Skocz do zawartości

Fabrycznie nowa BURSTNER AVERSO 440 TK....a cooo tam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie Kochani:

Po prawie 3-letniej przerwie po sprzedaży mojego HOBBY Excellent Easy 495 rocznik 2003 i po kilkunastu wyprawach po Europie - nadszedł ten moment, że udało mi się namówić żonę na zakup w końcu nowej budki.

Korzystając z kilku lat doświadczeń z Hobbitką, a także po negatywnych doświadczeniach z turbulencjami w samolotach podczas wylotów na urlopy -stwierdziliśmy,że mamy dosyć hoteli i samolotów - tym razem spróbujemy coś o rozmiar mniejszego zewnętrznie,ale za to w środku własny salooooon. ( nie mam problemów z parkowaniem - mam C+E),ale niektóre campingi dały mi popalić koniecznością wjazdu na minimalne place.

Dzieciaki ( rodzina 2+2) już szaleją na myśl o kolejnych wyprawach i szaleństwach na łóżkach piętrowych, ja jestem w trakcie rejestracji i procedur. Gorączkowo korzystam z zimowych wyprzedaży zadłużając się u siebie samego na kolejne "niezbędne " i okazyjne/posezonowe dodatki jak podkładki pod podpory, osłony, moover, butla kompozytowa BP, reduktor itp...

Właśnie instaluję tego Moovera model Enduro II i kupiłem makabrycznie ciężki akumulator żelowy do zasilania diabelstwa z prostownikiem. Całość jest w trakcie montażu - przyczepę odbieram około połowy grudnia 2011. No tak ....po co Mover...nawet u mnie na podwórku w Gdyni jest podjazd pod stromą górkę. Ostatnio parkując tyłem dałem nieźle popalić mojemu sprzęgłu...

Teraz wszystko NOWE !!!!! Po doświadczeniach z przyczepą kupioną "okazyjnie" z wypożyczalni....ehchhh nic nie piszę więcej...

Moją jedyną wątpliwością jest udźwig łóżka podwójnego, automatycznie opuszczanego nad stół główny/podkowę. Fajny bajer, sterowany na pilota, niby dwuosobowy,ale moje 110 kg mięśni+ 70 kg żony biustu....wrrrr- chyba bara- bara nie będzie....

Macie jakieś doświadczenia z tymi łózkami??? W jednym ze zdjęć - podsyłam ten mechanizm.

Przyczepa w trakcie rejestracji - Pojedzie do Gdyni, zimować będzie w hali produkcyjnej ( bezzapachowej i bezkurzowej, odszczurzonej) na wsi na Kaszubach.

Ale jestem posikany !!!!!!!!

Dane techniczne:

AVERSO PLUS 440 TK ( 6 dużych łóżek !!! ) SILVER EDITION +ALU+ alcantara/zamsz na ścianach i siedziskach

Długość całkowita: 660 cm

Długość zabudowy: 520 cm

Długość wnętrza: 460 cm

Szerokość całkowita: 230 cm

Wysokość zewnętrzna: 275 cm

Wysokość wnętrza: 195 cm

Wymiary łóżek

część przednia: 2 szt x 95 x 220 ( piętrowe)

część tylna: 170 x 210 cm ( podkowa)

podwieszone/automatycznie opuszczane: 145 x 200

Dopuszczalna masa całkowita: 1360 kg=lekka, nawet za lekka....ale mover ją dociąży z 40kg akumulatorem, a jak naleję40 l. wody do zbiornika i doleję do spłuczki z 12l....

Masa własna: 1100 kg

Ładowność: ca. 260 kg

Cena:

Posezonowa i bez VAT-u...Było warto

Rocznik 2010, I rej teraz.

W kibelku, lodówce i na elementach siedzisk jeszcze folia....

WADY:

Brak prysznica (ale w porównaniu za tę cenę co kupuję -z nowymi przyczepami - nie marudzę). Spróbuję wymienić wylewkę w umywalce, aby chociaż dziecko ochlapać - robiliście takie rzeczy??? JAk to uszczelić - przecież kabina nie jest przystosowana a zasłona/kurtyna nic nie da...

Brak przedsionka,ale zamówię coś na przedsionki .pl

Znajomi się mocno pukają w głowę, ale wiem,że tylko Wy mnie zrozumiecie....

PS: Pojadę też do DEKRY do Mińska Mazowieckiego( jedyna w Polsce taka stacja dla przyczep) aby dostać "100" na niemieckie autostrady. W Polsce to koszt 390 PLN i 4 tyg czekania na certyfikat po przeglądzie.

post-766-0-15495700-1322517037_thumb.jpg

post-766-0-49182900-1322517052_thumb.jpg

post-766-0-48004500-1322517122_thumb.jpg

post-766-0-24925900-1322517177_thumb.jpg

post-766-0-98431700-1322517212_thumb.jpg

post-766-0-95168400-1322517268_thumb.jpg

post-766-0-84622300-1322517315_thumb.jpg

post-766-0-21113400-1322517620_thumb.jpg

post-766-0-36884700-1322517651_thumb.jpg

post-766-0-12586100-1322517757_thumb.jpg

Edytowane przez MyBlue (wyświetl historię edycji)
  • Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Dzięki,ale jak z wytrzymałością???? - Boję się tego...

Piękna!!!

Fajny patent z opuszczanym łóżkiem.

Opublikowano

Piękna przyczepka.

Wytrzymałość łóżka musisz przetestować :bzik: . Może niech dzieciaki skaczą a Ty będziesz patrzył jak się ugina. Świetny pomysł z tym łóżkiem. Powiedz czy jest tam jeszcze miejsce na pościel po jego zamknięciu?

Opublikowano

Oglądałem ją jak była jeszcze wystawiona, cena naprawdę super. Był taki temat na forum i napisałem, że można

kupić przyczepę w granicach 12 tys. euro to ktoś mnie wyśmiał. Tu jest najlepszy dowód na to, że można i to w Polsce.

W związku z prysznicem to mi szkoda by było moczyć nową przyczepę, myślę że konstrukcja jest bardziej delikatna,

niż tych z lat 80 - 90. Gratuluję.

Opublikowano

" Ale jestem posikany !!!!!!!! " :bzik:

A ja ogladając jestem posliniony :slina:

Gratulacje i zadowolenia z użytkowania !

Opublikowano

O żesz Ty, qrka.... ale zazdraszczam koledze... Znaczy nie zawiszczę, absolutnie - niech się dobrze sprawuje, ale chciałoby się takiej :-) Ech, pogratulować tylko. Innymi się nie przejmować, wiem co będą myśleć :-) Oby zadowalała użytkowników jak najdłużej :-)

Opublikowano

Co nowe to nowe! Z czego jest niby fornir o wyglądzie drewna? Czy też jak w przyczepach po 2000r z papieru? Lekkie zadrapanie i nie do naprawienia bez śladu?