Skocz do zawartości

Proszę o opinie przyczepki Burstner D CLUB 390 TN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Może ktoś się wypowie na temat tej przyczepki.Pasuje nam bo jest łózko piętrowe.Zdjęć nie ma za wiele ale wysłałem prośbę o więcej fotek.Jak tylko będą to podeślę.

pozdrawiam

http://otomoto.pl/burstner-d-club-390-tn-T2572793.html

Edytowane przez krisio (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

No cóż, na fotkach nie wiele widać. Przynajmniej umyta :smirk: To co zwróciło moją uwagę to malowany dyszel - trzeba by uważnie zaglądnąć pod spód dlaczego. Po za tym lekkie rysa przy lampie od przedsionka - perforacji raczej nie ma.

Trzeba poczekać na inne fotki :niewiem:

Opublikowano

Co do tej rysy - przyjrzałbym się uważnie. Nie jest na przelot, ale może być łączenie ściany i dachu naruszone. Oczywiście to tylko sugestia na głębszą obserwacj]\ę. Sprzedawca raczej godny polecenia, ale zawsze trzeba uważać :-)

Opublikowano

ciasno kadrowane - przyczyna najprawdopodobniej wąsko między przyczepami. Ale skutek - nie widać newralgicznych miejsc - narożników. Blacha wygląda równiutko, więc przypuszczalnie budka nie miała poważnych uszkodzeń, ale narożniki trzeba by zobaczyć. Na tylnej ścianie, po lewej stronie widać silne zabrudzenia. Na pewno w tym miejscu ciekła woda (w końcu nic dziwnego). Warto by się przyjrzeć co spowodowało, że ciekła takim strumykiem w tym miejscu. No i jak wygląda narożnik w tym miejscu.

Co do ramy - wygląda OK w tym miejscu, które fotograf pokazał. A jak bliżej tej części pomalowanej? Czmu była malowana? Mam wrażenie, że w miejscu, gdzie dyszel wchodzi pod przyczepkę widać jakiś spaw. To trochę dziwne miejsce na spaw. Prawdę powiedziawszy, moim zdaniem, zdjęcia w środku w ogóle nic nie pokazują. Miało być więcej - to jest więcej. Ale niewiele pokazujących cokolwiek.

Opublikowano

Prosiłem właśnie o dodatkowe zdjęcia. Myślę że dotrą..:)

Opublikowano

Nie macie wrażenia, że ten dyszel jest od jakiegoś innego sprzętu? Wygląda jakoś tak "chudo", a rama pod cepką normalna, alu.

Coś mi nie pasuje...

Opublikowano

Nie macie wrażenia, że ten dyszel jest od jakiegoś innego sprzętu? Wygląda jakoś tak "chudo", a rama pod cepką normalna, alu.

Coś mi nie pasuje...

Czy od innego to cięzko stwierdzić. Na pewno jest malowany. Tak samo jak zaczep i kółko.

Opublikowano

Coś mi nie pasuje...

Ja tam nie widzę nic szczególnego w tym dyszlu. To mała cepka - ja mam chyba taki sam. Ale intryguje mnie malowanie - na zdjęciu wygląda bardzo porządnie nie robione pędzlem w garażu. Może ktoś miał taki kaprys, żeby pomalować, a może coś jest na rzeczy. Z fotki nic nie wynika :niewiem:.

Na tylnej ścianie, po lewej stronie widać silne zabrudzenia. Na pewno w tym miejscu ciekła woda (w końcu nic dziwnego). Warto by się przyjrzeć co spowodowało, że ciekła takim strumykiem w tym miejscu. No i jak wygląda narożnik w tym miejscu.

Zaciek jak zaciek - krzywo stoi to i woda spływa z jednej strony. I tak sprawia wrażenie bardo czystej. Myślę, że stajemy się za bardzo przewrażliwieni :smirk: A oględziny na żywo i tak muszą się odbyć...

Na innych fotkach też nic nie wyhaczyłem - generalnie sprawia wrażenie zadbanej i nie wytyranej :hmm:

Opublikowano

Sprzedający potrafił zrobić zdjęcie dyszla od przodu. Potrafił zdjęcie ramy od spodu (stalowa, ocynkowana, a nie alu - na marginesie), ale bez zdjecia jak jedno łączy się z drugim to bym dalej niż 50 km nie jechał. Jeśli chce sprzedać to niech cyknie fotkę pokazującą co się dzieje w rejonie łączenia czarnego z ocynkiem.

Mnie te czarne profile wyglądają na zamknięte kwadraty albo prostokąty bliskie kwadratom. Czy jest jakiś producent, który stosuje zamknięty kwadrat na rejon "V" przechodzący dalej w otwarty ceownik gięty z blachy? Może tak, ale tutaj widzę zmienny przekrój:

http://photos04.otom.../T2541451_1.jpg

http://photos04.otom.../T2541451_2.jpg

Z drugiej strony wcale się nie zdziwię, jeśli ten czarny kolor daje takie złudzenie optyczne.

Opublikowano

jednak profil

Racja, racja, racja...

Powinienem może zmienić monitor, ale ciężko to zrobić w laptopie :-)

Mimo wsztstko jakis powód malowania był więc dobrze by było zobaczyć jak czarne łączy się z białym. Choćby tylko dla upewnienia się, że wszystko jest ok.

Opublikowano

Mimo wsztstko jakis powód malowania był więc dobrze by było zobaczyć jak czarne łączy się z białym. Choćby tylko dla upewnienia się, że wszystko jest ok.

To czekamy na fotki :smirk: