Kajetan Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Może ten temat już gdzieś się pojawił ale ja o tym słyszę po raz pierwszy, dlatego link ku przestrodze dla innych Forumowiczów: http://ttg.com.pl/index.php?mode=2&art=19546 Pozdrawiam Kajtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmtaxi Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 A co z tą nowelizacją uwzględniającą warunki atmosferyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 A co z tą nowelizacją uwzględniającą warunki atmosferyczne? A bo ja Ci wiem Trzeba pogrzebać w necie o co chodzi. Ja mam tego linka z Facebooka, Polski Karawaning zamieścił. Tak to bym nawet nie wiedził o takim przepisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_b Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Z tego co wiem to w Czechach już od jakiegoś czasu jest obowiązek zimowych opon, tak samo jak w Niemczech, Austrii i Słowacji. Zamiennie mogą być stosowane opony całoroczne ale muszą mieć oznaczenie M bodajże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekbb Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 zimówki w CZ obowiązują już kilka lat ,niby nowelizacja to drugi akapit z linku który podałeś : "Nowelizacja kodeksu o ruchu drogowym bierze wprawdzie pod uwagę warunki atmosferyczne, jeśli jednak na letnich oponach spowodujemy wypadek drogowy, który nie zdarzyłby się podczas jazdy na oponach zimowych, policja weźmie tę okoliczność pod uwagę." w Austrii jest podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 w Austrii jest podobnie O Austrii większość wie, a CZ to podejrzewam niewielu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szahtior Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Poza tym w górach jest obowiązek posiadania łańcuchów w okresie zimowym. Należy też posiadać kamizelkę odblaskowa i komplet żarówek zapasowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi