janusz1970 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Witam tak dumam nad przyczepą, czytam, czytam i coraz bardziej się obawiam ewentualnej wtopy, budżet niezbyt duży, ofert trochę jest w okolicy zwłaszcza w Bieruniu, wybieram się tam w sobotę, ale do rzeczy. Jutro jadę do Katowic i tak mi wpadła w oko oferta: http://allegro.pl/buerstner-holiday-1992-i4505766765.html zadzwoniłem dowiedziałem się że można przyjechać obejrzeć, że ktoś niby tą przyczepę przywiózł z za granicy na jeden wyjazd, potem wystawił na sprzedaż, ponieważ nie będzie więcej jeździł - może i tak. Na forum jest jeden post na temat tego sprzedawcy, jedna negatywna opinia, kilka pozytywnych, ale starszych. Czy po tych zdjęciach można coś wywnioskować , bo ja nic nie widzą. Byłbym wdzięczny za uwagi. ps ewentualnie może ktoś w rejonie ma coś wartościowego do sprzedania, albo wie o takowej. Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobiBona Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Witam Tak ogólnie to nie ma się do czego doczepić ... bakista pewnie nowa, bo buerstnery miały zawsze w kolorze całej budy. Pooglądaj to miejsce może być zdrowe a może dostała w przód ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Wygląda na całkiem zdrową, tylko te malunki trochę szpecą (innym mogą się podobać) Bakistę pomalujesz sam bo jej struktura jest porowata , więc nic prostszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz1970 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Dziękuję za zainteresowanie, chęć pomocy. Kwestia estetyki mniej ważna, jadę nie specjalnie, ale przy okazji, tak że mając na uwadze newralgiczne punkty przy zakupie używki postaram się je sprawdzić,ale wiadomo jak to laik zobaczymy, ewentualnie popytamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bsosieccy Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 W zeszłą sobotę byłem w Bieruniu pooglądać cepki ale nic "świeżego" nie było. Teraz dopiero maja zwozić coś z Holandii tak mi powiedzieli. Było kilka fajnych przyczep ale w kwotach 35-40tyś. Jedz, oglądaj byc może wpadni Ci coś w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof57 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Dla mnie podejrzane są: malunki na dachu- być może coś maskują kolor bakisty - wymieniona ?, tylko malowana ? dlaczego? koła głęboko w nadkolach : może być : zajeżdżona oś, oś wymieniona na niewłaściwą ,za ciężka przyczepa po nieudolnej naprawie, ściany pełne wody ale to to chyba nie- za dobrze wygląda wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz1970 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Dziękuje jeszcze raz, byłem tam dzisiaj, okazało się, że jest to przyczepa wstawiona w komis, w sumie nie podobała mi się, widać uszkodzenia z przodu. pokazano mi inną ich przyczepę: http://allegro.pl/hobby-classic-1996-rok-i4527104389.html i nawet się mi podobała, w Bieruniu ten model - starszy, a sporo droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rover Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Dziękuje jeszcze raz, byłem tam dzisiaj, okazało się, że jest to przyczepa wstawiona w komis, w sumie nie podobała mi się, widać uszkodzenia z przodu. pokazano mi inną ich przyczepę: http://allegro.pl/hobby-classic-1996-rok-i4527104389.html i nawet się mi podobała, w Bieruniu ten model - starszy, a sporo droższy A gdzie przedsionek ? Jeśli go nie ma to trzeba go dokupić za 1500-2000 zł a wtedy cena wcale nie jest atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz1970 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 A gdzie przedsionek ? Jeśli go nie ma to trzeba go dokupić za 1500-2000 zł a wtedy cena wcale nie jest atrakcyjna. Przyczepa ma markizę zabudowaną, chyba niedawno, na zdjęciach jej nie ma, nie wiem czy markiza jest gorsza od przedsionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) A gdzie przedsionek ? Jeśli go nie ma to trzeba go dokupić za 1500-2000 zł a wtedy cena wcale nie jest atrakcyjna. Eee, nie przesadzaj rover... Budka używana więc i przedsionek używany do 1kzł da się kupić, fakt górnej granicy nie ma, można nowy za 5kzł również. Przyczepa ma markizę zabudowaną, chyba niedawno, na zdjęciach jej nie ma, nie wiem czy markiza jest gorsza od przedsionka Markiza lepsza nie jest ale na pewno łatwiejsza, wygodniejsza i szybsza w rozkładaniu/rozwijaniu. Są wersje ze ścianami bocznymi i frontem a to już jak rasowy przedsionek. Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez WojtEwa (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz1970 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Przyczepa zakupiona nie za duża, ale na początek powinna być OK http://allegro.pl/przyczepa-kempingowa-emeraude-400-i4536433106.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobiBona Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Bardzo ładna niech się dobrze sprawuje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz1970 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Dzięki bardzo. Jest trochę rzeczy do zrobienie, na pewno będę się radził na forum, bo temat dla mnie nowy. No i jak tym cofać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bsosieccy Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Bardzo ładna, bardzo mi się podoba :-) A co do cofania to proponuję kawał placu i poćwiczyć. Poradzisz sobie, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarec Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Dzięki bardzo. Jest trochę rzeczy do zrobienie, na pewno będę się radził na forum, bo temat dla mnie nowy. No i jak tym cofać ? normalnie - odwrotnie niż autem ;]. jeżeli cofasz w linii prostej zestawem - co nie jest proste bo przyczepa co chwile zmienia delikatnie położenie w lusterkach to : jeżeli przyczepa pojawi się w lusterku lewym to dajesz lekko kierownicą w lewo, jak przedobrzysz i pojawi się lub będzie mocniej widoczna (zależnie od wielkości auta i lusterek) w prawym lusterku to odbijasz kierownicą w prawo. Jak cofać ? powoli i z pomocą, - albo towarzyszy albo kamery cofania. Pierwsze uderzenie przyczepą przy cofaniu może być jej ostatnim więc ostrożność wskazana. Lepiej 10 razy wysiąść z auta niż raz za mało i czegoś nie zobaczyć. ja ostatnio używam 2 holowników na przemian i jeden z nich ma monitor do cofania z przyczepą (kamera na zderzaku przyczepy) a drugi nie ma monitorka. Bardzo często łapę się na tym jak bardzo brakuje mi widoku co dzieje się z tyłu. tak jak radzi przedmówca - kawałek placu, pachołki albo nawet kreda lub kartonowe pudła (uwaga, podobno śmiertelnie niebezpieczne... ) i jazda. GRATULUJĘ bardzo fajnej przyczepki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi