Skocz do zawartości

OW Anpol w Starym Oleśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przebywał może ktoś z szanownych forumowiczów, może ktoś mieszka w okolicy?

Ich strona www to http://anpol.net.pl/pl/about_us

W sumie patrząc na ich galerię zdjęć, to niewiele można osądzić, no chyba, że może być zbyt głośno.

Chciałbym się dowiedzieć conieco o sanitariatach, ogólnej atmosferze, miejscach kempingowych, możliwości powędkowania.

Dla mnie ten ośrodek, to jakieś niecałe 3 godziny jazdy, na dłuższe weekendy byłby jak znalazł.

Opublikowano

Byłem tam kilka razy w tym raz z przyczepą. Ośrodek ładnie położony, ale pełni rolę kąpieliska dla okolicy więc ludzi przyjeżdża mnóstwo i jest tłok. O wędkowaniu to raczej zapomnij. Co jakiś czas w weekendy robią różne imprezy masowe (zloty motocyklistów, koncerty) więc wtedy jest mega głośno ale i ciekawie

Na kilka dni można zawitać ale na dłuższy pobyt to moim zdaniem byłoby nudno.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam! W Anpolu jest właśnie tak jak pisze Andrzej,. Z całą pewnością miejsce nie nadaje się na spokojny, rodzinny, rekreacyjny wypoczynek. Natomiast rozrywkowi i szukający gwaru mogą się tu w weekendy fajnie zabawić. Ja bywam tam od czasu do czasu - mam zaledwie 20 km. Byłam tam przed 15 laty w domkach - sanitariatów miło nie wspominam, ale przez 15 lat wiele się na pewno zmieniło. Byłam tam również na weselu - i taka niespodzianka może was spotkać, oraz wiele razy w okresie zimowym na łyżwach. Imprezy plenerowe w okresie letnim odbywają się niemal co sobotę, ale jest to miejsce spotkań głównie młodzieży z okolicznych miejscowości. Nawet w okresie zimowym odbywają się party na łyżwach. Zimą organizują ponadto zajefajne kuligi...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

na odpoczynek tam sie nie wybieraj..., jak chcesz miec glosna muzyke, kandydatow do spacyfikowania za wyglad, kiepskiego dj'a z okolicznej wsi, zlot vw i opli po garazowym tunningu gdzie wartosc paliwa w baku przewyzsza wartosc auta,tez czy niezby ciekawe ale za to drogie jedzenie... to mozesz tam jechac...

owszem w dzien mozna pojechac z dzieckiem tam w tygodniu bo jest tam dla dzieci troche miejsca - ale w sloneczny weekend to masakra, na glupie frytki trzeba czekac 20 minut

pozatym nie ublizajac nikomu ze slaska tam przyjezdzaja od lat jedni i ci sami gornoslazacy ktorzy o higienie i porzadku to nigdy nie slyszeli...

p.s.: wiekszosc tam idzie zalatwic potrzebe fizjologiczna do wody bo sanitariaty nieciekawe i przy tloku kolejki nie do zniesienia :ok:

to co napisalem to moze wydawac sie drastyczne ale wystarczy wpisac sobie na tubie haslo anpol i mozna zobaczyc jak bawi sie tam zlota polska mlodziez....

Opublikowano

Ośrodek ładny , ale ten Tupolew trochę mnie przeraża. :ok:

Bliżej masz Gacki , na wypoczynek to jedne z lepszych miejsc.

Cisza i spokój , powędkować można (regulamin i woda PZW) , a nawet coś o nurkowaniu słyszałem.

Opublikowano
ale ten Tupolew trochę mnie przeraża.

pelni role zastepczej toalety, jak wieje od poludniowego wschodu to ladnie tupolewa czuc na plazy...

Opublikowano
pelni role zastepczej toalety, jak wieje od poludniowego wschodu to ladnie tupolewa czuc na plazy...

To zapewne ruskie spaliny ;);):ok:;)