Skocz do zawartości

Serwis przyczep w Wrocławiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiam sie nad zawiezieniem przyczepy we Wroclawiu do serwisu aby mi posprawdzali wszystko od a do z w nowozakupionej przyczepie....

Czy warto?Czy moze lepiej poczekac az zrobi sie cieplo i samemu posprawdzac wszystko?

Roboczogodzina kosztuje i rachunek potem wystawia...

Opublikowano

Daj na luz ,przecieki same wyjdą w praniu jesli sa,ale niemozliwe żeby cos ciekło.Kase za przegląd przeznacz na co inne ,lepiej ci to wyjdzie na zdrowiu.

Opublikowano

jak już kupiłeś to lepiej niejedz :) przed kupnem byłoby warto a teraz to ci nic nieda a wszystkiego dowiesz się z czasem sam :) wyjdzie wszystko "w praniu" ...

Opublikowano

brankiniol, poczekaj do wiosny, potem sam na spokojnie obejrzysz swoja przyczepkę, dasz radę a jakby co to poszukaj tutaj na forum lub pytaj się, pomożemy Tobie :) poza tym szkoda wydawać pieniądze na to co sam możesz zrobić lub przepłacić w serwisie, którego pracownicy nierzadko naciągają kasę za przeglądy....

Opublikowano
Kase za przegląd przeznacz na co inne ,lepiej ci to wyjdzie na zdrowiu.

No nie jestem pewny czy :) wychodzi tak na zdrowie

Opublikowano

Sciagnalem kolege co juz jezdzi troche z przyczepa.

Sprawdzil mi co i jak ,uruchomilismy mimo mrozow (-16)ogrzewanie.Mielismy natomiast problem z lodowka na gaz i palnikami.

Serwis przyjechal do mnie :hop1:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Uważam ,że jeśli masz jakieś wątpliwości :niewiem: podjedź do sprawdzonego serwisu ,niech zerkną czy wszystko ok ,będziesz miał świadomość ,że jesteś szczęśliwy :hmm::hmm:

Opublikowano

Jak masz wątpliwości to jedz do serwisu chytry 2x traci.

Powiedz co mają ci sprawdzić, jak powiesz że wszystko to cię naciągną.

Ja po zakupie swojej :niewiem: sprawdziłem na początku instalacje gazową i hamulce to jest najważniejsze moim zdaniem.

Trzeba trochę zmienić nasze myślenie na temat oszczędzania. Oszczędzajmy ale nie na własnym i innych bezpieczeństwie...

Opublikowano
Trzeba trochę zmienić nasze myślenie na temat oszczędzania. Oszczędzajmy ale nie na własnym i innych bezpieczeństwie...

w naszym krajowym, polskim przypadku, to praca na pokolenia. Niestety.

Opublikowano

zerknij do wątków z działaniem ogrzewania być może znajdziesz odpowiedź, moim zdaniem jeśli się szczerze zastanowić i wiesz, że sobie nie poradzisz lub masz obawy to zawsze korzystaj z autoryzowanego serwisu i bierz rachunek :niewiem:

Opublikowano

To może odrazu pytanie.

Włączyłem ostatnio ogrzewanie.Wcisnąłem pokrętło i po prawej stronie wcisnąłem iskrownik.Zapałiła,ale...

Zamiast w okienku widzieć płomień ,zobaczyłem go wprost pod pokrętłem regulacji płomienia.W dół do podłogi idzie długi drut a pod nim był płomień.

W styczniu odpalałem z kolegą,było ok.

Wyłączyłem szybko dopływ gazu bo się wystraszyłem.Rozszczelniła się czy co?

Opublikowano
Oszczędzajmy ale nie na własnym i innych bezpieczeństwie...

I tu jest chyba sedno sprawy.

Przegląd urz. gazowych + próba szczelności z ew. drobną regulacją lub przeczyszczeniem + przegląd układu jezdnego, hamulca, zaczepu - kwota nie przekracza 200zł (bez części zamiennych) i oczywiście na wszystko papierek.

Jak się to ma porównanie cenowe do ceny życia ? (o ile taka istnieje)

Ech gadać się nie chce... podejście .... słów brak po prostu