Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie jak?

Gdzieś tam może kiedyś wspominał ,ale nie znalazłem nic.

Zakładam 2 okna i zostały mi te kliny.Wcześniej znajomy mi pomagał i on to założył.Już wiem czemu tak się wkurzał.

Załozyłem jakieś 10% klina z użyciem śrubokręta ,ale mnie palce bolą.

Gorąca woda nie pomogła.

Jak to cholerstwo szybko zamontować?Wystarczy mi już siedzenie przy remoncie

Opublikowano

Montujesz okna do uszczelki z klinem ,a do środka uszczelki (ta część która obejmuje otwór okienny ) wkładasz sznurek ,tak że w części dolnej masz dwa końce .Tak przygotowane okno dokładasz do miejsca montażu od strony zewnętrznej .Jedna osoba z zewnątrz przytrzymuje i dociska okno a druga wyciąga sznurek wewnątrz przyczepy na przemian z jednego a potem drugiego końca .Pierwsze okno może sprawić problemy ale przy drugim będzie to kwestia 10-15 minut .

Opublikowano

No a ja jak sie mecze!!

Ja wsadziłem okno z klejem bez klina.Bo tak sie wydaje mi poprawnie ,aby nie walczyc z wcisnieciem.Teraz klej już prawie suchy w uszczelce ,a klin klinem....nie wsadzony.Za to palce mnie bolą ,że nie moge pisać :bukiet:

Opublikowano
Montujesz okna do uszczelki z klinem ,a do środka uszczelki (ta część która obejmuje otwór okienny ) wkładasz sznurek ,tak że w części dolnej masz dwa końce .Tak przygotowane okno dokładasz do miejsca montażu od strony zewnętrznej .Jedna osoba z zewnątrz przytrzymuje i dociska okno a druga wyciąga sznurek wewnątrz przyczepy na przemian z jednego a potem drugiego końca .Pierwsze okno może sprawić problemy ale przy drugim będzie to kwestia 10-15 minut .

tzw vademecum blacharza sam :ok:

Opublikowano
No a ja jak sie mecze!!

Ja wsadziłem okno z klejem bez klina.Bo tak sie wydaje mi poprawnie ,aby nie walczyc z wcisnieciem.Teraz klej już prawie suchy w uszczelce ,a klin klinem....nie wsadzony.Za to palce mnie bolą ,że nie moge pisać :ok:

Do wkladania klina jest narzedzie.

Jutro zrobie zdjecie i przyszle.

Do wkladania okna stalego sa specjalne blachy i montarz trwa 1 minute.

Pozdrowienia.

Opublikowano

Ja zakładałem około 20 minut każde,tzn dwa.A kliny montowałem dwa dni.....

Super co????Zostało mi małe w kuchni ,ale jest otwieralne :ok: