bw81 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Witajcie, Od jakiegoś czasu ponownie zacząłęm myśleć o powrocie do karawaningu. Znalazłem taką przyczepę: http://allegro.pl/przyczepa-hobby-2008r-560-kmfe-przedsionek-gratis-i4325583491.html ale mam wątpliwości gdyż wg. mnie to jest model 490 lub 500 a nie 560 a to zasadniczo zmienia cenę i DMC:) Jadę ją jutro oglądać ale mam wątpliwości. Jeśli macie jakieś informację lub porady to chętnie poczytam:) Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 A to nie taki model - wychodzi, że jednak 560 KMFe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bw81 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 A to nie taki model - wychodzi, że jednak 560 KMFe. Zwróć uwage na środkowe łóżko/miejsce do siedzenia - przy 560 kmfe jest "podkowa" a na zdjęciach z ogłoszenia jest normalne a tak mają modele 490 i 500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Nie jestem specjalistą od Hobby, ale układ francuz, środkowa podkowa czy dwie ławki i piętrus z tyłu raczej nie ma szans zmieścić się w długości 490 czy 500. To przyczepa z 2008 roku a nie z obecnego więc może z tego wynika różnica. Poza tym jednym modelem nie widzę żadnego z takim układem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekM Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 wg mnie to 500 a nie 560 http://centrumcampingowe.otomoto.pl/hobby-hobby-500-kmfe-excellent-lozka-pietrow-T4380124.html w kutnie mają podobną to możesz porównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Ale w tej linkowanej przez Bartka nie ma szafek pomiędzy środkowym łóżkiem i francuzem i z drugiej strony przed piętrówką. W tej z linku bw81 są, więc długość też powinna być większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin81 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Według mnie to jest 500. Obie linkowane przyczepy są tej samej długości, a ta z Kutna jest po lifcie i różni się wykończeniem mebli. Model jest dość ciasny w środkowej części (ilość miejsca między stołem a kuchnią) i przebywanie w niej całej rodziny, np w deszczowy dzień, jak musisz gotować a dzieciaki skaczą po całej przyczepie nie jest zbyt komfortowe. Różnica między 500 a 560kmfe jest jeszcze w szerokości, 560-ka do 250cm i dlatego można było wcisnąć podkowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Mam w domu katalog dla modeli produkowanych do 2008 r. Wieczorem sprawdzę jakie długości były dla KMF. Ale optycznie wygląda na dłuższą niż 500 ( same łoże ma przecież prawie 190cm.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bw81 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Witajcie, W dniu dzisiejszym byłem oglądać omawianą przyczepę. Moje spostrzeżenia: - widoczne ślady naprawy i uszkodzeń nad prawym kołem na wysokości lodówki - rzekomo od wystrzelonej opony - nie daje wiary tym wyjaśnieniom. - pęknięcia na narożnikach górnych przedniej klapy. - pęknięta półka za wc - nie mam pojęcia jak to jest możliwe!! ale jest dziura! To główne spostrzeżenia - ja osobiście nie polecam choć muszę przyznać, że przyczepa sprawia wrażenie czystej i zadbanej w środku. Mam wrażenie, że została dobrze "wyprana i wymyta". Może pochodzi z wypożyczalni? Według mnie - choć nie oglądałem dokumentów w/w Hobby to jest 540KMFe a nie 560 - sprzedający to potwierdził. Ja się nie decyduję. Bartek Edytowane 24 Czerwca 2014 przez bw81 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gpjac Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Podejrzewasz, że była udorzona w prawy bok? Czy takie uderzenie całkowicie dyskwalifikuje przyczepę, czy jeśli była dobrze naprawiona to może być zdatna do użytku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bw81 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Podejrzewasz, że była udorzona w prawy bok? Czy takie uderzenie całkowicie dyskwalifikuje przyczepę, czy jeśli była dobrze naprawiona to może być zdatna do użytku? Nie wiem. Ślady napraw i dosłownie"rozerwany" kawałek blachy, który jest wyprostowany i uszczelniony nie wygląda zachęcająco. Zdatna do użytku jest na 100%. Pytanie czy jest szczelna. Powiem tak - dostałem naprawdę okazyjną ofertę na tą przyczepę ale problem polega na tym, że nie się nie znam i nie wiem co o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luukkee Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 To jest model 540 kmfe taką sama posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi