ufolz Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Witajcie. Prace nad udoskonalaniem Buerstnera trwają - już zamocowałem piękną półeczkę pod telewizor ale po złożeniu chciałbym ją umocować do góry tak jak to miało miejsce w angielce. Objeździłem wszystkie Castoramy, Obi, Praktikery i jak tylko pokazuje im to zdjęcie robią wielkie oczy i ruszaja ramionami . Czy wiecie gdzie takie coś można kupić albo podobne? tylko nie mówcie mi że wpcarawans.pl bo oszaleje.. nie chce tutaj przeklinać ale odbierają od święta a jak złożyłem zamówienie to 3tydzień czekam na ten kawałek plastiku bo powiedzieli że mają i wyślą.. brak mi słów do nich. po podniesieniu półki aby pozostała w pozycji pionowej. Chodzi mi o ten malutki element co jest w kółeczku wskazany strzałką.. - czym to zastąpić.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekbb Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 idź do meblowego i kupisz od ręki zamiennik nawet półautomatyczny (sam zaskoczy) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kocer Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Tu mogła by pasować zwykła zasuwka ( delikatna, z okrągłym trzpieniem) montujesz ją od spodu półki, a jej zaczep na ścianę. Mam tak zabezpieczone łóżko piętrowe i działa. Jak chcesz mogę pstryknąć fotkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekbb Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 własnie takie zasówki są równiez półautomatyczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
botax1 Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Zobacz w listewce na Kasprzaka przed MAKRO jadąc od Legionów po lewej stronie lub na Elektronowej jest tam duża hurtownia z klamotami do mebli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kogut69 Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 A może do półki przyczep blaszkę a do ściany magnes , taki jak w szafkach , może dwa magnesy ÔÇŽ i będziesz miał sprawę rozwiązaną ÔÇŽ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufolz Posted October 15, 2011 Author Share Posted October 15, 2011 wow. ale propozycji i na żadne ja nie wpadłem piotrekbb poproszę o tę fotkę.. Dzisiaj w południe wyprawa z wskazaniami i wskazówkami Waszymi.. zobaczymy czy znowu nie będą patrzeć jak na UFO . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekbb Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Fotke ? Nie ma takiej ,jedź do sklepu a akcesoriami meblowymi i znajdziesz,to taka ścięta zasuwka jak w klamce tylko mniejsza. Magnes to niezbyt dobry pomysł chyba,że naprawde mocny neodym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufolz Posted October 15, 2011 Author Share Posted October 15, 2011 Ach pomyliłem posty to Kocer Proponował fotkę.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufolz Posted October 22, 2011 Author Share Posted October 22, 2011 (edited) byłem na Kasprzaka - ale tam jest Sobieradek i jak pokazałem mu zdjęcie o co mi chodzi to oprócz tego że facet był niesamowicie niemily to stwierdził sokoro to jest do przyczepy to niech pan szuka u producentów przyczep. jeżeli chciałem mu wytłumaczyć że nie chce oryginału tylko zamiennik to powiedział że on nie ma czasu na pierdoły i wymyślanie. Dla mnie sklep powinien dostać Edited October 22, 2011 by ufolz (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radwan Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 (edited) witam do tego celu wystarczy zwykla zasuwka meblowa , mozna ja kupic w sklepach z okuciami lub artykulami metalowymi takie cos spokojnie to utrzyma pozdrawiam Edited October 22, 2011 by radwan (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmtaxi Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 Czy ktoś widział drugi element wchodzący do takiego zaczepu przykręconego do ściany? Ma to podpierać opuszczaną półkę, która wtedy jest podstawą łóżka piętrowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts