Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, miło mi gościć na tym forum - niedawno kupiłem przyczepkę i podczas "parkowania" zniszczyłem jedną rączkę manewrową tylną - szukałem w internecie i "kiszka", może mam bardzo nietypowa przyczepę - jeżeli ktoś może pomóc, to poszukuję tylnej rączki manewrowej /a nawet 2 sztuki/ do przyczepki Beyerland 2031 rok budowy 1990. Będę zobowiązany. Pozdrawiam serdecznie

keruj

Opublikowano

Z tego co słyszałem, to z częściami do Bayerlanda jest cienko. Kiedyś znajomy kupił tanio takiego z pękniętą przednią szybą...Co się nakombinował, żeby taką szybę zdobyć to szok. W końcu ktoś kupił mu ją chyba w Holandii, ale wtedy okazało się, że cena była przytłaczająca. A z Twoimi rączkami to co dokładnie się stało? Pękły, czy wyrwały się ze ściany? Bo jak odpadły to może być nieciekawie...

Opublikowano (edytowane)

Witajcie, miło mi gościć na tym forum - niedawno kupiłem przyczepkę i podczas "parkowania" zniszczyłem jedną rączkę manewrową tylną - szukałem w internecie i "kiszka", może mam bardzo nietypowa przyczepę - jeżeli ktoś może pomóc, to poszukuję tylnej rączki manewrowej /a nawet 2 sztuki/ do przyczepki Beyerland 2031 rok budowy 1990. Będę zobowiązany. Pozdrawiam serdecznie

keruj

Powiem Ci,,ze łatwo chyba nie będzie.Czytałem,ze częściami do Beyerlanda baaardzo ciężko.:oslabiony:

Pisza,ze w Holandii to dość popularna marka,niestety już nie istnieje,(forum campen.de 20.07.2011, 10:17 Beyerland-Tirus Gruppe, die bekanntlich Pleite ist)

Pisza,ze Cristall i Kip są jakoś powiązane z tym Beyerlandem i części pasują..może to jakaś droga :niewiem:..faktycznie foto by może pomogło,,jak pisał kolega powyżej :)

Edytowane przez johndoe (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Zrób zdjęcia i wrzuć je, łatwiej będzie pomóc

Witaj weteran - spróbuje załączyć zdjęcia.

Podaj rozstaw otworów będzie łatwiej coś doradzić

Ten post zawierał zdjęcia lub inne załączniki, które zostały utracone w wyniku awarii technicznej.

Opublikowano

Dziękuję za zainteresowanie, próbowałem pisać do Holandi - znalazłem jakiś adres, ale dostałem zwrotkę, że adres nie jest nigdzie przypisany :(.

Myślę, że może jakiś ślusarz na frezarce by coś wyskrobał ?

Załączyłem dwa zdjęcia, może coś pomogą

Pozdrawiam serdecznie

keruj :)

Opublikowano

myślę, że lepiej jest pokleić tą rączkę w profesjonalny sposób. We Wrocławiu jest gość, który zajmuje się tego typu sprawami. Mi pokleił profesjonalnie klape schowka i podłogę. Trzyma jak ta lala i do tego po polakierowaniu wygląda jak nówka. Jak chcesz to podam Ci namiar. Gość zajmuje się między innymi klejeniem samolotów po wypadkach wiec jeśli wszystko co zrobi - wytrzymuje w powietrzu to przyczepka to pikuś. Gość ma smykałke do klejenia wszystkiego. Klei i dorabia wiec może warto spóbowac.

Opublikowano

hej wymiary ktore podales sa na 100% co do milimetra bo hyba znalazlem na ebay

http://www.ebay.co.u...=item2a1a0e70ad

Wielkie dzięki Misiek, wygląda, że to to samo, spróbuję jakś zorganizować przesyłkę. Cena jak na nasze warunki - trochę duża, poproszę znajomych może mi przywiozą. Naprawdę mnie ucieszyłeś tą wiadomością. Zapraszam do odwiedzenia fajnych miejsc na wodą - Koszelówka, Wąsosze ...

Pozdrawiam

keruj

Uważam że warto rozejrzeć się za innymi rączkami. Ten typ nawet nowy nie jest zbyt solidny.

Wiem, wcześniej miałem niewiadówkę, rączki były mniejsze, ale bardzo wytrzymałe - wiesz chcę uniknąć nowych wierceń, uszczelnień itd, a poza tym niechciałbym odchodzić od oryginału.

dzięki, pozdrawiam

keruj

Z tego co słyszałem, to z częściami do Bayerlanda jest cienko. Kiedyś znajomy kupił tanio takiego z pękniętą przednią szybą...Co się nakombinował, żeby taką szybę zdobyć to szok. W końcu ktoś kupił mu ją chyba w Holandii, ale wtedy okazało się, że cena była przytłaczająca. A z Twoimi rączkami to co dokładnie się stało? Pękły, czy wyrwały się ze ściany? Bo jak odpadły to może być nieciekawie...

Cześć, widziałeś zdjęcia ? - jeszcze nie bardzo "chodzę" po tym czacie. Rączka jest wyrwana - pęknięta, "uszy" zostały przy ścianie, a uchwyt urwał się w dwóch miejscach - koledzy proponują klejenie we Wrocławiu ... Może spróbuję ...

Pozdrawiam

keruj

myślę, że lepiej jest pokleić tą rączkę w profesjonalny sposób. We Wrocławiu jest gość, który zajmuje się tego typu sprawami. Mi pokleił profesjonalnie klape schowka i podłogę. Trzyma jak ta lala i do tego po polakierowaniu wygląda jak nówka. Jak chcesz to podam Ci namiar. Gość zajmuje się między innymi klejeniem samolotów po wypadkach wiec jeśli wszystko co zrobi - wytrzymuje w powietrzu to przyczepka to pikuś. Gość ma smykałke do klejenia wszystkiego. Klei i dorabia wiec może warto spóbowac.

Witaj, pewnie, że chcę spróbować pokleić - mam info, że można kupić w Anglii, ale daleko i drogo, może rzeczywiście pokleję i bedzie dobrze.

Proszę podaj mi namiary na adres keruj4@o2.pl

Pozdrawiam

keruj

Powiem Ci,,ze łatwo chyba nie będzie.Czytałem,ze częściami do Beyerlanda baaardzo ciężko.:oslabiony:

Pisza,ze w Holandii to dość popularna marka,niestety już nie istnieje,(forum campen.de 20.07.2011, 10:17 Beyerland-Tirus Gruppe, die bekanntlich Pleite ist)

Pisza,ze Cristall i Kip są jakoś powiązane z tym Beyerlandem i części pasują..może to jakaś droga :niewiem:..faktycznie foto by może pomogło,,jak pisał kolega powyżej :)

Witaj, dzięki za podpowiedź, koledzy sugerują klejenie i jest też "do wzięcia" w Anglii.

Dziękuje Wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam

keruj

Opublikowano

Hej za kilka dni wysylam paczke do pl wiec zaplacil bys za przesylke w pl hyba taniej by bylo jak z uk do pl

Opublikowano

Jak będziesz jeszcze kiedyś szukał części do Beyerland, to patrz też na ABI, gdyż te dwa modele w wielu miejscach są kompatybilne.

dzięki Krzysztof za podpowiedź.

pozdrawiam

keruj

Hej za kilka dni wysylam paczke do pl wiec zaplacil bys za przesylke w pl hyba taniej by bylo jak z uk do pl

dzieki za zaangażowanie, chętnie skorzystam, z Twojej propozycji - skalkuluj proszę koszty i wrzuć mi na maila - dobrze ? Gdzie miałbym odebrać w PL ? policz dwie rączki

pozdrawiam

keruj