Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy, potrzebuję zamontować w swojej budce toaletęthetford C-200 S, nigdy wcześniej tego nie robiłem i zastanawiam się czy zlecićto serwisowi czy brać się za to samemu. jak do tej pory to właściwie robięwszystko przy budce sam ale nie wiem czy sobie poradzę z kibelkiem, jeśli ktośz was montował już coś podobnego to proszę o info na co zwrócić uwagę i najakie trudności mogę napotkać przy montażu. dysponuję tylko ogólną instrukcjątoalety ale o montażu nie ma tam ani słowa. z góry dziękuję za informacje.

ps. przeleciałem tematy przy pomocy wyszukiwarki, ale nie znalazłem informacjina temat montażu ale jeśli coś przeoczyłem to proszę o linki do podobnychtematów.

Opublikowano

Tak tylko Rafałowi chodzi o toaletę obrotową z wlewem wody na zewnątrz :palacz:

Opublikowano

właściwie mam toaletę bez zbiornika i podpinaną do instalacji już istniejącej a właściwie chodzi mi o to jak wyciąć drzwiczki pod kasetę. myślałem że może ktoś już montował taką kasetę i ma jakieś z tym doświadczenie. chodzi mi o to czy jest to jakiś problem czy spokojnie mogę się tym zająć. co zrobić jak trafię na stelaż czy wzmacniać obok czy omijać itd.

Opublikowano

Osobiście - nie brałem się za wycinanie. Wycinał mi dwie dziury Arkadarka i jedną Andrewa. Ale Koledzy wycinali. Zarówno w dachu (np Topmirex) jak i w ścianach. Różne rzeczy robiłem w przyczepie, ale nie podjąłbym się ingerencji w poszycie. Chyba warto zapytać ile by coś takiego kosztowało gdzieś blisko, ew. u Andrzeja (Andrewa1) a dopiero potem zastanawiać się, czy warto samemu się męczyć. W końcu czas to też pieniądz. Ja zostawiłem u Andrewy budkę, sam zwiedziłem Olsztyn k/Częstochowy. Można też Częstochowę lub okolicę. w tym czasie dziurka została wycięta i daszek (nawet dwa) zamontowany. Drugi raz zrobię podobnie (jeszcze jeden luk bagażowy).

Opublikowano

koledzy, potrzebuję zamontować w swojej budce toaletęthetford C-200 S, nigdy wcześniej tego nie robiłem i zastanawiam się czy zlecićto serwisowi czy brać się za to samemu. jak do tej pory to właściwie robięwszystko przy budce sam ale nie wiem czy sobie poradzę z kibelkiem, jeśli ktośz was montował już coś podobnego to proszę o info na co zwrócić uwagę i najakie trudności mogę napotkać przy montażu. dysponuję tylko ogólną instrukcjątoalety ale o montażu nie ma tam ani słowa. z góry dziękuję za informacje.

ps. przeleciałem tematy przy pomocy wyszukiwarki, ale nie znalazłem informacjina temat montażu ale jeśli coś przeoczyłem to proszę o linki do podobnychtematów.

Rafał a czy na pewno aż tak jest Ci ten kibelek niezbędny?

Opublikowano

Rafał a czy na pewno aż tak jest Ci ten kibelek niezbędny?

powiem tak, właściwie to mam kibelek ale przenośny i nie wyobrażam sobie go nie mieć ale przy opróżnianiu muszę go wyjąć z pod prysznica raz zdarzyło mi się że przez odpowietrznik troche mi wyciekło zarówno pod prysznicem jak ni na dywanik w przyczepie. nic wielkiego się nie stało ale było czuć przez jakiś czas. dodam że nie należę do najmniejszych osób i po prostu jest to problem. jak widzę kolegów którzy tylko klape otworzą i mają wszystko wyjęte to mi aż się nie chce tego opróżniać. stąd powstał pomysł montarzu kibelka a że pasuje tylko obrotowy więc taki mam do zamontowania.

jeśli chodzi o montaż to najbliższy serwis jest ok 70km. w nowym sączu i rozważam skorzystanie z ich pomocy. ale jak na razie to próbuję się rozeznać w temacie.

Opublikowano

................... jeśli chodzi o montaż to najbliższy serwis jest ok 70km. w nowym sączu i rozważam skorzystanie z ich pomocy. ale jak na razie to próbuję się rozeznać w temacie.

Porozmawiamy na ten temat w Krosienku, może coś podpowiem :ok: