Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy orientujecie się jakie sa koszty dojazdu na wyspe pag ?, czy jest tam most czy przeprawa promowa ?

posiadam zestaw bus + dwuosiowa cepka (zestaw ok 15m długi)

pozdrawiam jubi-tom

Opublikowano

most jest duży, drogi na wyspie też ok - prawie całą rok temu przejechaliśmy 2 zestawami po ok 12m

jakby co to google maps i street view chętnie pomogą sprawdzać Ci takie rzeczy w 5 sekund....

Opublikowano (edytowane)

Dziekuje

czy takim zestawem dojade ? ( czy sie zmieszcze )

Dziekuje

@jubi-tom napisał:

Trasa dojazd z A do punktu B most < sprawdż czy się zmieścisz

Obracaj kursorem załączony obrazek.

Pozdrawiam z Chorwacji.

Edytowane przez ired (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Dziekuje

http://www.camping-simuni.hr/en/destination

myślałem o tym miejscu - może ktoś był tam  i ma cos do dodania , biore pod uwagę fajną plażę dla dzieci oraz windsurfing

szczerze ? bardzo odradzam

byliśmy jedną noc w dwie ekipy z dzieckiem + jedna bez - i nad ranem od razu jednogłośnie zdecydowaliśmy się uciekać.

stanęliśmy jak najdalej od dyskoteki (ok godziny 18-19 dotarliśmy - jeszcze nie grała) - ok 20 do 23 zaczął się horror - dyskoteka niesie się przez kemping tak, że przeszkadza w rozmowach, o spaniu dzieci nie było mowy.  Starsi Niemcy widząc nasze szybkie pakowanie (aby przed 10 się ulotnić) powiedzieli, że wczorajsza dyskoteka była najcichsza o tygodnia. Do tego na plaży był "koci żwirek" jak mawia moja żona, który wchodził dzieciakom wszędzie.

Bardzo zraziliśmy się w zeszłym roku do Pagu, na którym jeszcze mieliśmy ciasną zawrotkę na 2 zestawy - w poszukiwaniu innego kempingu (okazało się że jechaliśmy dobrze, ale było dla nas za ciasno).... Niby mięliśmy tam nigdy nie jechać - a jednak dotarliśmy w tym roku - na koniec wczasów (9 kemping... :) ) - i zostaliśmy na Straśko w Novaliji - bardzo nam się spodobały place zabaw, knajpki, cisza, plaża z otoczaków i ogółem parcele i cały teren - polecam ten kemping - do tego cena niższa niż na Simuni.

jedynie pamiętaj o zdemontowaniu rowerów albo rolek - przy szukaniu parceli, inaczej będziesz mnie przeklinał za ten kemping całe życie. (myśmy poszli na nogach w południe - będzie tego w 2 strony prawie 2 km...)

Opublikowano

Strasko bardzo fajny camping, ogromny każdy znajdzie zakątek dla siebie. Mało dyskotekowy, jest jedna knajpa z grjkami ale bardzo dyskretna. Piękne zachodu słońca na plaży. Dojazd bezproblemowy nawet największymi zestawami.

Opublikowano

Dziękuję za porade

ten pierwszy kemping odrazu  wydał mi się wielkim kołchozem , a o dyskotece to nawet nie pomyślałem , a strasko wygląda na bardziej rodzinny

jeszcze jedna sprawa  dot autostrad - bo w zeszłym roku jak jechałem na sam dół chorwacji to koszty samych dróg były spore  ( a za pierwsze bramki płaciłem jak za tira)

Czy próbowaliście omijać te drogie autostrady np drogą nr 1 ?? . Będę jechać tylko z wiednia  więc mam tylko 630 km

Opublikowano

ja Ci nie pomogę z omijaniem. A płaciłeś dużo - bo masz wysoki holownik - w Chorwacji po przekroczeniu chyba 2 m wysokości płacisz wyższą kategorię. 

odnośnie kempingów - wydaje mi się, że Straśko jest większy od Simuni bo ma chyba 1800 parceli - a nie pamiętam jak to było na Simuni - ale pamiętam, że parcela ledwo dawała radę pomieścić cepę z autem - a na Straśko w tym roku staliśmy - Kamper, auto, cepa, namiot ;]  (na 2 noce)

Opublikowano

Podjeżdżaj do bramek gdzie kasuje obsługa na autostradzie. Automat mnie też źle sklasyfikował ! Miałem tak w zeszłym roku, wezwałem obsługę i to skorygowali. Teraz wybieram bramki z człowiekiem :) tam też można płacić kartą.

Straśko jest duuuży ale w dobrym tego słowa znaczeniu nudny. Nie ma tam bezmyślnej dyskoteki i jarmarku.

Opublikowano (edytowane)

Teraz wybieram bramki z człowiekiem :) tam też można płacić kartą.

@witus napisał:

Teraz wybieram bramki z człowiekiem tam też można płacić kartą.

Jednak w drodze powrotnej w punkcie A < zerknij

GPS: N45,716546, E15,862852

... trzymaj się prawej, kierunek B opłata tylko kartą.

W tym miejscu zazwyczaj jest długa kolejka do zapłaty gotówką lub kartą.

Zjeżdżając w prawo omijasz kolejkę, po chwili jesteś po wszystkim.

Pozdrawiam z Chorwacji < zerknij

Edytowane przez ired (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Gdzie Ty jesteś Ired bo ten link to prognoza pogody ;) internet na Labadusa mocno obciążony :(