Gitner Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Witam W dniach 12 - 19.07.14 chcemy się wybrać budkami nad jezioro i przy okazji zaliczyć spływ kajakowy. Miałem plan zajechac do Przechlewa, ale w tych samych dniach odbywa sie międzynarodowy spływ po Brdzie, a co za tym idzie natłok ludzi i brak kajaków. Gdzie na pólnocy, może Mazury znajdę spokojne miejsce na pływanie, spływ i wędkowanie razem? A i jeszcze obowiązkowo trasy rowerowe. Najwazniejsze to spływ musi być na spokojnej płytkiej rzeczce, bo 3 osoby nie umieją pływać wpław. Gitner Edytowane 19 Czerwca 2014 przez Gitner (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapid Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Jeśli mazury to polecam spływ Krutynią. Możesz poczytać na stronie http://www.ukta.pl/ .Rzeka jest czysta i piękna a w okolicy znajdziesz dobre kempingi (polecam Cierzpięty http://www.stanicawodna.mazury.pl/ ) gdzie można połowic rybki i wypocząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitner Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Pogooglałem co nie co i biorę pod uwagę własnie Krutynię lub nieco inny kierunek: j. Wdzydzkie i kajaki na Wdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksara Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Tu znajdziesz to czego szukasz . Fajna okolica, a wokół cisza i spokój, Kajaki, ścieżki rowerowe i piesze w najbliższej okolicy. http://czystejeziora.pl/noclegi-nad-jeziorem/61-osrodki-kwatery/927-pole-namiotowe-wieczorne-mgly Edytowane 19 Czerwca 2014 przez Ksara (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierzasty Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Krutyń jest przepiękną rzeką. Od kilku lat ją prawie rok w rok zaliczam.Jest czyściutka i bardzo malownicza. Jednak w weekendy potrafi być bardzo tłoczno. Mimo to dla mnie jest numerem 1 , a kilka spływów w swoim życiu zaliczyłem Edytowane 19 Czerwca 2014 przez Pierzasty (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Polecam Rospudę lub Obrę - trochę mniej znane ale urokliwe rzeczki przepływające przez jeziora. Edytowane 19 Czerwca 2014 przez Czech (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitner Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Dziękuję za odpowiedzi. W tym sezonie wybieram Krutynię, w kolejnym Wdzydze, za dwa lata pomówimy o kolejnych. Teraz rozglądam się za noclegiem w okolicach Krutyni. Camping nie za drogi, ale z prysznicami. Rapid jakie są koszty wędkowania? To wody PZW czy prywatne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierzasty Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 W miejscowości Zgon są 2 kempingi....Są tanie i nad samym jeziorem. Nie pamiętam tylko, czy mają prysznice.... Do miasteczka Krutyń (gdzie najbardziej popularny odcinek rzeki) jest około 8 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitner Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Kojarzysz nazwy kempingów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierzasty Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Nie. Ale są duże i przy samej drodze, więc nie sposób nie zauważyć. Więc możesz jechać w ciemno,bo jak Ci nawet nie podpasują , to masz bazę na czas szukania odpowiedniego kempingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierzasty Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Widok z budy . Sorki za jakość zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitner Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Ważne, żeby był prąd, kran z wodą i WC, za prysznic wystarczy jezioro. Cieszy mnie odległośc budki od jeziora Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Gitner (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapid Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 . Rapid jakie są koszty wędkowania? To wody PZW czy prywatne? Z tego co pamiętam Jezioro Mokre nad którym polecałem ci kemping należy do gospodarstwa rybackiego w Mrągowie (http://www.it.mragowo.pl/cennik-polowu-ryb-w-gospodarstwie-rybackim-mragowo,3,689,pl.html). pozwolenia można było kupić w większości sklepów wędkarskich w okolicy np w Pieckach czy w Ukcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin traker Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) byłem w Zgonie u Haliny niestety właścicielka wpuszcza wszystko co popadnie zwłaszcza w weekendy a reaguje dopiero na drugi dzień jak już wszyscy posłuchali muzy z bagażnika od wody ma być wolny pas ok 8m ale na week jak "młodzież" zjedzie z okolic toby najlepiej kołami w wodzie stali ogólnie pole fajne duże minusem jest bezpośrednie sąsiedztwo drogi krajowej po której pomykają TIRY a pobocza tam brak jezioro leszczowe można sie leszczami obłowić jak wędek nie zjumaja bo pole nie jest pilnowane i częsciowo nie ogrodzone... Edytowane 21 Czerwca 2014 przez marcin traker (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porzeczka Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 kasara - napiszesz cos więcej o tym kempingu Wieczorne Mgły? szczególnie interesują mnie toalety i prysznice PS, chciałam zacytować post ale w ogóle mi nie wchodzi ta opcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi