Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiają mnie szczególnie te żółte trójkąty z przodu i listwynad nimi. Nie widziałem tego w żadnym modelu, może ktoś zerknie fachowym okiemczy jest sens oglądać to dokładnie. Z góry dziękibow.gif

pozdrawiam

Bogdan

post-7922-0-36771300-1315861311_thumb.jpg

post-7922-0-09554500-1315861321_thumb.jpg

Opublikowano

gfizyk na pewno prześwietli, chociaż mało czytelne zdjęcia. Wg mnie te trójkąciki i kawałki listwy nad nimi są nieoryginalne i pytanie po co, a poza tym światełka u góry z przodu też dodane. Ten przód wygląda nieciekawie. Pozdrawiam.

Opublikowano

Wieczorkiem prześwietlę. Na pewno są nieoryginalne. Brak też naklejek na przedniej ścianie.

Opublikowano

W mojej skromnej ocenie uszkodzony i to poważnie był przód. Nie wykluczam, że wymieniona została cała ściana. Mogą świadczyć o tym:

- brak naklejek (na klapie bakisty jest wypłowiała naklejka, ale pasków obok już nie ma),

- oryginalnie na dole nie ma listwy - jest tylko taśma na rancie blachy,

- kolor przedniej ściany odróżnia się od pozostałych ścian,

- ewidentnie trójkąty to wstawki w miejsce oryginalnej blachy. Być może uszkodzeniu uległa ściana grodziowa pomiędzy budką a bakistą i uszkodziła ścianę.

Dodatkowo - budka ma kilka uszkodzeń widocznych na fotkach. Więcej na ich podstawie raczej nie stwierdzimy.

post-2768-0-04412800-1315943342_thumb.jpg

post-2768-0-07367300-1315943345_thumb.jpg

Opublikowano

Pas ze światłami z tyłu w kolorze raczej niespotykanym.

Trójkąty na 100% maskują jakiś problem.

Który to rok produkcji ? Poniżej 94 chyba (blacha na górze ma charakterystyczne przetłoczenia) ? Zastanawiają mnie również otwierane okna. Czy w tych rocznikach były na dodatkowe zamówienie ?

Opublikowano (edytowane)

Dzięki wielkie.

Jednak powoli się uczę, od razu mi nie pasowały te żółte trójkąty ale resztę to na pewno bym nie wychwycił na podstawie tych zdjęć, a naprawdę sporo tego. Zaoszczędzone sporo kilometrów i czasu – dzięki za pomoc. bow.gif

Nastawiłem się wstępnie na Knausa lub Hobby ale ze względu na budżet muszę szukać czegoś w okazyjnej cenie na szczęście nie ma pośpiechu do przyszłego sezonu sporo czasu.

Ten egzemplarz do kosza czerwona.gif

pozdrawiam

Bogdan

Edytowane przez Bogol (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Knausa - ogólnie polecam.

Jacek - okna były sprzedawane w rożnych konfiguracjach.

Co do zderzaka - mógł być pomalowany....