszty importu indywidualnego nie beda drastycznie wysokie to moze na wyspy sie zapuszcze...

a jak ja przyciagniesz - laweta ??

Opublikowano

nie - holownikiem, pojade do znajomych na weekend i obczaje co tam jest - pozatym jak pojade autem to bedzie wygodniej - bedzie czym jezdzic po wyspie i bede mial wiksza motywacje aby cos znalezc zeby nie wracac z pustym hakiem :ok:

Opublikowano

Tylko problem jest tego typu że swoim samochodem nie możesz ciągnąć przyczepy z Anglii bo nie mają tablic rejestracyjnych .Musiał byś przywieść ją do Polski samochodem anglika

Opublikowano

Jest jeden problem, przyczepy w UK nie posiadają dowodów rejestracyjnych.Polskim samochodem nie będziesz jej mógł legalnie przyciągnąć, bo nie będziesz miał nawet tablic rejestracyjnych.

Ogrodnik, byłeś szybszy ode mnie :ok:

Opublikowano
zeby nie wracac z pustym hakiem

no wlasnie chyba lepiej poleciec samolotem z samym hakiem :ok:

na miejscu kupic samochod i przyczepke :ok:

Opublikowano
Tylko problem jest tego typu że swoim samochodem nie możesz ciągnąć przyczepy z Anglii bo nie mają tablic rejestracyjnych .Musiał byś przywieść ją do Polski samochodem anglika

to nie problem... zawsze moge kupic przyczepe i zostawic ja tam u znajomych - beda jechali do polski to ja przyciagna...

tylko przy zakupie chce byc osobiscie :ok:

Opublikowano

Jeżeli tak to tak :ok: tylko muszą wykupić dodatkowe ubezpieczenie i załatwić dodatkową tablice ew odkręcić od samochodu i zał. do czepki

Opublikowano

Ale numer, wcale nie maja zadnych dokumetow rejestracyjnych w UK na przyczepy?

No ale musi byc jakis sposob na to, wykupic np. 14dniowe ubezpieczenie i skoro nie maja tablic, to nie. W razie kontroli pokazujesz papiery ktore masz i sie tlumaczysz. Tak mi sie zdaje..

BTW:

Co myslicie o tej przyczepie?

http://moto.allegro.pl/item696743835_hobby_prestige_650_2000r.html

Pozdr,