Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.mam problem z wyciągnięciem lodówki z mojej budy.okazało się że na 220 nie chłodzi.przycisk chyba nie jest podświetlany a prąd w kontakcie jest.tak więc od strony szuflad po odkręceniu wkrętów lodówka jest już luźna.od strony wc widoczne wkręty wykręciłem,ale chyba muszę zdemontować kibelek.nie wiem,czy jest tam jeszcze jakaś śrubka.bardzo proszę o pomoc kogoś,kto robił takie zabiegi.pozdrawiam.

post-5189-0-20553300-1299831427_thumb.jpg

Opublikowano

Co prawda nie bawiłem się w rozbiórkę tego typu, ale pomyślałem o instalacji gazowej dochodzącej do lodówki - moze to ona ja trzyma nadal na miejscu pomimo odkręcenia tych kilku śróbek?

Opublikowano

rurka od gazu nie trzyma tak mocno-lodówka u góry kiwa sie przód-tył.jedynie coś trzyma u dołu od strony wc.myślę że demontaż kibelka jest nieunikniony.podejrzewam,że jest tam jeszcze wkręt trzymający lodówkę.jeszcze jedno pytanie-czy te dwa pstryczki (12v i 230v) są podświetlane po włączeniu? pzdr

Opublikowano

Ale co - poradziłeś sobie? Zostaw ślad dla potomnych - napisz co i jak.

Trzymała jednak ta rurka?

Opublikowano

obyło się bez wyciągania lodówki.ale na bank jest jeszcze jakiś wkręt trzymający lodówkę schowany za kibelkiem.po odkręceniu rurki gazowej dalej ją trzymało w tamtym miejscu.po kilkunastu godzinach od podłączeniu do 230v zaczęła bulgotać przez chwilę i temperatura w zamrażalniku w krótkim czasie spadła do -5.tak więc potrzebowała czasu po długim okresie postoju.a dziś od razu zaczęła mrozić.pzdr

Opublikowano

Zenek napisz coś więcej, bo i moja nie chce chłodzić a na razie 1 godz. Jest podłączona

I ani drgnie. Oj żebym ja nie musiał jej demontować, bo zlot tuż tuż :dzieki:beksa.gif

Opublikowano

Zenek napisz coś więcej, bo i moja nie chce chłodzić a na razie 1 godz. Jest podłączona

I ani drgnie. Oj żebym ja nie musiał jej demontować, bo zlot tuż tuż :dzieki:beksa.gif

poczekaj jeszcze z godzinę :)

ja też miałem już stracha jak odpaliłem lodówkę, przez godzinę sprawdzałem i nic

potem zapomniałem i jak przyszedłem po 6h to był juz lód hehe%281%29.gif

Opublikowano

moim zdaniem lodówka po dłuższym postoju potrzebuje czasu.jeżeli jest możliwość łatwego wymontowania jej to uczynić to i trochę ją poobracać.to nie mit.

Opublikowano

mam pytanie z innej beczki.

Do jakiej temperatury chłodzi wam lodówka?

Bo moja chodzi już ok. 70 godz. A temperatura to zaledwie -5┬║ a co za tym idzie

nie schłodzę trunku, dodam, że ja jak Nikodem Dyzma lubię polskie ale zimne,:slina: a przy tej

temperaturze to będę się męczył i rano chorował ( o ja biedny nie szczęśliwy) beksa.gif

Opublikowano

mam pytanie z innej beczki.

Do jakiej temperatury chłodzi wam lodówka?

Bo moja chodzi już ok. 70 godz. A temperatura to zaledwie -5┬║ a co za tym idzie

nie schłodzę trunku, dodam, że ja jak Nikodem Dyzma lubię polskie ale zimne,:slina: a przy tej

temperaturze to będę się męczył i rano chorował ( o ja biedny nie szczęśliwy) beksa.gif

sprecyzuj: temp spadła o 5 stopni czy do - 5 stopni, bo to delikatna różnica :hmm: