NabAwe Posted February 24, 2017 Witam Od 1,5 roku przymierzamy sie do zakupu przedsionka- bezskutecznie, raz byliśmy już bez- i wiemy że drugi raz musimy już go mieć. Ale Nie wiem jak to jest z używkami, kupić od kogoś z okolicy z oględzinami (od roku nie trafił nam sie rozmiar w okolicy w dobrej cenie), z wysyłką strach- bo nie wiadomo co przyślą, a nowe? No właśnie czy może lepiej dołożyc i kupić nowy np z Holandii?? Dodam, że jesteśmy z mężem zieloni a nie chcemy wtopić kasy... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robert1975 Posted February 24, 2017 Witaj, Ja bym szedł w używkę,znana na forum i polecana Pani Beata, na pewno pomoże w tej kwestii. Link: http://forum.karawaning.pl/topic/21183-pro%C5%9Bba-o-wpis/?hl=%2Bpani+%2Bbeata Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarec Posted February 24, 2017 zależy jak bardzo jesteście przywiązani do przyczepy. Jeżeli chcecie pojeździć jeszcze 10 lat to warto nowy. A jak przyjdzie za 2 lata zmiana przyczepy na inną to szkoda teraz wydać kilka tyś. ja osobiście kupiłbym uniwersalny z Juli - taki szybko rozkładalny, dobrać do długości przyczepy największy jaki wejdzie - będzie nowy i stosunkowo tani. a kupując na 2-3-5 lat kupiłbym od Pani Beaty tak jak zrobiłem to do mojej angielki w 2012 roku... od tej pory 2 krotnie zmieniałem przyczepę... a teraz używam markizy z bocznymi ścianami. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tatadyrektor Posted February 24, 2017 Też doradzam zakup używanego przedsionka, tylko nie jakiegoś lumpa po taniości, tylko porządny, z gumowanym dachem. Pani Beata ma dobry towar, ja osobiście z mojej Doremy zakupionej od niej jestem bardzo zadowolony. Jaką macie przyczepę i skąd jesteście? Będzie łatwiej coś doradzić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NabAwe Posted February 24, 2017 Witaj, Ja bym szedł w używkę,znana na forum i polecana Pani Beata, na pewno pomoże w tej kwestii. Link: http://forum.karawaning.pl/topic/21183-pro%C5%9Bba-o-wpis/?hl=%2Bpani+%2Bbeata Jestem nowa, więc nie doczytałam jeszcze o Pani Beacie, chętnie się zorientuję Wielkie dzięki. zależy jak bardzo jesteście przywiązani do przyczepy. Jeżeli chcecie pojeździć jeszcze 10 lat to warto nowy. A jak przyjdzie za 2 lata zmiana przyczepy na inną to szkoda teraz wydać kilka tyś. ja osobiście kupiłbym uniwersalny z Juli - taki szybko rozkładalny, dobrać do długości przyczepy największy jaki wejdzie - będzie nowy i stosunkowo tani. a kupując na 2-3-5 lat kupiłbym od Pani Beaty tak jak zrobiłem to do mojej angielki w 2012 roku... od tej pory 2 krotnie zmieniałem przyczepę... a teraz używam markizy z bocznymi ścianami. No przyczepa jest stara, ale chcemy nią jeździć póki dzieci będą jeździć z nami potem kupimy sobie małą ale to pewnie za 10-12 lat Też doradzam zakup używanego przedsionka, tylko nie jakiegoś lumpa po taniości, tylko porządny, z gumowanym dachem. Pani Beata ma dobry towar, ja osobiście z mojej Doremy zakupionej od niej jestem bardzo zadowolony. Jaką macie przyczepę i skąd jesteście? Będzie łatwiej coś doradzić. jesteśmy ze Swarzędza, mamy HOBBY 460 PRESTIGE '92 (CHYBA) Quote Share this post Link to post Share on other sites
marf100 Posted February 24, 2017 W Swarzędzu k/Poznania jest firma sprzedająca m.in. przedsionki. Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
danielpoz Posted February 24, 2017 W Swarzędzu k/Poznania jest firma sprzedająca m.in. przedsionki. Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka Z tym, że raczej średnio polecana... Jestem nowa, więc nie doczytałam jeszcze o Pani Beacie, chętnie się zorientuję Wielkie dzięki. No przyczepa jest stara, ale chcemy nią jeździć póki dzieci będą jeździć z nami potem kupimy sobie małą ale to pewnie za 10-12 lat jesteśmy ze Swarzędza, mamy HOBBY 460 PRESTIGE '92 (CHYBA) Jeśli macie zamiar jeździć 10 lat to może jednak warto przemyśleć nowy. Jedyny mankament nowego to cena bo reszta to same plusy. My też ze Swarzędza Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lucek26 Posted February 24, 2017 Na Waszym miejscu kupiłbym używany przedsionek w dobrym stanie . Adres znacie. jw.. Do Hobby Prestige z 1992 roku długość przedsionka to 875 cm. Isabella także 875cm. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robert1975 Posted February 24, 2017 Się chyba wstrzeliłem z informacją , poniżej info od samej Pani Beaty. http://forum.karawaning.pl/topic/23354-wznowienie-dzia%C5%82alno%C5%9Bci/ Pozdrawiam, Quote Share this post Link to post Share on other sites
kornak Posted February 25, 2017 Szczera rozmowa z p.Beatą i macie prawie nowkę bo od Smolicza to roznie bywa Quote Share this post Link to post Share on other sites
NabAwe Posted March 3, 2017 Z tym, że raczej średnio polecana... Jeśli macie zamiar jeździć 10 lat to może jednak warto przemyśleć nowy. Jedyny mankament nowego to cena bo reszta to same plusy. My też ze Swarzędza Zauważyłam My dokładnie spod Swaja DZIĘKUJĘ za podpowiedzi, zadzownię do p. BEATY Quote Share this post Link to post Share on other sites
Misio Posted March 3, 2017 No i później pochwal się zakupami Quote Share this post Link to post Share on other sites
NabAwe Posted March 10, 2017 Wczoraj przyjechał Ciężkie dziadostwo.... musiałam sama to mojego kompaktowego autka włożyć. Dziś małż zawiezie cepkę do Paczkowa do serwisu- tam nam zrobią jakieś haczyki (?) bo podobno trzeba Quote Share this post Link to post Share on other sites
strus251 Posted March 10, 2017 trzeba albo nie trzeba . Zależy jak wygląda przedsionek, można kupić uchwyty w :kedrę" i nie zawsze trzeba dziurawić poszycie aby zamontować oczka do przedsionka. Nie mniej nie jest to nic złego jak jest zrobione dobrze i dobrze uszczelnione. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sebka34 Posted March 11, 2017 Podepne sie do tematu. Jakiś czas temu kupiłem przedsionek ok pana z Swarzędza oczywiście używany. Pan dał mi takie trzy elementy i prosił bym nie zgubił bo są bardzo ważne. Jecz gdy rozstawiałem przedsionek nie znalazłem zastosowania dla tych elementów . Tu moje pytanie do czego one są? Quote Share this post Link to post Share on other sites