Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Szukam noclegu tranzytowego i poza Camping Graz Central nic nie mogę zaleźć. Może ktoś zna jakieś miejsce mniej więcej w tej okolicy ( ok 50 km +/- wdłuż a2).

Dzięki za pomoc!

Edytowane przez MichalKJ (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Przejdź sobie do strony 

http://www.archiescampings.eu/eng1/

i ściągnij odpowiedni dla swojej nawigacji plik zawierający kempingi z interesującego terenu. Działa to bardzo dobrze, oczywiście po zainstalowaniu w urządzeniu - wybierasz wtedy opcję "jedź do" i jako cel podajesz kempingi w okolicy Graz.

Opublikowano (edytowane)

Koniecznie w tranzycie musisz zjechać na kemping ? Przy A2 jest masa dużych bezpiecznych parkingów. 

~50km jadąc w stronę Włoch masz świetny parking (Herzogberg) oświetlonymi z zatokami dla przyczep , czyste toalety, natrysk (1€) , mały plac zabaw ,monitoring ,świetne widoki.

Oczywiście identyczne parkingi są po obu stronach drogi jak to w Austrii

http://www.panoramio.com/photo/13278752

Edytowane przez piotrekbb (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Witam,

Szukam noclegu tranzytowego i poza Camping Graz Central nic nie mogę zaleźć. Może ktoś zna jakieś miejsce mniej więcej w tej okolicy ( ok 50 km +/- wdłuż a2).

Dzięki za pomoc!

@MichałKJ napisał:

...poza Camping Graz Central nic nie mogę zaleźć... > wiecej

Pozdrawiam,

PS

Polecam Europark < wraz z kempingiem obok > wiecej

Edytowane przez ired (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Koniecznie w tranzycie musisz zjechać na kemping ? Przy A2 jest masa dużych bezpiecznych parkingów. 

~50km jadąc w stronę Włoch masz świetny parking (Herzogberg) oświetlonymi z zatokami dla przyczep , czyste toalety, natrysk (1€) , mały plac zabaw ,monitoring ,świetne widoki.

I nikt nie robi problemów ze spaniem w przyczepie na parkingu autostradowym? Sorry, jestem trochę 'niedzisiejszy' w tym temacie...

@MichałKJ napisał:

...poza Camping Graz Central nic nie mogę zaleźć... > wiecej

Pozdrawiam,

PS

Polecam Europark < wraz z kempingiem obok > wiecej

Wyglada świetnie, ostatnio spałem w Weisses Rossl po drugiej stronie jeziora - 2 przycepy + nasza, taki był tłok

Opublikowano

Jeżeli zatrzymasz się tylko tranzytowo żeby się przespać i rano pojedziesz dalej to nitk z tego nie robi problemów. Te parkingi głównie po to tam są :)

Opublikowano

Parking ma wydzielone miejsca na przyczepy, sam osobowe, autobusy, oświetlenie, monitoring, wifi, ludzie tam sią zatrzymują nocują i jadą dalej.

Więc jeśli chodzi o sam nocleg to spoko.

Opublikowano

I nikt nie robi problemów ze spaniem w przyczepie na parkingu autostradowym? Sorry, jestem trochę 'niedzisiejszy' w tym temacie...

nie ma problemu , jest to autostradowy parking noclegowy . Oczywiście jeśli zostaniesz na kilka dni to napewno ktoś się zainteresuje.

Spałem tam kilkanaście razy 

Opublikowano

Oprócz spania na parkingach przy autostradzie A2 można przed Grazem zawitać do miasteczka Hartberg.

W centrum jest bardzo miły kemping a i na samo miasteczko i jego zwiedzanie warto przeznaczyć ze 2-3 godziny.

Tu link do kempingu.

Opublikowano (edytowane)

To już wszystko wiemy o parkingach, teraz gdzie one są namiary:

A - B - C < parkingi, 
A < Guntramsdorf  GPS: N48,033359, E16,336613
tu jest wszystko: restauracja, stacja paliw, dostęp do sanitariatów, free WiFi jest trochę słabe ale jest OK.
Tu spaliśmy tylko wtedy jak była potrzeba skorzystania z WiFi
Najlepsze miejsce z przyczepą po prawej stronie punktu A lub  w zatoczce na lewo.

B < Triestingtal < zapraszam   N47,90926, E16,20712
"nasze stoliki" < moje zdjęcia > całość , poprzednie auto przyczepa b/z
Ten parking jest naszym ulubieńcem nawet nie pamiętam ile razy tu spaliśmy.
Tu nie ma stacji paliw więc jest "deko" spokojniej.
Oba parkingi co kilka godzin odwiedza  patrol policji.

C < Herzogberger Nord , N46,96932, E15,09568
tu nigdy nie spaliśmy, zatrzymujemy się  na "prostowanie kości" + sanitariaty

Pozdrawiam,

Edytowane przez ired (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Witem

A czy coś podobnego przed Graz??? Zamierzam skręcić na A9 na południe ;)

Pozdrawiam

Paweł

Tak, identyczny parking Asfinang za Wiedniem , tutaj spis takich dużych parkingów :

http://www.asfinag.at/unterwegs/rasten/rastplaetze

wraz z interaktywną mapą innych parkingów :

http://maps.asfinag.at/pvis/

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za pomoc, ciekawe tylko czy nie spłucze tych parkingów do najbliższego weekendu.... U mnie świeci, ale tam leje jak z cebra..... Brrr....

Edytowane przez MichalKJ (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Herzogberg napewno nie, nie takie "katalkizmy" przetrwał , 3m zaspy śnieżne to norma w zimie .

Poza tym jak tam sie zatrzymasz to masz podgląd co się dziej na trasie , są monitory z kamer , więc jeśli widać ,ze śnieżyc lub ulewa to można siedzieć i czekać ;)

Napewno pogoda sie poprawi  :yes: