michtom Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Pomocy !!! Jaki model Ultrahet pasuje do Pieca S3002 P z 2005-2007r nr fabryczny SP353-16081257 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carado Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 A po co takie dziwactwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michtom Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Po pierwsze mozna zostawic ogrzawanie jak przyczepa stoi pusta nad jeziorem przez cp niema wilgoci. Po drigie place za prad na.kempingu to po co placic za gaz. A po trzecie jakos nie mam zaufania do piecow gazowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Witaj. Według mnie truma ma tylko jeden model ultraheat. Problemem może być instalacja w starszych piecach - nowsze w tym i Twój są odpowiednio przystosowane. Ja zamontowałem u siebie w kwietniu i jestem baaardzo zadowolony z tego wynalazku ( jak znajdę chwilę to zamieszczę relację z montażu). Na allegro możesz znaleźć modele ze starszym lub nowszym panelem sterowania. Ja kupiłem właśnie ze starszym nowiutkie za 600 zł ( normalna cena ok 1200 zł). Szczerze polecam montaż i jak masz pytania to śmiało. Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Witam !Wkład grzania elektrycznego "Truma Ultraheat" jest produkowany przynajmniej w dwóch wersjach.Może występować tylko w urządzeniach grzewczych Trumatic S 3002 (P) od roku prod. 07/81, Trumatic S 5002 od roku prod. 04/98 (z nową obudową półokrągłą) oraz w wersjach o nr art. 30402- 08 do 14 z przeznaczeniem dla urządzenia grzewczego Truma S 55 T. Użytkowanie z urządzeniami grzewczymi Trumatic S 3000 P, S 3002 K, S 5002 K oraz Trumatic S 5002 do roku produkcji 04/98 (z dawną obudową prostokątną) nie jest dozwolone.Tak na marginesie:zabronione jest jednoczesne włączanie ogrzewania gazowego i elektrycznego. Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Kristofer (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Jeszcze dodam moje 0,03 PLN Bardzo ważną o ile nie najważniejszą sprawą przy zakładaniu ogrzewania ULTRACHET, jak również przy montażu-demontarzu pieca gazowego jest wymiana za każdym razem uszczelki wylotu spalin na nową Koszt około 5 euro . Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Maras (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Kristofer - założyciel wątka zamontował urządzenie i jest podobnie jak ja zadowolony ( dostałem info na PW) Dopytywał w Trumie o rodzaje urządzenia i powiedzieli mu, że robią jeden rodzaj ultraheat pasujący do modeli pieców, które podałeś. Maras co do uszczelki - święte słowa ! Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Chodziło mi o to, że na rynku można do tej pory kupić dwie wersje (zewnętrznie identyczne, ale różniące się elektroniką).Najłatwiej je rozpoznać po wyglądzie sterownika / regulatora montowanego na ścianie. Bardzo dobrze, że wspominacie o wymianie oringu , ponieważ należy o tym pisać przy każdej okazji (mało kto zdaje sobie z tego sprawę).Oring dla komina jest zresztą na wyposażeniu elementów dostarczanych razem z urządzeniem grzewczym, więc już ten fakt świadczy o tym, jak istotna jest jego zmiana. Warto sprawdzać jego stan i wymieniać okresowo, zwłaszcza po każdej czynności wymagającej demontażu rury komina oraz po zakupie używanej przyczepy, a było o tym kiedyś tu, tyle że temat ginie w gąszczu pozostałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi