Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam sie nad zakupem czegos, co pozwoliloby na zwiekszenie intymnosci z markiza Omnistor. Zastanawiam sie nad sciana boczna Sun Blocker G2, ale patrzac na material z jakiego jest wykonana to wydaje mi sie ze jest bardzo transparentna i wiele przez nia widac. Z kolei View Blocker nie przepuszcza wogole powietrza, wiec tak naprawde nie rozni sie niczym od Rain Blockera oprocz okna.Ma ktos doswiadczenia. Sun Blockerem? a moze jakis inny pomysl? 

Opublikowano
23 godziny temu, zuczek napisał:

Ma to. Kupiłem boki i front do Omnistor 1200. W mojej ocenie materiał jest porządny, wykonanie również, wentylacja zapewniona, ...

https://www.obelink.pl/obelink-queen-zijwand-links.html

Też mam cały komplet Queen i jestem bardzo zadowolony. Na sezon od wiosny do jesieni nadaje się idealnie. Materiał solidny. Stosunkowo lekki

Opublikowano

Mam sunblokera... i cień i odrobina przesłonięcia z tego jest, ale tak jak napisales da sie przez niego patrzeć.

Dla mnie jako przesłona jest wystarczajacy, oddziela od sąsiada wystarczająco  :-).  Jak kupisz w pl przez neta zawsze mozesz odeslac jak Ci nie podejdzie. 

Opublikowano
6 godzin temu, Mefju napisał:

Mam sunblokera... i cień i odrobina przesłonięcia z tego jest, ale tak jak napisales da sie przez niego patrzeć.

Dla mnie jako przesłona jest wystarczajacy, oddziela od sąsiada wystarczająco  :-).  Jak kupisz w pl przez neta zawsze mozesz odeslac jak Ci nie podejdzie. 

A czy to nie jest tak, ze z zewnatrz material jest mniej przeswitujacy niz ze srodka? Czy na widocznosc ma rowniez wplyw kat pod jakim zamontowana jest scianka? 

Opublikowano

Siedząc blisko materiału widzisz wiecej niz ktoś z większej odległości. Jak pochyla się, to mniej widac ale to nie ściana czy brezent. Z drugiej strony i tak zaslaniasz jedną scianę tylko. Jak rodzi sie pomysł by zasłaniać wiecej to moim zdaniem lepiej przedsionek... moze byc mocowany do markizy.

Opublikowano
7 godzin temu, Mefju napisał:

Nie interesuje mnie przedsionek. Mam dosc dluga przyczepe i przewaznie staje wzdluz pitchu. Dlatego granicze przewaznie tylem przyczepy i to z tej strony chcialem sie troche przyslonic. Pojade do sklepu i zobacze na wlasne oczy. Dzieki

• 2 lata później...
Opublikowano

Odkopię temat ale z innej strony. 

Czy orientujecie się z czego jest zrobiony ten sun blocker lub inne temu podobne osłony przeciwsłoneczne?

Mam kadrę i potrzebuje kupić materiał/siatkę zjeździłem już sporo hurtowni i nikt nie wie o co mi chodzi ?

Opublikowano
Kupiłem w Auchan fajny sun bloker za 80 zł. Wymiary chyba 3/2.5....

Oczywiście to nie Thule.

Muszę kupić coś na szybko, podasz coś więcej czego szukać ?
Opublikowano
25 minut temu, Commander napisał:

Kupiłem w Auchan fajny sun bloker za 80 zł. Wymiary chyba 3/2.5....

Czyżby tzw. żagiel?

Nie chodzi mi o płótno lite a ażurowe, tak jak maja blokery Thule, czy Fiamma. To bardziej chyba rodzaj siatki i zakładam, że nie stawia takiego oporu w razie silniejszych podmuchów wiatru.

Opublikowano

Na stoisku turystycznym jest to na półkach. Nazywa się osłona przeciwsłoneczna . Kształt prostokąta, cienki materiał systematycznie nacinany, coś jak półkola. Nie znalazłem w necie. Jak będę w domu to zrobię zdjęcia.

Opublikowano
Na stoisku turystycznym jest to na półkach. Nazywa się osłona przeciwsłoneczna . Kształt prostokąta, cienki materiał systematycznie nacinany, coś jak półkola. Nie znalazłem w necie. Jak będę w domu to zrobię zdjęcia.

Dziękuje poszukam mam niedaleko Auchan.
Opublikowano

2 godziny temu, filipert napisał:

Odkopię temat ale z innej strony. 

Czy orientujecie się z czego jest zrobiony ten sun blocker lub inne temu podobne osłony przeciwsłoneczne?

Mam kadrę i potrzebuje kupić materiał/siatkę zjeździłem już sporo hurtowni i nikt nie wie o co mi chodzi ?

Może być to siatka Mesh kwestia gramatury.