Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Planujemy zakup blaszaka i zastanawiamy się gdzie go ubezpieczyć. Samochód prawdopodobnie 2 letni. Wiem że jest sporo wątków ale może aktualnie coś się zmieniło. Dzięki!

Opublikowano

maarec 

Dziękuję bardzo za pomoc, niezliczoną ilość porad, dobrych informacji i nawet za myślenie za mnie :D (patrz lusterka).

Polecam każdemu ten profesjonalny kontakt. Temat załatwiłem i jestem z niego bardzo zadowolony!!!!???

Opublikowano
W dniu 5.10.2018 o 11:11, miloszb napisał:

maarec 

Dziękuję bardzo za pomoc, niezliczoną ilość porad, dobrych informacji i nawet za myślenie za mnie :D (patrz lusterka).

Polecam każdemu ten profesjonalny kontakt. Temat załatwiłem i jestem z niego bardzo zadowolony!!!!???

Fajnie, cieszę się, że pomogłem a Ty mogłeś już z AC wracać z pierwszym ogonem do domu ;). 

Dziś kolejna nowa budka dotarła do Pl, a kolega pewnie zaraz się pochwali? A niby miał być kamper ;). Nie ma tego złego...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przyczepę już przerejstrowałem już na siebie, ale  mam OC poprzedniego własciciela ważne do wreśnia 2019. Czy mogę dalej jeździć z tym OC czy zapłacić już na siebie? poprzedni właściciel płacił ok 77 złotych. Jakie są mniej więcej stawki OC za przyczepy kempingowe?

Opublikowano

Stawki są na poziomie 50-100zł. Możesz jeździć na OC nabywcy, powinieneś powiadomić o tym ubezpieczyciela i poprosić o aneks.

Taka Polisa automatycznie wygasa w ostatnim dniu i nie będzie kontynuowana z tzw automatu. Pamiętaj zawrzeć nową.

Opublikowano

Mam polisę OC poprzedniego właściciela. Czy w takiej sytuacji tez potrzebny jest aneks?chyba jednak zapłacę OC już na siebie, tym bardziej, że i tak pewnie pojedziemy z przyczepą przed upływem terminu polisy przez Serbię i Macedonię - a tam trzeba mieć wciąż zieloną kartę. Więc pewnie będzie łatwiej ją wyrobić. tym bardziej,że w porównaniu z AC jakie ostatnio płacę za auta to i tak ubezpieczenie przyczepy to groszowa sprawa. Ty się tym zajmujesz? jesli tak to daj znać na priv

Opublikowano
20 minut temu, maarec napisał:

Tak to moja branża. ZK bez aneksu nie dostaniesz. 

tak myslałem:) no to...potrzebuję OC na przyczepę - wyslesz mi ofertę? wszystkie auta mam ubezpieczone w PZU