Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Pierwszy raz wybieramy się do Chorwacji ok 27.06.2013r. Zainteresował mnie kemping Park Soline czy może ktoś tam był i udzieli mi jakiś informacji ? Z góry Dziękuje za informacje !!! :skromny:

Opublikowano (edytowane)

Witam ! Pierwszy raz wybieramy się do Chorwacji ok 27.06.2013r. Zainteresował mnie kemping Park Soline czy może ktoś tam był i udzieli mi jakiś informacji ? Z góry Dziękuje za informacje !!! :skromny:

@Marzena123

Kemping ten nie spełnia wymogów kempingu ****.

Cena za pobyt jest wyśrubowana i nie odpowiada stanowi faktycznemu.

Za mało sanitariatów do ilości gości = kolejki. Wałęsające się psy po kempingu.

Muzyczka "łupu cupu" leci do rana.

Jest to moja subiektywna ocena. Za takie pieniądze można zdecydowanie znależć coś lepszego.

różne lata < nasza Chorwacja > ostatni wyjazd

Zachęcam do klikania na wszystko co naniosłem na obie mapy, dowiesz się więcej.

Pozdrawiam,

Edytowane przez ired (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Przebywałem na tym kempingu w czerwcu 2011r. i nie odniosłem wrażenia, że nie zasługuje na 4 gwaizdki. Kolejek do łazienek nie było, psy raczej niewidoczne, muzyka sączyła się, owszem, z kilku restauracji ale nie na tyle głośno, żeby przeszkadzała. Ważne jest położenie kempingu: super promenada nadmorska do Biogradu, bliskość Parku Narodowego Kornati, wodospadów Krka, miast, które warto zwiedzić: Pakostane, Trogir, Vodice itp. Sam kemping to moloch z restauracjami barami, sklepami, piekarnią. Co ważne dla osób z małymi dziećmi to część plaży z nawiezionym piaskiem i łagodnym zejściem do wody. Na kempingu mozna wynająć homemobil, w pełni wyposażony namiot na 6 osób, u Czechów domek drewniany z własnym węzłem sanitarnym.

Opublikowano

Biograd  jak na Chorwację jest bardzo popularnym miejscem. Lipiec - sierpień ciasno. Plaża i woda nie za ciekawa. Niedaleko w Crvenej Luce ciekawiej. W samym Biogradzie znajduja się małe przydomowe kempingi cisza, spokój. Kornati zwiedzanie w jak najmniejszej grupie, mała łódka. W Kornatach jest mała wyspa z piaskiem jak nad Bałtykiem. Byłem, wdziałem -  ale która? :niewiem:

Opublikowano

Dziękuje za informacje ! Znajoma polecała mi kemping na który jezdzi pod namioty Adriatyk-Orebic i jest tam też kemping na przyczepy kempingowe. Z włascielami można dogadać sie w języku polskim. Bo u nas z angielskim  marnie .  Planujemy jechać przez Węgry .Jaki mniej więcej byłby czas podróży z przyczepa w okolice Sibenika . Nad Balaton z Andrychowa w ubiegłym roku jechalismy ok 7 godz . W tym 3  postoje winiety ,wc,paliwo . A moze ktoś mi poleci w tych okolicach sprawdzony nie drogi kemping . Bo ten Park Soline do 13 lipca 27.20 euro plus napewno klimatyczne . A w innych widziałam ze cena po 1 lipca duzo idzie do góry. Dzięki za wszelakie informacje ! ! ! Pozdrawiam !!! :skromny:

Opublikowano

niezły masz rozrzut lokalizacji - 260km. Jeżeli chcesz jechać na Peljesac to owszem jest tam kilka fajnych kempingów. Każdy znajdzie coś dla siebie.

do wyboru masz Autokamp Denka i Lupis w Loviste, masz na wjeździe na półwysep - Prapratno, do tego jeszcze w Orebiczu ze 3 kempy. Szukasz ciszy i spokoju czy dyskoteki, miasteczka, które żyje wieczorem (tu podchodzi Orebicz).

W Loviste za zestaw z prądem do tego 2+1 zaplacisz ok 85zł ale w czerwcu

Opublikowano

W dwa lata temu byliśmy pod Biogradem - kurort jakich mało... lepiej na kemping poszukać spokojniejszych przydomowych kempingów.

za Biogradem jest Nord SEA (Pakostane) fajny kemping w rodzinnej atmosferze blisko do Pakostanu. z plażą trochę lipa dla małych dzieci dużo jeżowców.

ale do wypoczynku super :)

A przed Biogradem Camp Adria - zawołaj Denisa powiedz że jesteś z www.karawaning.pl najlepiej pokaż naklejke i pozdrów go.(napewno miejsce się znajdzie)

http://www.autocamp-adria.de/

Opublikowano

W dwa lata temu byliśmy pod Biogradem - kurort jakich mało... lepiej na kemping poszukać spokojniejszych przydomowych kempingów.

za Biogradem jest Nord SEA (Pakostane) fajny kemping w rodzinnej atmosferze blisko do Pakostanu. z plażą trochę lipa dla małych dzieci dużo jeżowców.

A przed Biogradem Camp Adria - zawołaj Denisa powiedz że jesteś z www.karawaning.pl najlepiej pokaż naklejke i pozdrów go.(napewno miejsce się znajdzie)

Dzięki Wielkie ! A jak z dogadaniem sie po polsku na tych kempingach ? A jak zdecyduje na Camp Adria to pozdrowie Denisa .

niezły masz rozrzut lokalizacji - 260km. Jeżeli chcesz jechać na Peljesac to owszem jest tam kilka fajnych kempingów. Każdy znajdzie coś dla siebie.

do wyboru masz Autokamp Denka i Lupis w Loviste, masz na wjeździe na półwysep - Prapratno, do tego jeszcze w Orebiczu ze 3 kempy. Szukasz ciszy i spokoju czy dyskoteki, miasteczka, które żyje wieczorem (tu podchodzi Orebicz).

W Loviste za zestaw z prądem do tego 2+1 zaplacisz ok 85zł ale w czerwcu

Dzięki ! Jak i Nord SEA i Camp Adria ok  . A jak z dogadaniem się po polsku ? Jak będe na Camp Adria na 100% pozdrowie Denisa ! :skromny:

Opublikowano

Dzięki Wielkie ! A jak z dogadaniem sie po polsku na tych kempingach ? A jak zdecyduje na Camp Adria to pozdrowie Denisa .

Dzięki ! Jak i Nord SEA i Camp Adria ok  . A jak z dogadaniem się po polsku ? Jak będe na Camp Adria na 100% pozdrowie Denisa ! :skromny:

z dogadaniem się po polsku nie powinno być problemu w Chorwacji. Raczej na dużych kempingach gdzie obsługa to często młodzież - tam niemiecki i angielski głównie. Natomiast w sklepach, na kempingach gdzie obsługuje właściciel, w knajpkach itd - spokojnie dogadasz się językiem Polsko - Chorwacko - migowym. My z właścicielem kempingu w Loviste - Denka spokojnie rozmawialiśmy po polsku i wszystko obie strony rozumiały. Chorwaci są bardzo przyjaźnie nastawieni do turystów, może w sezonie jak są tłumy to jest słabiej - z racji zmęczenia i pośpiechu. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na forum natrafiłam na kemping Kozarica w Pakostane .  Po przeczytaniu wielu opini , zobaczeniu zdjęć. Zdecydowałam ze to ten kemping . A czy dobrze ? :hmm: ? Zobacze na miejscu . A może ktoś też tam się wybiera po 24 czerwca ? :skromny:

Opublikowano

Na forum natrafiłam na kemping Kozarica w Pakostane .  Po przeczytaniu wielu opini , zobaczeniu zdjęć. Zdecydowałam ze to ten kemping . A czy dobrze ? :hmm: ? Zobacze na miejscu . A może ktoś też tam się wybiera po 24 czerwca ? :skromny:

Myślę właśnie o czerwcu bo nie jest zbyt tłoczno i  chcemy jechać w tym terminie nawet jak się da to 20 czerwca 

albo Koziarica http://www.adria-more.hr/kamp.php?lang=en

albo Dalmacja http://www.dalmacija-camp.com/po/Preise_POL.html

Dalmacja cenowo hit w czerwcu 15 euro za dobe komplet z dwoma osobami.

Opublikowano

Myślę właśnie o czerwcu bo nie jest zbyt tłoczno i  chcemy jechać w tym terminie nawet jak się da to 20 czerwca 

albo Koziarica http://www.adria-more.hr/kamp.php?lang=en

albo Dalmacja http://www.dalmacija-camp.com/po/Preise_POL.html

Dalmacja cenowo hit w czerwcu 15 euro za dobe komplet z dwoma osobami.

Kemping Dalmacja ceno faktycznie super wychodzi w porównaniu z Kozaricą . Przy wyborze Pitch C 29 euro a Camping place 27.7euro . Ciekawe czy można za pobyt na tym kepingu zaplacić w kunach ? :hmm: . Z Pakostane bliżej do miejsc które chcemy zobaczyć np. Park Krka .

Opublikowano

Kemping Dalmacja ceno faktycznie super wychodzi w porównaniu z Kozaricą . Przy wyborze Pitch C 29 euro a Camping place 27.7euro . Ciekawe czy można za pobyt na tym kepingu zaplacić w kunach ? :hmm: . Z Pakostane bliżej do miejsc które chcemy zobaczyć np. Park Krka .

Można zwiedzić i potem po paru dniach dalej na inny kemping własnie trwają debaty w temacie "Chorwacja 2013"gdzie najlepiej

Trasę chyba przez Węgry bo wyjdzie najtaniej no i nad Balatn można skoczyć na dzień lub dwa,

Albo wg wskazań IREDA